Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
Katılıyorum, borsaya lafım yok, olamaz. Sermaye koyup şirkete ortak oluyorsunuz. Ben son 1,5 aydaki yükselişten bahsediyorum, borsa fiktif olarak 1500'den 2250'ye yükselmiş gibi görünse de, reel anlamda bir artış yoktu, onu demek istiyorum. Borsanın bu süreçteki yükselişi, üretimin, satışların, ciroların %50 artışıyla değil, fiyatların, bilançodaki taşınmazların, banka hesaplarının, stokların kağıt üzerinde, fiktif artışı idi. Hesaplamadaki sabitler bir gecede değişince, borsada gerçeğe yakınsıyor. Umarım ifade edebildim kendimi.
düz mantık düşünürsen öyle, ama ülke varlıklarının çok kötü bir yönetim yüzünden şerefiye değeri kaybetme faktörünü de o formule katman lazım. bist 1 sent seviyesini bile haketmiyor şu an. parası bizim gibi hergün değer kaybeden bovespa niye hala 105 bin mesela. brezilya bankalarını satın almaya kalksan bina paralarını bile ödemiş olmuyorsun şu an yinede alıcısı yok. çünkü ülkede resmen kanuni güvence yok. ha bizde şu var, ülkede durum son 10 yılda kötüleştiği için işyerini kapatan parasını ne yapacağını bilmeyen baya kalabalık bir kitle oluştu, ordan belki spekülatif bir yukarı hareket gelebilir.