Sayfa 544/1004 İlkİlk ... 44444494534542543544545546554594644 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 4,345 - 4,352 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Terzi agop fıkrası gibi olacak sonumuz sanırım şeyin bu gidişiyle
    O fıkrayı bilmiom da
    Çok ymk yerim
    Agop un kazı gibi derler Ya galiba öyle

2.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    hala neyi başaracaklarını bilmiyorum/anlamadım...
    nedir amaç ?

dıkkat dağınıklığı olan çocuk gibi daldan dala atlıyorlar, laf salatası yapıyorlar
    Dalgalı kur rejiminde devalüasyon yapmaya çalıştılar, nefes almak için...

Ama öncesinde 2018 olunca, 2018 de yakılan rezervler olunca,

Devalüasyon sonrası faiz arttırıp, sıkı ekonomi politikası uygulayacaklarına, seçim ekonomisi bolluğu yaratalım derdine düştüler.

İyi de aga, devalüasyon bitmedi ki...

Faiz düşürerek faizleri arttırmayı başaran ilk ülke olduk, tahvil faizleri ortada, onlar düşmeyince onlara dayanan uzun krediler de düşmüyor, aradaki farkı fonlıyayım diyor ticari kredi veriyor, devalüasyon bitmediğinden ticari krediyi alan dolara basıyor, bunu farkedince de değişken faiz falan filan...

Yaw arkadaş, topla şu memlekette kaç tane ekonomi profesörü varsa, bi seminer yap, herkes gelsin konuşsun...basına kapalı olsun...

Bu ekonomistlerin sadece %10 u doğru yapıyorsun derse, devam et...bu nedir yaw..ülkece kafayı yedik..

Lan tamam ekonomi kötü durumda ama, o kadar da değil yaw, 40-50 milyar dolar sıcak para gelse mevzu bitecek başka zamanlara sarkacak hikaye...zorla Venezuela mı yaratmaya çalışıyorsunuz...

3. iyi topla uzmanları diyorsunda...
    hazinenin başındaki adam siyasi bilimler meğzunu... ümmet vakfı filen.
    koca devlette anca bu kadrolar kaldıysa..
    A* uzmanlar çoktan arazi oldu
    B* maşa diye kullanıyoruz
    C* ihale bunlara kalacak.

venezuella olmaz.. türk tipi oluır...
    CNN de manşet olmadan olayın dibi görüldü demem.
    bu kadroya büyük final yakışır

4. Yalnız yanlış biliyosam düzeltin ermenilerde çift mezhep var bizde de öyle
    Çift mezhep genelde zor
    Gelişim de biraz titreyerek vites değişiyo
    Sanki öyle geldi bana
    Yanılıyosam
    Olabilir
    Olmuyadabilir

5. hay bin kunduz...
    asıl bomba kaçmış..
    ahh.. fullemediğime yanarım..
    neyse artık.. yarın el atarız.

6.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    iyi topla uzmanları diyorsunda...
    hazinenin başındaki adam siyasi bilimler meğzunu... ümmet vakfı filen.
    koca devlette anca bu kadrolar kaldıysa..
    A* uzmanlar çoktan arazi oldu
    B* maşa diye kullanıyoruz
    C* ihale bunlara kalacak.

venezuella olmaz.. türk tipi oluır...
    CNN de manşet olmadan olayın dibi görüldü demem.
    bu kadroya büyük final yakışır
    Yaw herkes birden mi yalan söylüyor, herkes mi yanlış biliyor, bir tek bunlar mı doğrusunu biliyor, o kadar dünyada merkez bankaları sırayla faiz arttırıyor hepsi mi yanlış yapıyor yahu...

E gelişmiş ülkelerde neden faiz düşükmüş...çünkü gelişmiş oldukları için, fabrikaları oldukları için, dünyaya 100 dolara İphone'u Çinde üretip 1000 dolardan çakabildikleri için, elin toprak fukarası Hollanda zirai üretimin dibine vurduğu için, elin İsrail'i genetik mühendislikle o çok verimli ama tohum üretmeyen domates tohumunu üretebildiği için, yollarında vızır vızır VW, Toyota, Honda, Mercedes, Volvo cirit attığı için...

Temeli reel ekonomi üretim bu işin....yaladın yuttun özelleştirme gelirlerini milyarlarca dolar, betona gömdün, kimsenin geçmediği köprüye gömdün, 100 binlik ilde üniversite kampüsü büyüklüğünde içinde doktor olmayan hastaneye gömdün, Avrupadan kat be kat daha çok MR cihazına gömdün...geçen bi fabrika yaptılar en son onu anlatıyorsun, işte ondan 400 tane daha yapmalıydın..

Savunma sanayi savunma sanayi, evet tamam. Sen o savunma sanayiine 10 milyar dolar yatırsaydın şimdiye 5 e katlanmıştı..

Saman, mısır, yem, tavuk yemi, büyükbaş hayvan ithal eder hale gelmişiz...ihracaat patlayacak...patlar patlar da, o kur da başka yerleri patlatır..

Yahu ilk defa bu sakallılardan birine sempati duymaya başladım.Valla nebati mebati adam dümdük olayı söylüyor.Dediği doğrudur yanlıştır ayrı konu ,valla tarzına ısındım.Senin sadece maaşın var sen kimsin ki lafı da bakış açısını o düzeyde dürüstçe ifade edebilmesi açısından iyiydi,du bakali ne olcak işler b.ka da sarabilir o ihtimal de var demesi de iyiydi.Ben adamın tarzını sevdim de ,sanırım o makamda uzun süre kalmaz bu cuma gecesi olayı tekrar değerlendirelim arkadaşlar)))))))))

8. dr bey bu kendine gibi benzeri 2. kişi ile hitap etme durumuna ne diyorduk
    cuma gecesi film oynar da...
    başrolde kim olur meçhul.

Sayfa 544/1004 İlkİlk ... 44444494534542543544545546554594644 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •