17.11.2021 tarihinde 39,38 TL - 39,60 TL fiyat aralığından (ortalama 39,4851 TL) 142.703 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 33.964.970 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %5,0264)
EUR/USD paritesi bu hafta da çok sert düştü. Olumsuz maalesef.
Ancak yine de birçok para birimini bir arada yöneten global bir üretim ve satış ağına sahip arçlk'te olmak bu yüksek kur ortamında bizler için bir şans.
Hammadde fiyatları ise arçlk'in işine yarayan bir düşüklükte.
Hisse fiyatı ise bence yakın zamanda 40 TL'yi geçecektir.
Eh nisan mayıs aylarındaki temettü mevsiminin de yaklaşmakta olduğu göz önünde bulundurulursa, 2022 ilk çeyrek karlarının görülmesi beklenmeden piyasanın tepki vermeye başlayacağını düşünmek çok da yanlış olmayabilir.
Her şeye rağmen her gün olağanüstü bir şekilde değer yitiren TL'de kalmaktan iyidir diye de düşünmeden edemiyor insan.
Şirketin bu fiyattan azıcık da olsa alım yapması şaşırttı. Beklemiyordum açıkçası. Olur da daha önce yaptığı gibi
milyon lotluk alımlara geçerse yükselişe katkısı bu günlerde hepimizi memnun edecek düzeyde olur.
Bol kazançlar dilerim.
Şirket doğruları geç de olsa yapıyor, fiyatın yükselmesini istiyorsa, YÜKSELİRKEN DE almalı demiştik. yükselirken geri alım fiyatı çok daha pozitif etkiler. Aksi halde düşerken mal toplayan spekülatör durumuna düşecekti. Bravo yönetime. Bir şey daha, kesin bir bilgiye dayanmıyor ama tahtada yabancının ciddi açık pozisyonu olduğunu düşünüyorum.
Bofa açığa satmaya devam, bakalım bu aşk nerede bitecek. ykb de açığa satanların durumunu düşün istersen.
bugünkü y.kredi alışları da şirketinse halaya durabiliriz.
az ama zaten hacim yapacak kadar lot yok piyasada onu da düşünmek lazım. CITI mal vere vere bir hal oldu.
Elinde son yıllardaki en düşük miktarda mal var. Deutche zaten elindeki malı bitirmişti.
Şirket de 30-35 milyon mal alınca doğru düzgün satıcı da kalmaz oldu.
İşte birkaç ay önce burada arkadaşlarımıza sabır diyorduk fakat onlar haklı olarak sitem ediyorlardı. Bu geri alımın bir işe yaramadığını düşünüyorlardı. Ha rallinin de etkisi yadsınamaz ama geri alım tahtadaki tüm dengeleri bizim lehimize olacak şekilde değiştirdi. yoksa yabancı kağıda çöreklenmiş gerçekten istediğini yapıyordu. Şu an o güçleri yok neyse ki?
Bakalım daha neler olacak.
Yer İmleri