Yfv yi de izleM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum, bizim faiz inadımız sürdüğü sürece doların düşme ihtimalini pek görmüyorum, hatta 12.24'ler konuşulmaya başlandı. Hazinenin durumu malum, MB'nın da müdahale etme ihtimali yok ne yazık ki.
BIST'in son 1 aylık %20 yükselişi bizi yanıltmamalı. BIST'in bu artışına karşılık dolarda %20 arttı. Yani sıfıra sıfır elde var sıfır. Kısacası 1 ay önceki alım gücün ne ise halen oradasın. Hele hele bir de tedbirli yatırımcı olarak PPF'lere yatırım yapan biriysen BIST getirisinden de ancak minik bir pay alabilmiş isen almışsındır. Yani zararın büyüyor.
Bununla birlikte mesela son 1 ayda Nasd** ve S&P ~%12 artmış. Demem o ki paranı yabancı fonda tutsaydın hem paran dolar bazında sabit kalmış olacak üstüne de %12 kazanç sağlamış olacaktın.
https://www.tradingview.com/x/lBOWQM0W/ linkten de görüleceği gibi BIST dolar bazında Mar'21'den bu yana %44 değer kaybetmiş. Soruna gelirsek, bu grafiğe bakarak yabancı fonlardan çıkıp yerli fonlara geçmek ne derece mantıklı? Şahsen ben BIST'teki artışa oranla göreceli olarak daha fazla artış sağladığını düşündüğüm tek yerli fon dışında yerli fonlardan çıktım. BIST'in düşmeye başlaması veya yataya bağlamasıyla birlikte onu da hemen elimden çıkaracağım.
Dunku bist dususte MJB de iyi durdu
Aferin mjb ye
Lakin ıja da geri kactı.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tgr yi acilen degistirmen lazim
Sen juji nin gunluk fon getiri tablosuna
Bakiyormusun.bakmiyorsan hemen o tabloyu incele tgr gunluk haftalik ve aylikda en sonuncu durumdaM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri