Sayfa 457/1044 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557957 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 3,649 - 3,656 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1. Hayırlı cuma lar.

2. Açık söyleyeyim bu çizimin olabilirliğine hiç ihtimal vermemiştim, ama demek ki her şey mümkün olabiliyor.
    17 üzeri kapanışlarda 20 var yukarıda başkada çizgi yok zaten.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,049
    Şimdi dolarese yorum yapmak ne haddimize diyerek, ilgi alanımız üzerinden gideyim. Her ne kadar günlük işlemleri kesmiş olsamda izleme moduna devam ediyorum. Pozisyon bozmadan izliyorum. Keşke satsaydim dedim mi. Açık konuşmak gerekirse sabah saatlerinde elim gitti Satışa miktar yazdım. Her satış yazdikcada kademelerin yukarı gittiğini görünce. İşlem yapmayi kestim.

Eğer ben oyuncu olsaydım. Yani tahtada hakim
    lot ve güç bende olsa bu fırsatı değerlendirmek için tahtayı tabana basar ve olmuş meyvelerin dökülmesine imkan tanırdım. Hatta 1-2 , hisseye göre 1-2 hafta surundurmeyi planlardim. Yukarı giderken sorun olacak lotlarin buralardan düşmesini beklerdim.

Yeni nesilin bugün ekran başında olup BIST in devre kestiğini görduklerinde oturduğu sandalyede hafif titrediğini iddia ederim. Ama ispat edemem.
    Son bir bilgi notu bırakayım. Daha önceden hisselerin tavan ve taban rakamı %20 idi. Bir hafta soluksuz taban yediğimiz hisseler de bile karla cikmis bir nesil olarak diyorum ki.

Borsa "sabırsızlardan, sabirlilara para aktarıldığı yerdir".
    Birkaç hissenin, GARAN, AKBNK bile diyeyim daha net anlasilsin. 3000-5000 lotla fiyatsiz emir girilip kademelerin pata küte düştüğünü gözlemledim. Bu satış olarak yanlış bir davranış şekli.
    Daha söylenecek bir çok konu da var. Ancak şu anki şartlar altında hafta sonunda dinlenip ne olduğunu bir daha süzgeçten geçirince pazartesi günü sattığınizi alamayacak rakamları görebilirsiniz.

İhtiyacınız olmayan parayı burada bulundurursaniz kazanmaya başlayabilirsiniz..

Sevgiler saygılar

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Adamlar teknolojide sınır tanımıyorlar...

Endekse göre performansın nasıl bir göreceli seyir izlediğini ve bunun güç olarak görsel görünümünü artık görebiliyoruz...

Önceden alttaki paneldeki gibi endeks göre % 'sel değişimi görebiliyorduk...

Şimdi bunu daha görsel bir şekilde ve güç ile beraber görebiliyoruz...

Örnek olarak: EREGL hâlen gücünü devam ettirirken, ASELS zayıflamanın başladığı bölgeye girmiş durumda...

PKART ise güçsüz bölgeden çıkar gibi yapıp, tam güçlenmeye başlamışken başladığı yere geri dönmüş...!

Grafik geçmiş 20 güne çizilmiştir. Gün sayısı tercihe bağlıdır, değiştirilebiliyor...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    hiç iyi şeyler olmuyo yavv
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

Endeksin yükselmeye başladığı tarih olan 06 Ekim 2021 tarihinden bu yana olan rastgele seçilmiş bazı hisse ve emtiaların görüntü...

XU100 'e göre son verilerle göreceli güç ve momentum grafiğimiz...

Sol alt en zayıf, sağ üst en güçlü bölge. Üzerlerinde ingilizce yazdım. Anlaması zor olmasa gerek...

Bu çalışma çok yeni bir grafik modeli. Başka hiç bir yerde görmedim. Yabancılarda gördüm ve bize uygun olacak şekilde yeniden tasarlayıp, kodladım...

Umarım işimize yarar...

XU100 'e göre olduğu için, o merkezde hep "0" değerindedir. Diğer hisseler XU100 'e göre nasıl bir performans izliyor bunu rahatça gözlemleyebiliyoruz...

Geride kalanlar sol alt köşede duruyor. İlerleme kaydedenler sol üst köşeye geçiş yapıyor. Sağ üst köse lider konumda olanlar ve önde gidenler. Sağ alt köşedekiler ise artık güç kaybetmeye başlayanlar.

Sağ alttan, sol alta geçişlerde artık o hisseden bir süre hayır gelmiyor. Artık güçsüz alana giriş yapmış oldu...

Tekrar etmekte fayda var:

- Burada referans olarak XU100 seçtik. Bu seçilene göre performans ölçülüyor...

- XU100 değil de USDTRY 'de seçilebilirdi. Bu durumda aşağıdaki grafiği elde ederdik...

Sayfa 457/1044 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •