17.11.2021 tarihinde 39,38 TL - 39,60 TL fiyat aralýðýndan (ortalama 39,4851 TL) 142.703 adet pay geri alýnmýþ ve Þirketimizin sahip olduðu ARCLK paylarý 33.964.970 adete ulaþmýþtýr. (Þirket sermayesine oraný %5,0264)
EUR/USD paritesi bu hafta da çok sert düþtü. Olumsuz maalesef.
Ancak yine de birçok para birimini bir arada yöneten global bir üretim ve satýþ aðýna sahip arçlk'te olmak bu yüksek kur ortamýnda bizler için bir þans.
Hammadde fiyatlarý ise arçlk'in iþine yarayan bir düþüklükte.
Hisse fiyatý ise bence yakýn zamanda 40 TL'yi geçecektir.
Eh nisan mayýs aylarýndaki temettü mevsiminin de yaklaþmakta olduðu göz önünde bulundurulursa, 2022 ilk çeyrek karlarýnýn görülmesi beklenmeden piyasanýn tepki vermeye baþlayacaðýný düþünmek çok da yanlýþ olmayabilir.
Her þeye raðmen her gün olaðanüstü bir þekilde deðer yitiren TL'de kalmaktan iyidir diye de düþünmeden edemiyor insan.
Þirketin bu fiyattan azýcýk da olsa alým yapmasý þaþýrttý. Beklemiyordum açýkçasý. Olur da daha önce yaptýðý gibi
milyon lotluk alýmlara geçerse yükseliþe katkýsý bu günlerde hepimizi memnun edecek düzeyde olur.
Bol kazançlar dilerim.
Þirket doðrularý geç de olsa yapýyor, fiyatýn yükselmesini istiyorsa, YÜKSELÝRKEN DE almalý demiþtik. yükselirken geri alým fiyatý çok daha pozitif etkiler. Aksi halde düþerken mal toplayan spekülatör durumuna düþecekti. Bravo yönetime. Bir þey daha, kesin bir bilgiye dayanmýyor ama tahtada yabancýnýn ciddi açýk pozisyonu olduðunu düþünüyorum.
Bofa açýða satmaya devam, bakalým bu aþk nerede bitecek. ykb de açýða satanlarýn durumunu düþün istersen.
bugünkü y.kredi alýþlarý da þirketinse halaya durabiliriz.
az ama zaten hacim yapacak kadar lot yok piyasada onu da düþünmek lazým. CITI mal vere vere bir hal oldu.
Elinde son yýllardaki en düþük miktarda mal var. Deutche zaten elindeki malý bitirmiþti.
Þirket de 30-35 milyon mal alýnca doðru düzgün satýcý da kalmaz oldu.
Ýþte birkaç ay önce burada arkadaþlarýmýza sabýr diyorduk fakat onlar haklý olarak sitem ediyorlardý. Bu geri alýmýn bir iþe yaramadýðýný düþünüyorlardý. Ha rallinin de etkisi yadsýnamaz ama geri alým tahtadaki tüm dengeleri bizim lehimize olacak þekilde deðiþtirdi. yoksa yabancý kaðýda çöreklenmiþ gerçekten istediðini yapýyordu. Þu an o güçleri yok neyse ki?
Bakalým daha neler olacak.
Yer Ýmleri