Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
şubatta martta tüm bunlar haloldu diyelim...seçimi ne zaman yapacak..15 gün sonra diyemez..en az 60-90 gün..aday adayları belirlenecek...onların arasından adaylar belirlencek..aday bürokratlar görevlerinden istifa edecek..bu aday listeleri ysk ya gidecek..ysk bunları inceleyecek...vsvs en az 60-90 gün..şubat martta hadi secim dedi .haziranda secim olacak...diyelim..hazirana kadar ülkeye taze döviz girişi yok aksine çıkış var..turizm sezon haziranda başlıyor turizm etkisi ile dövize baskı anca temmuzda başlar..o zamana kadar 3 kez fed görecegiz enazında 1 faiz artışı gelmiş olur o zamana kadar tapering te sonlanmış olur...yani kurların ateşinin en yukseldigi dönem olur o dönem...şimdi alınan yuksek zamların..alım gücünün düştügünün net görüldügü bir dönem olur...şimdi millet seviniyor yuksek zam aldıkları için ama haziranda alınan zamlar unutulur ..aksine alım gücü düştügü için alınan zammın hikaye oldugu ortaya çıkar ...şimdi olsaydı secim ok derdim ..ama şimdi yada asla ...ben asladan yana oyumu kullanıyorum...:
2018 de de seçime böyle gittik abi. Kur o vakit gördüğü zirvelerdeydi. Seçimden sonra olan oldu zaten 7 ler geldi. Şahsi fikrim elbette. 2023 Haziranında ekonomi daha iyi olacak, bu zamları yeniden verebilecek, USD bugünden ya da 2022 Haziranın dan aşağı olacaksa beklemeliler elbette.