Sayfa 116/1002 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    burada şu var ; her çeşni kategorisine aldığım yatırım enstürmanında ağırlık arttırırım diye bir şey yok. Benim kriterlerime göre ıpb ağırlık arttırmaya müsait bir fon eğer çeşnilendirme kategorisine girerse. Mesela başka bir örnek vereyim şu an yatırımım yok fakat ,
    bitkoyin , eteryum , deliriyrum falan benim için birer çeşnilendirme enstürmanı fakat portföyümdeki ağırlıkları az olur idi.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Rpd yüzde 9;zararı 3-4 kaç ayda çıkarır mı sizce.
    kârdan değil de ana paradan zararsa çok, bir miktar rpd bende de var, aldığım zamanları tam bilmiyorum ama kârdan %8, ana paradan %2 zarar etmiş. artık hangi birindeki zararı nereden çıkaracağız şaşırdık, bir yandan da taşıma maliyeti, acil ihtiyaç yoksa en iyisi beklemek herhalde veya risk alıp viop, hisse, altcoin tarafına yöneleceğiz bu gidişle.

Yılbaşından sonra borsaya ya yabanci gelmezse, zaten iyice çıktılar .ayı piyasası görülebilir.

4.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Rpd eksimi nerden baktınız sayın r.ukas
    bakmadım.. geçen çöküşte yaptığı zarar ..afs aft fas fis fasa fiso imiş hepsi dolara bağlı akbanktaki müsşteri temsilcisi ağzından köpükler saça saça anlattı bir müşteri varmışta 2 milyonu 3 milyonu olmuşta çok değerli fon yönetimleri varmışta ...75 bin tl lik denemelik aldım 15,000 zarar yazdı .hepsi dolara bağlı imiş birde bana keşke 75 bin değil 400 500 le girseydiniz demişti .

5. bu saatten sonra belli etmiştir ki gerçek enflasyona karşı koruyan gayrimenkulmüş(uygun zamanlarda alınan ).borsa dolar mevduat fon hepsi traş ..hem malın değeri artıyor hemde kiradan tırtıklıyorsun ..onunda bir tek riski deprem .bir büyük depremde beyoğlunda çiğköfte satmaya başlarsınız

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    bu saatten sonra belli etmiştir ki gerçek enflasyona karşı koruyan gayrimenkulmüş(uygun zamanlarda alınan ).borsa dolar mevduat fon hepsi traş ..hem malın değeri artıyor hemde kiradan tırtıklıyorsun ..onunda bir tek riski deprem .bir büyük depremde beyoğlunda çiğköfte satmaya başlarsınız
    gayrimenkul işinde de dikkat etmek gerekir her işte olduğu gibi. ankara' da bi yer vardı , konsoloslukların olduğu yerdi sanırım . hep değer kaybedermiş oradaki evler.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    bakmadım.. geçen çöküşte yaptığı zarar ..afs aft fas fis fasa fiso imiş hepsi dolara bağlı akbanktaki müsşteri temsilcisi ağzından köpükler saça saça anlattı bir müşteri varmışta 2 milyonu 3 milyonu olmuşta çok değerli fon yönetimleri varmışta ...75 bin tl lik denemelik aldım 15,000 zarar yazdı .hepsi dolara bağlı imiş birde bana keşke 75 bin değil 400 500 le girseydiniz demişti .
    bi tür liyakatsizlik ve aptallık dalgası sardı tüm dünyayı son yıllarda. eskiden kesinlikle böyle değildi. eski müdavimi olduğum kebapçım dışında işini layıkıyla severek yapan tek allahın kuluna raslamıyorum artık. öyle bir ortam oluştuki üçkağıtçı olmazsan yükselme şansın sıfır ama üçkağıtçılara karşı uyanık olmazsan sokakta dilenciliğe kadar düşme yolun açık.

8.  Alıntı Originally Posted by oralet Yazıyı Oku
    Kaç ayda çikarir bilmem ama yine viop ve borsadan çikarabilir.

Öyle faizle , repoyla falan o zarar çikmaz.

Tek çaresi riskli pozisyonlara kaldıraca devam
    Çok yanlış.
    Zararı hemen çıkarayım diye kaldıraçlı hisse opsiyon,endeks viop,altın viop gibi vadeli işlemlere girmek daha fazla para kaybetmek demektir.

Olanı biteni kabullenmek ve temkinli olmakta yarar var.Kardan zarar, zarar etmek anlamına gelmez.Kar etmek anlamına gelir.Kar etmenin azı,çoğu olmaz

Fırsatlar bitmez.Hiç beklemediğiniz bir anda bir fırsat çıkar ve değerlendirirsin zararın belki de 3 katı kara geçersin.Ama vadeli kaldıraçlı ve foreks işlemleri hariç.

Sayfa 116/1002 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •