Sayfa 573/1001 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 4,577 - 4,584 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Pandemi vs nedeni ile zam yapamadılar belki.

Şubat ayı başında açıklanacak berber enflasyonuna bakalım. Muhtemelen aylık en az %10 açıklanır.

Ondan sonraki dönemde berber ücreti arttığında ekonomi ısınıyor şeklinde ön uyarı için takip edilebilir.
    Haziran'da rahatlama olacakmış muhtemelen Temmuz ayında bir artış daha görürüz. Yok artmıyor ise durum sakat demektir.
    Abi sadece son iki trasim arasinda yuzde 25 fark var. Resmi fiyat uyguluyorlar. 10 yildir gittigim berber.

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Abi sadece son iki trasim arasinda yuzde 25 fark var. Resmi fiyat uyguluyorlar. 10 yildir gittigim berber.
    Birlik olursan fiyatı dikte edersin. Onlar taban ücrettir muhtemelen.

Yurt geneli değişik fiyatlar var. Ekmek gibi şehirden şehire ve ilçeye veya lokasyona göre değişiyor olmalı.

Ben çok uzun zamandır gitmedim bilemiyorum. Zamanında arada arıyorlardı abi gelmedin bir sorun mu var diye.

Ciddi bir işde çalışan kendi isteğinin de ötesinde giyim ve bakıma para harcamak durumunda. Yeni mezun için de önemli bir masraf kalemi. Eskiden bankalar çalışanlarına Vakko veya Beymen çekleri de veriyormuş. Şimdi fabrikasyon üretim çoğaldı ve takım elbise fiyatları düştü ama o zamanlar fazla zincir yokdu. 1994 krizinde standart bir beyaz gömlek 100 dolardı o zaman Çarşı diye bir mağaza vardı. Beyaz gömlekler de bir türlü indirime girmezdi. Giyim şimdi gerçekten ucuz sayılır hele tuvalet kağıdı ile karşılaştırınca.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    Bilgi Durağı
    @billgi_duragi
    ·

Zeki insanlar (+110 IQ) kalabalıkta mutsuz olduğu, yalnızken ise en mutlu anlarını yaşadıklarını, British Journal of Psychology isimli hakemli derginin yaptığı araştırma ile bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

https://twitter.com/billgi_duragi/st...10246171815942
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Buradaki insanların genelde zeki ve yalnız olmaları da normal. Arada çatışmaların ve rekabetin olması da aynı sebebten olabilir. Tabi bilgi ve akıl ilerledikçe veya rahatlıktan zeka kullanımı azalıp körelebiliyor.

Öte yandan yalnız olunca yanlış bilgiler bu sefer sorun olabilir, zeka azalmış ise yanlışda ısrar devam edebilir, zeka devam ediyor ise yanlışlardan kendi kendine dönme imkanı olabilir.

Burada insanlar ne düşünüyor bakıp en azından borsada veya finansal konularda kendini check etme imkanı var.
    “Küstürmeyin insanları hayata. Sonra her şeyden vazgeçiyorlar. Yaşamaktan, güzel olan her şeyden. Bir odada yalnızlığı; bir dağ başında kalmayı, bir adada mahsur kalmayı, nerede bir yalnızlık varsa onu istiyorlar. Küstürmeyin işte bazı insanları.”

Nazım Hikmet Ran

4.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    “Küstürmeyin insanları hayata. Sonra her şeyden vazgeçiyorlar. Yaşamaktan, güzel olan her şeyden. Bir odada yalnızlığı; bir dağ başında kalmayı, bir adada mahsur kalmayı, nerede bir yalnızlık varsa onu istiyorlar. Küstürmeyin işte bazı insanları.â€

Nazım Hikmet Ran

Bana Polyanna derler bana uymuyor. Gerçi süt ve ekmek zamlandı.

Öte yandan zeki, akıllı, çalışkan kişiler çok uğraşıp defalarca deneyip istediği hedefe yaklaşamayınca kenara çekliyor olabilir. İnsanı üzen şeylerin başında başarısızlık ve çaresizlik, bunun yanında yanlış anlaşılma geliyor.

Benim tahminim özellikle sistem bunların önüne takoz oluyor, nerede yaramaz adam var onların önü açılıyor. Tabi çalışmak ile bir şey elde edilemez diye bir söylem olmasın diye arada desteklenenler vardır.

Normalde Polyanna okullarda yasalanmalı ya da doğru yorumlanmalı. Normalde eğitim sistemi çalışkan, azimli, kararlı, kaliteden ödün vermeyen, yüksek hedefler belirleyebilen, yenilgiden yılmayan, rekabetçi ama aynı zamanda iş birlikçi insanlar yetiştirmeli. Görüntü bu dünya geçici çok da kafaya takma diyen insan yetişitiriliyor. Dün Yeniden Refah'dan Fatih Erbakan'ı gayet beğendim ama bir yerde bizim parti olarak amacımız ve önceliğimiz ahiret hayatı dedi benden olumsuz not aldı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Sn ENGRANDMASTER,
    Şu anda Dow için net boğa tanımı yapmama dalga yapısı ile indikatör uyumsuzluğu engel oluyor.
    Ama dediğim gibi, şu anda olasılık tam olarak 50-50. Karar aşamasındayız. Ya göstergeler düzelecek 36500 üzerinde, ya da yeni bir dipten güç alacağız yeni zirveler için. Bu dip 34000 altında da olabilir (5.2.c olasılığı), 35200-35300 arasında da olabilir (5.3.2 olasılığı). Yani her durumda en az 250-350 puan ile 2000 puan arasında bir realizasyon olmalı (eğer olmasını pek istemediğim durum ortaya çıkarsa 4300 puan hatta daha fazlası olabilir, C yani 3.2 olasılığı). Yani açtığım shortların zararsız kapanması için %90 gibi bir olasılık var. Bu nedenle denemek istedim.
    %10 diye düşündüğüm olasılık gerçekleşirse de nasip artık.
    Biraz daha açıklamak gerekirse,
    1) Dalga yapısı ve gösterge uyumsuzluğu nedeniyle, yüksek olasılıkla FDow'un ya buralardan ya da 35910 un biraz üzerinden realizasyona geçmesini beklerim.
    Eğer bu olursa, realizasyon 3 farklı şekilde olabilir:
    2) 34500 altına fazla sarkmadan yukarı yönlenip 36500 üzerine gidebilir ki bu durumda 5.3.2 bitti 5.3.3 yapıyoruz denir. Bu en az iki yeni zirve demektir
    3) 33800 civarından yukarı yönlenip 36500 üzerine çıkabilir bu durumda 5.2.c bitti 5.3 yapıyoruz denir.
    4) Realizasyon derinleşir ve 33350 aşağı kırılırsa yandı gülüm keten helva, büyük realizasyon (3.2) başladı denir.
    Şu aşamada orta vadede yön konusunda EW ile kesin bir şey söylemek en azından bana göre mümkün değil. Çok kısa vadede ise sadece 1) madde çok çok yüksek olasılık diyebilirim.
    2), 3) ve 4) ün olasılıkları ise birbirine eşit.

6.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Baya bir eksi kapadı sanır şurayı okuyan tabi buna biz kaldıraç etkisi diyoruz..

https://www.tradingview.com/x/CqSfE0eT
    Şöyle barlar görseniz demek heyecandan kafayı yersiniz [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Şunda longda ya da shortta olan para kazanmış mıdır sizce..

https://www.tradingview.com/x/C0NHszHI

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Lambent Yazıyı Oku
    esassında bu surıyelı ve afgan kardeslerımız bu paralarla bızım vatandaslarımızın çalısmadıgı işlerle dans ede ede çalısır...sonra sıyasetcıler bızımkılere iş begenmıo derller......bızımkılerde 3500e bır ay kolelik mı yapılır der....ucuza calısmak iş begenmememk olur...boylece bu gocun altı da tam manası ıle dolar. madem çin modeli ucuza calısmak temelı olsa gerek

Asgari ücret konusunda en doğru bulduğum önerme bu.

Aslında ipuçlarını Erdoğan çok net bir şekilde veriyor.Örneğin dolar alanın eli yanar dedi dolar uçtu.Çin modeli diyor demek ki ücretler hep köle düzeni seviyesinde olacak.4000 üstü bekleyenler zaten imkansız oluyor bu söylemle.

Şimdilerde Erdoğan ın verdiği tüyo stokçuların eli yanacak söylemi.Demek ki stok yapmak lazım.Dayanıklı tüketim elektronik yastık altı altın Allah ne verdiyse.

Mal paradan kıymetli artık.Çok derin bir dip göreceğiz yılbaşından sonra

8. Günaydin arkadaşlar
    Dün son dk ve geçe vadeli ciddi anlamda satışta gibi idi
    Bakalım spot buna uyacakmı
    Vadeli önden gider işi olacakmı
    Nerede ise endeks 30 la eşitlenecek idi

Sayfa 573/1001 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız