ZHN emeklilik altın katılım fonunun ismi VGA olarak degistirilmis. ( ziraat bank)
ZHN emeklilik altın katılım fonunun ismi VGA olarak degistirilmis. ( ziraat bank)
Dün öğleden önce %100 olan altın fonumu %80 e indirme talimatı verdim..bugünün kapanışına göre işlem gerçekleşir.
Bir konuda kimseden net cevap alamadım, fon fiyatı belirlenirken hangi saat deki değer baz alınıyor..belki kurumdan kruma bira değişiyor da olabilir...13:30-14:30 arası diye tahmin ediyorum, ancak net bir saat var mı? 14:15 gibi mesela.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Tamamdır 👍çok teşekkür ederim sn. Cautionary. Bugün de bir ppf olan ZHN, VEL fonuna aktarılmış. Demek ki artik ziraatin altyapısı da vakıfbank fonları olacak. Bu arada sordugunuz soru icin dolara endeksli olan fonlarin gunluk degeri MB'den aliniyor bildiğim kadariyla. https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kurlar_tr.html
Ama diger varliklarin, mesela ons, hangi degeri baz aldigi, sanirim fon izahnamelerinde aciklaniyor. Bunu tam bilemiyorum.
Ali Bey fon fiyatlari 17.00-18.00 arasi bir zaman diliminde olusur. Bunun sebebi, fonun icinde yer alan hisse senetlerinin(yurt disi dahil) kapanis fiyati bu araliktan belirlenir, fonun icinde yer alan tahvil fiyatlari ve gr altin fiyatlari 16.30 daki fiyattan belirlenir.
Saat 18.00 gibi fonun kapanis fiyati belirlenmis olur.
Sizin ozelinizde, Carsamba sabah verdiginiz emir Carsamba aksami satis olarak gerceklesti(Carsamba aksami olusan fiyattan satis olur). Satistan elde edilen tutar bugun para piyasasinda degerlendirilir. Ve bugun aksam olusan fiyattan alim yapilir. yarin sabah actiginizda ekrani Carsamba sabah vermis oldugunuz emir dogrultusunda fon dagiliminizi gorebilirsiniz.
Soruyu eksik sormuşum kusura bakmayın..gerçi benim yıllardır gram altın fonum olduğu için, fon deyince aklıma gram altın fonu geliyor...VGA türkiye emeklilikteki fonun ismi(eskiden vakıf emeklilikti)
aslında altın fonları için fon değeri hangi saatte belirleniyor..sorum bu...benim gördüğüm 13:30-14:30 arası bir saat baz alınıyor..ama tam zamanı bilen var mı onu soruyorum?
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Ali bey selam tekrar,
Altin fonlarinin icerisinde farkli urunler var. Altin fon pay degerini hesaplayabilmek icin icerisindeki her bir enstrumanin degerinin hesaplanmasi lazim. Dolayisiyla fonun icinde olan her bir urun icin ayri bir mevzuat var. altin fonlari yogunluklu olarak "altin cinsinden ihrac edilen kamu kira sertifikalari" ve "gr altin" dan olustugu icin, bunlarin nasil hesaplandigini yazayim.
Bu iki urun grubunun degeri, borsadaki son seansta olusan agirlikli ortalama fiyattan belirlenir. Bu aigrlikli ortalama olan fiyat 13.30-14.00 arasina denk gelebilir tabiki de. Altin fonlari bu sekilde hesaplanarak degeri bulunur. VGA ozelinde de farkli oldugunu sanmiyorum.
"ÖNEMLİ MUHASEBE POLİTİKALARININ ÖZETİ (Devamı)
b) Alış tarihinden başlamak üzere portföydeki varlıklardan;
1) Borsada işlem görenler değerleme gününde borsada oluşan en son seans ağırlıklı
ortalama fiyat veya oranlarla değerlenir. Şu kadar ki, kapanış seansı uygulaması
bulunan piyasalarda işlem gören varlıkların değerlemesinde kapanış seansında
oluşan fiyatlar, kapanış seansında fiyatın oluşmaması durumunda ise borsada oluşan
en son seans ağırlıklı ortalama fiyatlar kullanılır.
2) Borsada işlem görmekle birlikte değerleme gününde borsada alım satıma konu
olmayan paylar son işlem tarihindeki borsa fiyatıyla; borçlanma araçları, ters repo
ve repolar son işlem günündeki iç verim oranı ile değerlenir.
3) Fon katılma paylan, değerleme günü itibarıyla en son açıklanan fiyatları esas
alınarak değerlenir.
4) Vadeli mevduat, bileşik faiz oranı kullanılarak tahakkuk eden faizin anaparaya
eklenmesi suretiyle değerlenir.
5) Yabancı para cinsinden olanlar, TCMB tarafından ilgili yabancı para için belirlenen
döviz alış kuru ile değerlenir.
6) Türev araçlar nedeniyle teminat olarak verilen varlıklar da portföy değeri tablosunda
gösterilir. Bu varlıklar teminatın türü dikkate alınarak bu maddedeki esaslar
çerçevesinde değerlenir.
7) Borsa dışı repo-ters repo sözleşmeleri, piyasa fiyatını en doğru yansıtacak şekilde
güvenilir ve doğrulanabilir bir yöntemle değerlenir.
8) (1) ile (7) nolu alt bentlerde belirtilenler dışında kalanlar, KGK tarafından
yayımlanan TMS/TFRS dikkate alınarak değerlenir. Değerleme esasları, yazılı
karara bağlanır.
9) (7) ve (8) nolu alt bentlerde yer alan yöntemlere ilişkin kararlar kurucunun yönetim
kurulu tarafından alınır"
https://akportfoy.com.tr/docs/bagims...sizdenetim.pdf
@asugaguga teşekkürler,
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri