Artan

34,68 11.87 18:10
13,64 10 18:10
1.188,00 10 18:10
35,20 10 18:10
36,98 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

104,40 -10 18:10
245,50 -9.99 18:10
3,62 -9.95 18:10
258,00 -9.95 18:10
23,52 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.981.378.672,50 18:10
8.514.128.049,15 18:10
6.676.736.529,45 18:10
6.252.142.371,26 18:10
5.455.998.326,37 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 106/147 İlkİlk ... 65696104105106107108116 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 841 - 848 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

1.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Merhaba Forumdaşlar..

Bist U100 sizce bu yılı nasıl kapatır??

Buyrun yarışmaya.. Kazananları hem bol kazanç bekliyor.. hem de sürpriz hediye var.

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51782
    Endeksin 1.760 kapatacağını düşünüyorum. Hangi şıkkı işaretlemek gerekiyor?

Şıklar aşağıdadır...

1931 ve üstü
    1869 ile 1930 arası
    1.831 ile 1.868 arası
    1.769 ile 1.830 arası
    1.731 ve altı
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2. OV portföyde son durum: Hisse oranı %100 den %80 e indirildi son bir haftada. Ayrıca bist-30 short ile %100 hedge poz alındı. Dolar(enf.) rallisinin biraz mola vereceğini ve yurt dışında sert satışlar gelirse(ki bence çoktan satış gelmeliydi yurt dışında), bize de etkisi olacaktır.

Öte yandan %100 gram altında olan BES fonumu(arada 2 kez %10-20 sat al operasyonu yapılmıştı, az bir karla yerine konmuştu), 6 yıl sonra kalıcı azaltmaya başladım. İki adımda altın fonunu %70 e indirdim. Gram yükselirse altın oranını %50 ye kadar düşürürüm.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    OV portföyde son durum: Hisse oranı %100 den %80 e indirildi son bir haftada. Ayrıca bist-30 short ile %100 hedge poz alındı. Dolar(enf.) rallisinin biraz mola vereceğini ve yurt dışında sert satışlar gelirse(ki bence çoktan satış gelmeliydi yurt dışında), bize de etkisi olacaktır.

Öte yandan %100 gram altında olan BES fonumu(arada 2 kez %10-20 sat al operasyonu yapılmıştı, az bir karla yerine konmuştu), 6 yıl sonra kalıcı azaltmaya başladım. İki adımda altın fonunu %70 e indirdim. Gram yükselirse altın oranını %50 ye kadar düşürürüm.
    Günaydın,
    Bes tarafında altını azaltıp hangi enstrumanda arttırdınız?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    OV portföyde son durum: Hisse oranı %100 den %80 e indirildi son bir haftada. Ayrıca bist-30 short ile %100 hedge poz alındı. Dolar(enf.) rallisinin biraz mola vereceğini ve yurt dışında sert satışlar gelirse(ki bence çoktan satış gelmeliydi yurt dışında), bize de etkisi olacaktır.

Hocam,

OV portföyde, Deva hissesi vardı hatırlıyorum. %100'den %80'e orada mı azaltım yaptınız?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hocam,

OV portföyde, Deva hissesi vardı hatırlıyorum. %100'den %80'e orada mı azaltım yaptınız?
    yok, hatta orada biraz daha arttı oranım. Tüpraş ve şişe leri sattım. Tüpraş %50 ye inmiştim, daha aşağı inmeyecektim, ama rafineri marjları çok düştü, Almanya'da vakalar çok arttı, kalanı da verdim dün. Bugün de varyant konusu patladı...Ama pegsus ve tahvil vardı elimde, onları da sabah açılışta azalttım mecburen.

Daha da düşerse tav ve pegi oranım artar tekrar. Sonuçta kalan %80 hisse 1800 civarından hedge edildiği için düşüşlerden çok etkilenmem.

twitter da işlem yapınca yazıyorum bilgi amaçlı..hareket tarzım örnek olsun diye son 5-6 ay biraz fazla detaylı yazdım hareketleri..anlayan anlamıştır zaten şimdiye kadar...artık fazla detay yazmam bundan sonra.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Günaydın,
    Bes tarafında altını azaltıp hangi enstrumanda arttırdınız?
    altın dışında likit fonda bekliyorum.VEL kodlu olan..BES deki mantığım basit, hisse vs işlerini kendi aktif yönettiğim portföyde hallediyorum zaten(15 yıldır ya gram, ya eurobond fonu ya da likit fonda oldum BESte). BES hesabım son 6 yılda altın sayesinde iyi büyüdü...belki sistemden tamamen çıkarım ve daha aktif yönetirim bu fonu.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    yok, hatta orada biraz daha arttı oranım. Tüpraş ve şişe leri sattım. Tüpraş %50 ye inmiştim, daha aşağı inmeyecektim, ama rafineri marjları çok düştü, Almanya'da vakalar çok arttı, kalanı da verdim dün. Bugün de varyant konusu patladı...Ama pegsus ve tahvil vardı elimde, onları da sabah açılışta azalttım mecburen.

Daha da düşerse tav ve pegi oranım artar tekrar. Sonuçta kalan %80 hisse 1800 civarından hedge edildiği için düşüşlerden çok etkilenmem.

twitter da işlem yapınca yazıyorum bilgi amaçlı..hareket tarzım örnek olsun diye son 5-6 ay biraz fazla detaylı yazdım hareketleri..anlayan anlamıştır zaten şimdiye kadar...artık fazla detay yazmam bundan sonra.
    Sayın Cautionary iyi geceler.
    Biz küçük yatırımcıları bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
    Viop konusunu hiç bilmiyordum. Kaldıraçlı diye de çok korkuyordum. Sayenizde uzun vadeli spot tarafında taşıdığım hisseleri hedge etmeyi öğrendim.
    Şimdi geceleri daha rahat uyuyorum. Ne de olsa hisselerim sigortalı.
    Her şey için teşekkürler. ama lütfen paylaşımlara devam ediniz. Yolumuz şu karanlık günlerde sayenizde aydınlanıyor, önümüzü görüyoruz.
    Selamlar, saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by mehmetisik_66 Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary iyi geceler.
    Biz küçük yatırımcıları bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
    Viop konusunu hiç bilmiyordum. Kaldıraçlı diye de çok korkuyordum. Sayenizde uzun vadeli spot tarafında taşıdığım hisseleri hedge etmeyi öğrendim.
    Şimdi geceleri daha rahat uyuyorum. Ne de olsa hisselerim sigortalı.
    Her şey için teşekkürler. ama lütfen paylaşımlara devam ediniz. Yolumuz şu karanlık günlerde sayenizde aydınlanıyor, önümüzü görüyoruz.
    Selamlar, saygılar.
    Bu hedge işi nasil oluyor. Hissede long, viop ta short mu aciyorsunuz? Bu durumda ne kar ne zarar olmuyormu. Bir taraftan kazanirken diger taraftan zarar ediyorsunuz, yanlış mı anlıyorum.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 106/147 İlkİlk ... 65696104105106107108116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •