aynen öyle kardeş
sen rahat ol, biliyorum moralin bozuk- dolar böyle devam etse chp ilk seçimi kesin kazanacaktı, ama oyun bozuldu, suratlardan düşen bin parça, yeni uygulamaya nerden saldıracaklarını, nasıl değersizleştireceklerini bilemez halde, başı kesik tavuk gibi sağa sola salvo atıyorlar
ama bilgisi olan adamlar gerçeği yazmaktan imtina etmiyorlar.. bak ali hakan kara, eski tcmb başekonomisti, ne diyor- zekice tasarlanmış bir ürün diyor, halbuki o da sizden, o da chp
![]()
neden bende dün yazdım gayet mantıklı görünüyor diye...bunun chp li falan olmakla alakası yok...doğruya doğru...biz inkarcı değiliz doğru olana doğru deriz...uygulama adam gibi yapılırsa bence de gayet mantıklı...dolar indi çıktı zart zurtla uğraşmayacaksın...daha dün yazdım bunu...
moralim niye bozuk olsun ya...gayet keyifliyim...babanın eldeki altın ve dolarlar pazartesi akşamı internetten şutlandı kemo...altın da dolarda banka hesabındaydı...şimdi bu işe girsek mi diye düşünüyoruz...tam netleşsin bakacağız...
arkadaşım, 40 sene önceki uygulama diye bi şey yok, olamaz da- 40 sene önce ne konvertibilite vardı, ne uluslararası finans sistemi vardı, ne döviz mevduat hesabı vardı.. ülkede ambargo vardı, cebinde dolar yakalanan derdest edilip hapse atılıyordu
birazcık akıl yürütün, birazcık feraset gösterin, neyin ne olduğunu anlamak için yeterli.. kıt zekalı muhalifler neye uğradıklarını şaşırdıkları için nasıl saldıracaklarını bilemiyorlar, yok 40 sene evvelmiş yok bu da örtülü faiz artışı değilmiymiş![]()
gülün geçin bunlara, durumu kavramaları için teknolojileri yetersiz bu tayfanın
Diğer kısımları kendi görüşündür eyvallah..
ama bu kısımda adamın söylediğini kendine yontmuşsun.
adam zekice tasarlanmış bir ürün demiyor.
kısa vadede kuru baskılamak için zekice tasarlanmış bir ürün diyor.
öte yandan ileri vadede şu şu sorunları ortaya çıkarabilir diye de devam ediyor.
ikisinin arasında dağlar var.
fakat kemal abicim sen sadece zekice kelimesini alıyorsun diğer kısımları yok sayıyorsun...
zaten başımıza gelenler doğruyu söylemeyip de kendi işimize gelen kısmını söylemekten gelmedi mi??
CHP, iyi parti iktidarın popülizmin peşine takılıp esnaf ziyaretiyle ona buna destekler, kara kış fonu, yok marketler 10 ürünü ucuza satsın gibi saçma sapan beyanlarla oyalanıyor. Ortada neler yapacakları ile ilgili bir ekonomik program yok. E tabi böyle olunca akp den kopan seçmende kararsız olarak heran partisine dönmeye hazır bekliyor. Hükümetin eli herşeyi kontrol eden olarak güçlü. Zaten devletten bir şekilde destek alarak yaşayan kesim ciddi bir oy deposu. Bunların fikri değişmez.
Muhalefetin gerçekten kazanmak istemediğini düşünmeye başladım. Ana muhalefet partisi başkanı çıkmış esnaf bakanlığı kuracağım diyor. Aptal herif önümüzde 10 yılda esnaf kalacak mı? Herşey eticarete dönüyor, markete bile gitmene gerek yok, internetten seç adam deposundan yüklesin getirsin. İleride kalacak esnaf da berber, kuaför, tesisatçı vb ustalık el emeği vb satan esnaf olur.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri