Sayfa 209/1019 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

Nerede kullanacagini ibraz edeceginiz kredi mi bu

Alıntı Originally Posted by DJKARIZMA06 Yazıyı Oku
    Ohaa persembe 1.79 bu sabah 2.39 olan kredi orani suan 2.59 olmus. Hani faiz dusurmustuk.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2. piyasada özel banka kredi faizleri %28-30 konuşuluyor. şartlı 1 yıldan az

3.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Ben bi ara cekip banka degistirmistim kirli pis bi ton para vermislerdi 50lik 20lik ulan ben size gicir gicir getirmistim 100luk ler nerde onlar HAHA

Fiziki de risk var, para sayma makinasi tanir tanimaz bi de sahte cikar filan
    Paraları fiziki alırken seri numaralarının dökümünü para sayma makinesinden almayı isteyin. Bu durumda geri götürünce sorun çıkarmıyorlar.

4.  Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    Garanti spot fiyatlar vadeli fiyatların üzerine çıktı, arbitraj pozisyonlarını kapatmak için çok güzel fırsat verdi.
    Ben de bugün akbank ve işc'deki cuma açtığım arbitraj pozisyonlarımı kapadım, garanti duruyor onunla ilgilenemedim.

Sn. kafkaf hesap ekstresi görüntüsüyle kanıt istiyordun tüm gün çok yoruldum o işle uğraşamayacağım ama özetle yazayım. Diğer ilgilenen arkadaşlar sizler de inceleyin lütfen örnek olsun diye viop işlemlerimi paylaşacağım aşağıda:

Cuma yaptıklarım:
    işc: 130'ar kontrat aralık alış (9,4843) ve ocak satış (9,9021),
    akbank: yine 130'ar kontrat aralık alış (8,5077) ve ocak satış (8,9763),
    Aradaki bir aylık fark işcde %4.4, akbankta %5.5, yani yıllık %50-60 getiriye denk geliyordu. Alış satışlar aynı anda yapıldı (daha doğrusu elle yaptığım için birkaç saniye farkla)

Bugün yaptıklarım:
    vade sonlarını beklemeye gerek kalmadı, farklar yıllık %30 civarına düşünce hepsini kapattım:
    işc: 130'ar kontrat aralık satış (7,9730) ocak alış (8,20),
    akbank: yine 130'ar kontrat aralık satış (7,5330) ocak alış (7,7350),

sonuç olarak komisyonlar çıkınca kar zarar durumu:
    işc'de aralık kontratı zarar 19670, ocak kontratı kar 22075, toplam net kar: 2405 TL,
    akbankta aralık kontratı zarar 12702, ocak kontratı kar 16086, toplam net kar: 3384 TL.

Peki kaç liralık sermayeyle bu karları yaptım? akbank ve işc kontrat başına 110 TL teminat isteniyor (cuma böyleydi bugün benim aracı kurum teminatları ikiye üçe katladı, cuma değerini alalım). Dolayısıyla toplam 130x4=520 kontrat açılınca 57 bin lira teminat gerekti. 57 bin liraya cumadan pazartesiye üç günde 5590 lira yani yaklaşık %10 kazandım.

Daha önce de yazdığım üzere cuma ve pazartesi olan hisselerin değer kaybının pozisyona etkisi yoktur. Bu tür pozisyonlarda fiyatın inip çıkması kar veya zarar ettirmez, iki pozisyon arasındaki fiyat fark önemlidir. Vade sonlarını beklesem aylık %4-5 civarında garanti kazanç vardı, ben bugün bozdum sonra başka yerde değerlendirmek için.

Sn. GrandturkInvest'in yazdıkları da spottan hisse alıp aynı anda viopta satmak üzerinedir, o da benzer işlemdir.

Madem garanti kazanç var neden daha fazla yatırmadın diyen olursa da başka pozisyonlarım var bu kadar teminat ayırabildim o gün.
    Ayrıca ben %10 kazanacağım diye bunla uğraşırken doları olup üstüne yatan zaten bugün yattığı yerde %10 kar etti.

5. Bu gün borsa da varlık fonu bir alım yapmış yoksa daha da kötü olacak mış. Söylenen doğru mu bilmiyorum ama dedikodusu çok fazla

6. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, döviz kurundaki dalgalanmalara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Küresel emperyal yapı saldırmaya devam ederse büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner" dedi.
    Nomura nın yazdığı rapordaki 4. maddeyi uygulamak için bahane arıyorlar galiba.[emoji35]

Zalimlerin çarkı cahillerin çalışmayan kafaları sayesinde döner.

Sn Grandturkinvest ufuk açıcı paylaşımlarınız için teşekkürler.
     Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    Garanti spot fiyatlar vadeli fiyatların üzerine çıktı, arbitraj pozisyonlarını kapatmak için çok güzel fırsat verdi.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 209/1019 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •