Originally Posted by
mazlum_trader
Herkse selam..
bayadır yazmıyordum. hep takip ediyorudm. allah terste kalanlara sabır trendde olanlara bol bereket versin.. ben bu dolar bist korelasyonunun ve yüksek hacmin ilerde başımza çok daha büyük bir bela açacağını düşünüyorum.
1- doların artması ile hisseler dolar bazında çok ucuzladı alım bundan dolayı geliyor deniyor.
soru: yabancı para sokuyorsa dolarda neden gevşeme olmuyor yok dışardan para akmıyorsa bu hisseleri kim hangi para ile alıyor? dolarizasyon hani %65'ti
(yabancı gelmiyor ki dolarda satış olsun. gri listeye alınmış memleketimin borsasına bildiğimiz türden yabancı endeksin dolares bazında 1.5 olduğu yerde satar. zaten satıyor diye düşünmekteyim. alanlar ise beyaz entarili yabancılar ile bıyıklı yabancılar-ki bunlarda matbaanın anahtarı mevcut)
2- tüm forumda hisselerin dolar bazlı grafikleri paylaşılıyor
soru : yurt dışında venezuella arjantin borsalarında da dolar bazlı baya ucuz hisseler var. niye oraya yabancı akın etmiyor ?
bizim cds'ler çok mu daha iyi ?
oralarada yabancı akın etmiyor bize etmedikleri gibi
ben tamamen var olan malın değerinin enflasyona ve dolara ezdirmemek için içerde hisse babaları tarafından bir operasyonmu?
ahhh be eskiden dergilerde forumlarda boğalar geldi ayılar gitti espiri olurdu. şimdi bunlar boğa ise ocakta yan hisselerin artık bri yerlere gelmesi lazım değil mi?
kafamda deli sorular
yatırım tavsiyesi değildir.
artık BİST yerli kontrolünde istedikleri operasyona engel namevcut...
Yatırım tavsiyesi değildir. Dalga geçiyorum zarar edersin beni dinlersen.
Yer İmleri