Sayfa 687/1003 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Yıl sonu banka değerlemeleri için belirli bir fiyat vermiş olduğunu düşünüyorum yoksa geri alımı gayette şu kadar bütçe ayırarak şu aralıktan yapacağız diyebilirdi klasik KAP bildirimleri gibi. Buradaki olay bankanın değerini yükseltmek olabilir. Bu fiyata geldiğinde banka tüm payları alırız da dememiş küresel bir kriz durumunda bir KAP bildirimine bakar alımın iptali. Ya da BDDK bile bankaların sermaye güçlendirmesi için pay geri alımlarının iptali diye.

Düşüncem şu piyasayı kuran güç VİOP üzerine kuruyor ve bir tarafı sağlam short tarafta yukarı sürdü. Belli ki short tarafın da cebi derin. Bir taraf RTE sağlık problemi, MB toplantısı gibi piyasayı yıkmaya çalışıyor. Bir tarafda ucuzluğu bahane ederek KAP haberleri ile piyasayı sürmeye çalışıyor.

Hisseler ucuz olmasına ucuz ama BBVA ve UNİ credit gibi bir çok Avrupa bankasının PD/DD sini incelerseniz 1 in altında olduğunu görürsünüz. Bunu eski düşüşlerin birinde bir makalede okumuştum nedeni bankacılık sektörünün kripto paralar nedeniyle gelecek 10 yılda işlevsiz hale geleceği ve sınırlı bir işlevsellik göstereceği yönünde.

Sonuç olarak her ne kadar dışarıdan izlesem de (1750 ye kadar mal taşıyıp FlAt oldum) piyasa için hiç umutlu değilim. Belki yanılan benimdir AMA düşüncem piyasanın dolar bazında dip görmeden yabancı girmeden gitmeyeceği. Bu dibi de hem TL HEM USD şeklinde göreceğimizi düşünüyorum. Bundan sonra da hedef alım aralığım 1350- 1500 aralığı BİST 30 için.

Son olarak da Bugün APS -4K Oysa böyle bir yükselişte yeni poz gelmeli. Demekki karşıdaki de artık pes ediyor. Yarın buna göre çok daha fazla bir EKSİ APS GÖRÜRSEK benim için resim çok daha net olacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aklı selim bir yorum daha..Bence yarın 20-25 bin aps azalışı olur...Hatta bugünün zirve seviyesi geçilmez diyordum, ama vadelideki bu fiyatlama ilginç...yarın garanti 12,2 yi geçer mi, orayı görmesi bile zor bence...adam 3 ay sonra 12,2 den devredeceği hisseyi neden 12,2 den yarın alsın...bu durumda diğer bankalar mı gidecek...zaten iyi giden sanayi yarın bu durumda niye gitsin.

Sonra diyorum ki piyasa bu kadar salak olamaz, sonra yok diyorum, geçmişte ne salaklıklar gördük..yarını çok merak ediyorum bu yüzden.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. Viop 18:00 ve şu an arasındaki yükseliş % kaç acaba?

3. Şekere %25 zam
    Türkşeker, şeker fiyatına yüzde 25 zam yaparak kilogramı 3,93 TL olan şekerin fiyatını 4,91 TL'ye yükseltti.

4. Bugun cok dayak yedigim icin ruzgar esse tokat geliyor diye dusunuyorum
    Aynen benimde uzun yillar oldu Cauti nin yeri ayridir bu baslikta bilirim/biliriz
    Ben yeniden belirteyim ben 2013 yilindan sonra kar/yatirim beklentisi ile Viop islemi yapmiyorum
    bugun kar etmis olsa idim sabah gider 5 kutu puro siparisi verirdim . saglik olsun 1 ay urfa tutunu icmeye devam edecegiz
    Bu forumda mesajina sinirlenecegim en son nicklerden birisi cauti dir,nosfecagri da var Abka bazen sinirle4niyorum oda cok siyasete giriyor diye

Parayi kaybedelim ama nesemizi kaybetmeyelim

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bugün fazla alıngan gördüm seni Eğer doğrudan birine yazacaksam onu alıntılar yazarım zaten..eğer genel bir şeyşer yazıyorsam, bunu ortaya yazıyorum demektir...22 yıldır, kuruluşundan beri bu forumdayım, 2006 dan bu yana vadeli işlemlerdeyim, bu başlığa da açılışından beridir yazarım.

İnan hep aynı hatalar, hep aynı yazılar..Biraz sert yazıyorum, bazı arkadaşlar da üzülüyor belki..Ama inan o kadar yaşadım ki bu olayları.

Mesela senin yaşadığın olayları ben 10 yıl yaşadım viopta...yani hep kardan zarar ettim...günün sonunda yıllarca çok bir şey kazanmadan vakti geçirdik..iyi bir işim vardı, iyi bir maaşım vardı, zaten birikim yapıyordum, buradaki kardan kayıpları önemsemedim...ama boşuna vakit geçirdiğimizi gördüm.

Bu iş yeterince ciddiyetle yapılmazsa para kaybettirir, para kaybettirmese bile, zamanı boşa geçirmek olur...derdim bu...yoksa kimseyi iğnelemek değil...mesela en fazla takıldığım kişilerden biri nesfocagrı dır, o beni bildiği için alınmaz..sitem de etmedi hiç...niyetimi biliyor çünkü.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

5. Viop XXXVI

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Aklı selim bir yorum daha..Bence yarın 20-25 bin aps azalışı olur...Hatta bugünün zirve seviyesi geçilmez diyordum, ama vadelideki bu fiyatlama ilginç...yarın garanti 12,2 yi geçer mi, orayı görmesi bile zor bence...adam 3 ay sonra 12,2 den devredeceği hisseyi neden 12,2 den yarın alsın...bu durumda diğer bankalar mı gidecek...zaten iyi giden sanayi yarın bu durumda niye gitsin.

Sonra diyorum ki piyasa bu kadar salak olamaz, sonra yok diyorum, geçmişte ne salaklıklar gördük..yarını çok merak ediyorum bu yüzden.
    Piyasada Aşırı alımı küçükler yapar, aşırı satışı büyükler çizer der USTAM. Garantiyi 14 e bile sürerler. Bu gözler gübre fabrikasında 1 hisse 1 tam altın olacak hayalini kuran sayısız adamı gerçek hayatta gördü. Şimdi de ortaya temettü ödemeleri çıkar. Ben açıkçası piyasada büyük alıcı görmediğim hiç bir hikayeye inanmam fiyatlar fizana gidebilir ama neden alan değil satanın olmamasıdır. Ondan da gitse bile asıl değerine gelir.

Paramı malını sakınarak yukarı süren adamın cebine göz dikmeyecek kadar kaybettim zamanında. Onun için benden iyi olan adamla yarışa girmem… Oyunu iyi kurdular buradan sonrası beni aşar ne dahil olurum ne önüne çıkarım.

6.  Alıntı Originally Posted by Dr.Trend Yazıyı Oku
    Piyasada Aşırı alımı küçükler yapar, aşırı satışı büyükler çizer der USTAM. Garantiyi 14 e bile sürerler. Bu gözler gübre fabrikasında 1 hisse 1 tam altın olacak hayalini kuran sayısız adamı gerçek hayatta gördü. Şimdi de ortaya temettü ödemeleri çıkar. Ben açıkçası piyasada büyük alıcı görmediğim hiç bir hikayeye inanmam fiyatlar fizana gidebilir ama neden alan değil satanın olmamasıdır. Ondan da gitse bile asıl değerine gelir.

Paramı malını sakınarak yukarı süren adamın cebine göz dikmeyecek kadar kaybettim zamanında. Onun için benden iyi olan adamla yarışa girmem… Oyunu iyi kurdular buradan sonrası beni aşar ne dahil olurum ne önüne çıkarım.
    Tabii ki gitmez, gidemez demem..Onu dersen eleştirdiğim adamların hatasına düşerim. Şunu da belirteyim, hala %80 hissedeyim, yukarı giderse işime gelir...Ama yarın minik de olsa short açarım bir yerlerden, ama kesinlikle trend yukarıysa nette long olurum (elimde %80 mal olduğu için minik shortlar sadece %80 lik malı %70 e, %60 a indirir..hisse yerine endeks satmış oluyorum yani).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    neden GARAN 7-8 lirayken geri alım açıklamadı acaba? bir şirket malını neden daha pahalı almak ister ki?

7-8 liradan işlem görürken mesela 9,5-10 lira bir fiyattan alacağım deseydi...o günkü fiyata göre yine ciddi bir primli satış imkanı vermiş olacaktı çağrıya uyacaklara...ve ciddi miktarda malı toplardı...yeterli talep olmazsa kalanı içinde mesela bugünkü gibi yeni bir fiyat aralığı verir oradan alırdı bu işi çok daha uygun maliyetle bitirebilirdi...

ben mi yanlış düşünüyorum acaba?
    Sanırım belirli bir süre kadar (6 ay kadar) geçmiş fiyatın ağırlıklı ortalamasının üstünde olması vs gibi şartlar var. Daha önce açıklamış olsaydı 2021 Mart'a kadar olan rallinin fiyatlarını içerecekti. Fiyatlar artmaya başlayınca hazır dolar da zirvedeyken beklemeden yapıştırdı diye düşünüyorum ama çok iddiali değilim dediğim kural hakkında. Bence çok ucuza aldı yine de.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Garanti 25,7 milyar TL ödeme yapacakmış.
    2.1 milyar paya karşılık.

Borsaya da elvada edecek sanırım..

(Bugün BBVA ispanya %-4?)

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 687/1003 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •