Sayfa 957/1004 İlkİlk ... 457857907947955956957958959967 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 7,649 - 7,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

1. Durum tırttt Yarın cümbüş var

BDDK: Görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

3. Kurumlar vergisi 1 puan duşuruluyor ve temettu de stopaj yuzde 10 a duşuyor bunlar olumlu gelişmeler ama bence yarın yine karışık bir gun olacak
     Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Dolar yükselirken dolar bazlı grafikler paylaşıp borsa ucuz kaldı neredeyse bedava diye cığırtkanlık yapanlar şimdi ne söyleyecek onu merak ediyorum. Dolar sert düşüşe geçtiğine göre çıkışın tersi bir hareket beklemek doğaldır. Ha bide dolar uçtu altın uçtu tüh yakalayamadık. TL eridi bitti bari borsaya girelim deyip borsaya atlayan ve 3 gündür taban üstüne taban yiyerek borsaya lanet okuyan acemi yatırımcı şimdi ne yapabilir. Altın ve dolar seviyesini görünce ben zaten borsadan ne anlarım deyip zarar keserek dolar veya altına geçme olasılığı kuvvetle ihtimaldir. Buda doların sert düşüşünün faturasını muhtemelen borsacılara kesebilirler. Yarın borsa şakkk bir taban daha olmadı ertesi gün şakkk bir taban daha yine yetmedi şakkk bir taban daha yaparak 1500 altında soluğu alma ihtimali nedir sizce.
    PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Peki 2023 ocakta mb faiz artırsa dolar o zamanlar 20 lira olsa ve faiz indirmiyle 12 ye geri düşse. Millet zaten 15 ten bağlamıştı. Sıfır kar etse bu işten?
    15 den bagladiginda diyelim 15.000 tl bagladi yani o gun 1.000 usd alabiliyordu, sonra 2023 de 15.000+14% tl si olacak ve sizin senaryoda dolar 12 tl. deli gibi kar var adam cok daha fazla usd alabilecek (yaklasik 1425 usd)

ben direk gomerim parayi cok acik soyliyeyim

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    BDDK: Görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak
    Yo iyi oldu bence bu düşüş,o neydi ya her gün dolar artsın nereye kadar,bir yerde durması lazımdı neticede di mi.İyi oldu iyi oldu.Bu arada topikte ileri geri yazan bir sürü adam var,ayağınızı denk alın arkadaşlar nedir yani,para bir yere kadar.Vatan elden gidiyor ekonomi batacak siz üç kuruş dolarınız artsın diye bir ton laf ,bırakın bunları.Benim de saçma sapan yazılarım oldu kaale almayın, o ilk şokun etkisi ile yazılmış şeyler elbet .O değil de yılbaşı kar olurmu ki ona göre program yapacağım da ))))))))))

6.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Bulgar ve Yunan döllerini yarın Trakyadan atacağız, II.Balkan harbi başlamıştır, ilk evvela Bulgar ... neyse burasını yazmayayım.
    Aynen John Waynen ben de bizim malların Bulgar kuffarina gitmesine uyuzdum acayip neredeyse bizim tuvalet kağıtları doğu evropanin dotunu temizlerkene biz patiska bezlen silecektik , döl dö la Bulgari Meriç nehrinde boğasim geldiydi
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

7. Dolar kurunun zaten çok abarttığı burada defalarca ifade edildi. Hatta USDARS grafiği verdim bugün, karşılaştırınca yüzdesel artışı bu normal değil dedim.

Benim anladığım hani 6.90 dibinden hesaplıyoruz ya, 7 deyin ona, bunlar %100 bir devalüasyon öngörmüşler.

Devalüasyon, tabi sonrası alınan tedbirlerle, geçici bir ferahlamaya dönüşür, bu maksatla yapılır, düdüklü tencerenin havasını almak gibi...

Tabi dalgalı kurda, devalüasyon nasıl yapılır ilk kez test ettik, 2018 de hem rezerv satıldı hem faiz arttırıldı. Şimdi faiz arttırılmadan bu devalüasyon nasıl durdurulacaktı..

Şekil-A da görüldüğü gibi...

Peki arkasından ne gelmeli, bi paket...Ama hala uzun vadeli krediler düşmedi, önce onlar düşürülecek, nasıl, bilmiyorum..

Hülasa...bir yatay dönem bekliyor bizi...sonrasında şu mevzunun detayları...

Neyse...BDDK çok sert açıklama yapmış. bir süreliğine muhabbete ara vermek lazım...MB müdahale ettiğinde piyasaya milyar milyar, olduğu gibi karşılayanlar belli...onlara bir şey olmaz, olan bizim gibi emekli muhabbetine takılanlara olur..

Enseyi karartmayalım...kaçenzi..

MB nin Askeri Hıdır, Yaşasın Mevduat Faizi, repo, fon neyim...

Alıntı Originally Posted by Vob24 Yazıyı Oku
    15 den bagladiginda diyelim 15.000 tl bagladi yani o gun 1.000 usd alabiliyordu, sonra 2023 de 15.000+14% tl si olacak ve sizin senaryoda dolar 12 tl. deli gibi kar var adam cok daha fazla usd alabilecek (yaklasik 1425 usd)

ben direk gomerim parayi cok acik soyliyeyim
    Aynen di mi efendim.Benim de yarın ilk işim bu minvalde olacak.

Sayfa 957/1004 İlkİlk ... 457857907947955956957958959967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •