Kayiplari olan arkadaslarin uzuntulerini paylasiyorum insanin didinip kazanip yatirim olarak degerlendirdigi beklentisi olan paradan ana para eksilmesi boylesine enflasyonist bir donemde icine fil oturmus gibi oluyordur.
Cok bilenlere de aldirmayiniz boylesine bir soygundan tam olarak kacinabilme sansimiz bulunmamaktaydi. Yine diyorum fon yoneticileri bilgi birikimi vs elbet vardir ancak hizli aksiyon alma yetenegi olan fon yok gibi. Her zaman laf gecirdigim o degisken fonlarin hali ortada adi degisken kar realize etmemisler, en ufak ters pozisyon akillarina bile gelmemis. Hos bazi yonetilen serbest fonlar, isme ozel fonlar bile incelenirse paralel deger kayiplari var.
Enseyi karartmamak gerekli dogru yerde dogru degerde yatiriminiz var ise hic pozisyon degistirme macerasina girmemek gerekli. Panik daha kotu sonuclar dogurur uzun vadeli stratejiniz bir gecelik soygun ile degismesin. Satmadiginiz surece zararinizi realize etmis sayilmazsaniz. Bu gorulen son donemde deneyimlenmemis ornegi olmayan bir durum.
Bu kadar cok biliyordum da ben niye yakalandim ac gozluluk baska bir aciklamasi yok realizsyon hedeflerini 3 defa pas gectim, grafikte gorduklerim bas bas sat diye bagirdi ama yok doviz getirisinin her enstrumanda illuzyonuna kapildim. Tek avantajim maliyetlerim dusuktu toplarken kademeli toplama aliskanligim sayesinde o da parasizliktan mutevellit, her daim yatirim yapacak para olmuyor [emoji4]
Kendi adima doviz bazlilardan kesinlikle cikmiyorum, fiziki doviz altin zaten dokunmam. Yerli hisse fonlarindan birinden cikacagim, 8 adet kademeli topladigim hisselerim, usdtrf ve zgold ile cesitlendirdigim borsa portfoyum ile hisse fonundan iyiyim zaten vadem uzun toplaya toplaya giderim ama bir daha ders oldu realize edilmesi gereken yerde realize edip ppf ye atarim daha iyi.
Dovize endeksli mevduat benim icin resmi gazetede aciklandigi aksam bitmisti, burdan da yazmistim. Bu enflasyonun geri gelecegine inanmiyorum goreceli hizi yavaslayacaktir ancak enflasyon varsa kurun gidecegi yer de buna paraleldir.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri