Geçen hafta viopta ilk kez teminatım eksiye düştü, tamamlamak için para aktarmak zorunda kaldım.
Önceki gün iyi bir miktarda artıdaydım ne olduğunu anlamadım bir günde, çok da tedbirliyim bu oynak piyasada batmamak için, çok pozisyonum var hangisi göçtü de beni yamulttu anlayamadım galiba aracı kurum teminatları yükseltti diye içimden saydırdım.
Neyse, kafama takıldı, haftasonu dönüp incelerken sonunda buldum. Dolar kontratlarında kontrat başına teminat 1300 liraydı, 1750'ye çıkmış (sanırım bu aracı kuruma bağlı değil merkezi bir karar), bir gecede teminata %35 zam yapmışlar. Tamam dolar arttı normal ama bu teminat artırma işi kademeli yapılmalıydı bence. Kaldıraçlı piyasada bir gecede böyle artışla viopta dolar pozisyon alanlara burdan iyi bir darbe vurmuş oldular, teminat koyamayan pozisyon kapatmıştır.
Burada genelde gıda ürünlerine yapılan zamlar paylaşılıyor, aranızda kağıtla işi olan (büro personeli vb.) var mı bilmiyorum ama bir paket 500'lük a4 kağıt kaç lira olmuş haberiniz var mı? internette 80-90 lira aralığında. Fotokopi, kitap, defter vb. herşeye binecektir bu zam.
bilmediğiniz yatırım araçlarından uzak durmanız önemli,
suya kan karıştı.
her yer köpekbalığı dolu.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
hazine ,uzun zamandan beridir enflasyona bağlı kağıtlar çıkarmıyor.
Vatandaş doların düşüşünden para kazanmasın diye alınmış bir karar diye değerlendiriyorum.
Swap kararından beri böyleler sürekli ani hareketlerde bulunuyorlar. En sonunda millette ne uğraşacağım deyip parasını çekip gidiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri