Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
Memura 2022 icin ilk 6 ay yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 7 zam geldi. Kümülatifte yüzde 8,68 zam geldi.
Gelir vergisi ile o yıl içerisinde yüzde 7 ye kadar düşüyor.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Daha geçen ay yeni bir satış mühendisi aldık. Mühendis kız. ODTÜ mezunu. 4500TL net+primle başladı. Şimdi asgari ücret o kadar oldu ztn. Bi kaç ay içinde herşeye %50 zam gelir...
İşveren zaten mutsuz, çalışan arkadaşlarda 2-3 ay mutlu olur. Sonrasında şu günden daha az bir alım güçleri olacak. Asgari ücrete zam ile bu işin çözülmesi mümkün diil. Kur ve enflasyonu durdururak, parayı değerlendirmek ve alım gücünü arttırmak lazım.
Piyasanın içine ettim. Doları fırlattım, enflasyonu fırlattım ama dur asgari ücrete %50 zam yapiyim demek, enflasyonu daha da arttırır ve dolarizasyonu daha da arttırır. Kötü günler geride kaldı, daha da kötü günler önümüzde...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Yer İmleri