Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
Al satçıları engellemek adına bazı bayiler (veya firmalar) araba satışı yaparken taahhüt alıyormuş, altı ay bir yıl arabayı satmayacağım; satarsam şu kadar ceza ödeyeceğim diye. ATV'de haber yapmışlardı da röportaj yaptıkları insanlar biraz terslendi ne saçma bir şey bu, isteyen istediğini istediği zaman istediği fiyata satar, serbest piyasa,zorla mı aldırıyorlar diye. Bir önlem olarak düşündüler galiba ama çok ses getirmedi.

Bu arada hisse veya fon alırken, hep fırsatı kaçırmış ve trenin son vagonuna zar zor atlamış hissini yaşıyor musunuz? Ben ne zaman fon veya hisse alırsam alayım bu his altında ezilip büzülüyorum. hep geç kalmışım gibi geliyor.
Genelde bana öyle oluyor son vagona atlıyorum, düşükken almayıp zirveye yakınken alıyorum sonra düşüş başlıyor alıma devam ediyorum, zararı kurtarınca da satıyorum, elde var sıfır oluyor. Yine aynısı olur diye haftalardır hisse yoğun fon almadım düzeltme bekledim ama bu seferde olmadı, borsadaki bu çıkışa rağmen nisan ayında aldığım hisse hâla zararda, piyasalarla aram iyi gitmiyor bir türlü.