Sayfa 326/1312 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    aynen öyle oluyor. erenköy, göztepe, ataşehir civarında kirada yaşayan tanıdıklarım çekmeköy, maltepe, küçükyalı taraflarına gitmek zorunda kaldılar.
    Yerlerine gelenler nereden geldiler ?
    Yani tanıdıklarınızın geliri artmazken birilerinin geliri arttı mı ? Yoksa onlarda daha zengin muhitlerden mi geldiler ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir müddet sonra gidecek yer kalmaz,işte o noktada kiralar artamaz,sosyal hadiseler başlar falan.

3.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Yerlerine gelenler nereden geldiler ?
    Yani tanıdıklarınızın geliri artmazken birilerinin geliri arttı mı ? Yoksa onlarda daha zengin muhitlerden mi geldiler ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    bilmem onu da x yerden kadıköy tarafına gitmek durumunda kalanları bilenlere sormak lazım

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Olay Tl bazında düşünüldüğü için algı değişiyor.Hiperenflasyonda çıpa ne olacak milyon dolarlık soru bu.Ben altın olur diye düşünmüştüm.Global çete öyle bir kumpas kurmuş ki altını kıpırdatmıyor.Gelecek yıl olay değişebilir.Bizim için dolar TL paritesi açısından bakarsak elbet dolar her daim iş yapar ,ama orda da FED in zirilyon ziriyon para basabiliriz söylemleri insanı düşündürüyor.Evdi arabaydı onlar bence direk alım gücüne bağlı işler.Türkiyede 17 milyon kiracı varmış.Geri kalan nüfus evsahibi.E o 17 milyonun alım gücü nereye kadar kiraların artışına dayanabilir.Şimdiden kiralar bu artmış haliyle bile zeytinyağı,elektrik,benzin artışı ile kıyaslanırsa şimdiden yenik durumda.Cidden bilinmeyen sulardayız.
    Izmirdeki kiralarda artis orani akil almaz boyutlarda. Ya izmir civarinda uzak yerlerde ev tutacaklar eger bekarlarsa evi paylasacaklar yada kirsehir nevsehire tayin isteyecekler

Ege kiyilari artik alamancilara yabancilara ve zengin turklere kalacak

En dandik evin kirasi 2 bini gecti izmirde ama cogu insanin maasi 3 bini gecmiyor. Ben baska cozum bulamadim

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Çekmeköyde yaşayanlar nereye gitti
    Bir yere gitmedi

Cekmekoydeki ev sayisi cok artti

6. kadıköy'de 2016-2020 arasında yoğun kentsel dönüşümden çıkan arz fazlası nedeniyle özellikle kiralık fiyatarı başta olmak üzere resmen bir lale devri yaşandı, ogretmen karı koca biraz kendini sıkıp göztepe'den sıfır 2+1 daire kiralayabiliyordu. ya da yazılımcı olup ta tek başına erenköyde sıfır dairede kirada oturan kişiyi bizzat tanıyorum, yine aynı şekilde it'de çalışan karı-koca bağdat caddesi civarında 3+1de oturabiliyordu.

bunlar o lale devrinde ev almayı ihmal ettikleri için sınıf düştüler, kalanları ise tüfe koruması altında şimdilik, ev sahipleri ile yaşayacakları sorunlardan sonra onlar da gitmek zorunda kalacaklar.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bir müddet sonra gidecek yer kalmaz,işte o noktada kiralar artamaz,sosyal hadiseler başlar falan.
    Gidecek yer kalmaz diye birsey yok Hakkari var Kars var

Bütçe belli.Herkes evinin bütçesini yapıyor.Ve tüm sistem bu paraya gözünü dikmiş,herkes elindeki şeyin elzem vazgeçilemez olduğunu düşünüp elindeki şeyin fiyatını artırıyor.Evi olan sokakta mı kalacaklar mecburlar kiralamaya diyor,fırıncı taş mı yiyecekler mecburlar ekmek almaya,berber traş olmak zorundalar nasılsa diyor ,devlet köprüsüne yoluna benzinine zam yapıyor vs ama hesap ortada maaşlar ,gelirler artmıyor bu matematik böyle gidemez.Benim iddiam bir müddet sonra sosyal patlamalar olacağı şeklinde.

Sayfa 326/1312 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •