Sayfa 336/1312 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436836 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,681 - 2,688 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yazdığım şey dümen falan değil ,yapan pek çok arkadaşım var,altın falan aldılar,bence çok akıllıca bir hareket.
    sayın hkm,
    sekiz yıldır büyük oranda (kredili dahil) altındayım. artık hanımı zapt edemiyorum bir şekilde eve dönüşecek o altınlar.

yeni ihtiyaç kredisi çıkmaz bana (zamanında çekip 380 den altın almıştım), ev alma numaralı altın işi de güvene dayalı zor iş.

hayırlısı diyelim artık.

Sn thron bu evde oturacakmısınız.Oturma amaçlı mı alıyorsunuz

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn thron bu evde oturacakmısınız.Oturma amaçlı mı alıyorsunuz
    Kısa vadede hayır şu an lojmanda yaşıyorum.

Asil amacım kredi almak.

4. Gelir durumunuzu ispat ederseniz, ev kiralarından geliride bankaların çoğu kabul ediyor.
    O konuda sıkıntı yaşamazsınız
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    Kısa vadede hayır şu an lojmanda yaşıyorum.

Asil amacım kredi almak.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    Bulunduğum muhitte 1 ay önce 560 bin tl olan daire hala satılmadı, o zaman 50bin dolardı, şu an 40 bin dolar. Ancak bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Kur artışından yararlanmak isteyenler parasını gram yada dolarda tutuyor bu da konuta talebi azalttı. Kurun stabil olmasıyla ve faiz düşünce evlere talep ve fiyat artacaktır. Şu an konutlarda büyük fırsatlar var bence %30 artış çok sürmez.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    parabolik trendler ilelebet sürmez. evet şu an bir huy yüzünden anormalliğin katmerlisi ile karşı karşıyayız fakat olumlu bir haber ile ve bu habere gelecek abartılı tepki ile, çoğu insanın terste kalması da olası. buzdolabındaki yoğurdu bile üfleyerek yeme zamanı. para abartılardan kazanılır fakat ufku da biraz kestirebilmen lazım. 11.50 pahalı fiyat deyip dolar short açan yanıldı mesela gibi , örnek.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

6. Arkadaslar

Konu emlak olunca Turkiye yi 2 ye ayirmak gerekiyor. Turkiyenin artik Izmir ve Ege kiyilari ve bilhassa turistlerin yogun ilgi gosterdigi yerlerdeki emlak fiyatlari Euro ile korele. Yani Euro ne kadar artarsa Bodrumda ev fiyatlarida o kadar artiyor. Benzer gelisme butun Ege sahilinde gorebilirsiniz ama en bariz ornek Bodrum. Cunku bu bolgede asiri sayida yabanci bilfiil yasiyor ayrica gelmek isteyende cok yabanci var. Bodrum pahalandikca cevresine bu pahalilik yayiliyor. Bodrumdan alamayan Dalamana gideyim Gokova marmaris datca ya gideyim dedikce onlarda pahalaniyor

Oysaki Anadoluda boyle bir sey yok hatta Istanbul daki ev fiyatlarindaki artis Ege kiyilarinin gerisinde kaldi. Kici kirik zavalli Kusadasi nin bir tek denizi temiz yer Guzelcamlidir. Orada gecen sene tatil yaptim. Denize sifir villalar var fiyatini sorduk 3 milyon TL yani o zaman 300 bin Euro. Emlakcilara sordum siz delimisiniz bu kadar yuksek fiyat istenirmi diye. Onlarda sen degil Alamancilar aliyor dediler

Ben olayi soyle goruyorum. Turkiyenin bati kiyisindaki ilceler sehirler ve hatta Antalya bile bundan boyle Euro arttikca ev fiyatlari artacak arkadaslar. Bu Turkiyenin heryerinde boyle degil bu yalnizca Ege kiyilarinda boyle biraz da Antalya

Simdi ben yatirim hakkinda gorusumu belirteyim

Eger Turkiyeden konut kredisi alabiliyorsaniz bence en iyi yatirim TL cinsinden 10 yillik mumkunse 15 yillik konut kredisi ile degeri dovizle artan yerden ev almak mesela Bodrum. Su anda konut kredisi faizi %16-17 yillik ama sizin eviniz doviz cinsinden artacak. Euro nun senede %16 artmasi mumkun degil cok daha yuksek artacaktir. Yani sizin borcunuz ile evin fiyati arasinda ucurum olusacak

Turkiyenin ozel bir durumu var dunyada baska hicbir ulkenin yapmadigini yapiyor yani herkes faizleri yukseltirken dusuruyor buda konut kredisine yansiyor. TC tarihinde boyle bir sey hic bir zaman olmadi. Akli olan TL cinsinden konut kredisi ile degeri Euro ile artan ev alir mesela Bodrumda. Bu benim sahsi fikrim.

7. Umarım birkaç yıl önce bu konuda dile getirmeye çalıştıklarımız şimdi geç te olsa anlaşılmıştır.
    1Milyon altına ev kalmayacak İstanbul'da dediğimizde, ben hep kirada otururum diyenler vardı.

Al otur kardeşim. Zaten artık mecburen oturacaksın, üstelik misli misli kiralarla...

8. Hiç evi olmayıpta, ev alma imkanı olanlar, almadıkları ev dolayısıyla her ay sürekli cepten yiyorlar. 50 yıl kirada oturan biri, ki böyleleri çok var, hayatı boyunca 2 evi mal sahiplerine alıyorlar. Uzun vade de kiracılığın mantıklı hiç bir tarafı yok

Sayfa 336/1312 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •