Bir müddet sonra gidecek yer kalmaz,işte o noktada kiralar artamaz,sosyal hadiseler başlar falan.
Izmirdeki kiralarda artis orani akil almaz boyutlarda. Ya izmir civarinda uzak yerlerde ev tutacaklar eger bekarlarsa evi paylasacaklar yada kirsehir nevsehire tayin isteyecekler
Ege kiyilari artik alamancilara yabancilara ve zengin turklere kalacak
En dandik evin kirasi 2 bini gecti izmirde ama cogu insanin maasi 3 bini gecmiyor. Ben baska cozum bulamadim
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
kadıköy'de 2016-2020 arasında yoğun kentsel dönüşümden çıkan arz fazlası nedeniyle özellikle kiralık fiyatarı başta olmak üzere resmen bir lale devri yaşandı, ogretmen karı koca biraz kendini sıkıp göztepe'den sıfır 2+1 daire kiralayabiliyordu. ya da yazılımcı olup ta tek başına erenköyde sıfır dairede kirada oturan kişiyi bizzat tanıyorum, yine aynı şekilde it'de çalışan karı-koca bağdat caddesi civarında 3+1de oturabiliyordu.
bunlar o lale devrinde ev almayı ihmal ettikleri için sınıf düştüler, kalanları ise tüfe koruması altında şimdilik, ev sahipleri ile yaşayacakları sorunlardan sonra onlar da gitmek zorunda kalacaklar.
Bütçe belli.Herkes evinin bütçesini yapıyor.Ve tüm sistem bu paraya gözünü dikmiş,herkes elindeki şeyin elzem vazgeçilemez olduğunu düşünüp elindeki şeyin fiyatını artırıyor.Evi olan sokakta mı kalacaklar mecburlar kiralamaya diyor,fırıncı taş mı yiyecekler mecburlar ekmek almaya,berber traş olmak zorundalar nasılsa diyor ,devlet köprüsüne yoluna benzinine zam yapıyor vs ama hesap ortada maaşlar ,gelirler artmıyor bu matematik böyle gidemez.Benim iddiam bir müddet sonra sosyal patlamalar olacağı şeklinde.
Yer İmleri