Arama sonucu : 4351 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EPLAS - Egeplast

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Tamamen farazi olarak yazıyorum;

Şirketin yurtdışında atıyorum değerlemeden sonra anlaşıldı ki şirketin yurtdışında 500 milyon TL lik mal varlığı var ve bu varlığın şirkete hiç bir katkısı da yok. Bunu biliyoruz. Yıllardır yok yani.

Peki patron değerlemeden sonra SPK ya yeniden yüksek bedelli sermaye artırım talebi ile başvurursa neler olabilir.?
    -Yatırımcılar isyan ederler; Sen şirketin varlıklarını yurtdışına kaçırmışsın ve şirket faaliyeti ile ilgili hiç bir amacın yok. Tahmin ediyorum SPK bedelli talebini yine onaylamaz.
    Hatta yatırımcılar dava bile açabilirler. Olur ya SPK bedelli talebini onaylarsa SPK aleyhine idare mahkemesine işlemin iptali için dava açabilirler. Ayrıca Şirket yöneticileri hakkında da şirket varlıklarının yurtdışına kaçırılmış sayılması hakkında dava açabilirler.

Bunu halka açık bir şirket değil de 2 kişi ortak olduğunuz ve sizin azınlık hissesi sahibi şirkettinizde yapıldığını düşünün. Almanyada şirketin parası ile arsa alınmış. Hakim ortak size arsayı göstermiyor bile. Üstüne üstlük sizden yeniden sermaye koymanızı talep ediyor. Ne yaparsınız? Yani bu durumun da EPLAS dan pek farkı yok aslında. Sadece halka açık olması dışında.

Şöyle hayal kuralım. Hoşumuza gitmeyen bir karar alındı. Burada 20 kişi ortaklaşa sağlam bir avukat tutup sürece en azından müdahale edilemez mi? Örneğin diyorum yani.

Ben forumlarda buna benzer çok ağlama gördüm ama buna benzer tepki koyalım denildiğinde herkes sus pus oluyor hemen. Mesela burada 20 yıldır tutunan bir çok arkadaş olduğunu biliyoruz.
    Benden size tavsiye bu değerleme süreci sonunda da abuk subukluklar devam ederse dediklerimi düşünün derim
    Sayın playmaker

Ben nacizane bir yatırımcı olarak şöyle yapardım:

Türk Ticaret Kanununda şöyle bir madde var. Bizler Azınlık olarak bazı haklarımız var.

Genel kurula gündem koydurma gibi (bknz TTK 411. madde )

4. Çeyrek bilançosu hele bir gelsin.

Kafamızda hala soru işareti mi var yada yurtdışında ATIL bulunan taşınmazların satılıp işletme sermayesinde kullanılması gibi bir önerimiz mi var

Bunları Genel kurul ilanı Sicil gazetesine çıkmadan noterden çağrı yöntemi ile şirkete bildirebiliriz

.................................................. .................................................. ............

Haaaa

Kemal zorlu yeniden değerlemeden sonra gitti yine yüksek bir bedelli açıkladı

Onun da kolayı var

Yine TTK nın 445. maddesince izmir asliye mahkemesine Sermaye artırımı iptali için dava açarız

Bunun sayılı örnekleri mevcut

Saygılarımla

2.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Sayın playmaker

Türk Ticaret Kanununda şöyle bir madde var. Bizler Azınlık olarak bazı haklarımız var.

Kafamızda hala soru işareti mi var yada yurtdışında ATIL bulunan taşınmazların satılıp işletme sermayesinde kullanılması gibi bir önerimiz mi var

Bunları Genel kurul ilanı Sicil gazetesine çıkmadan noterden çağrı yöntemi ile şirkete bildirebiliriz

.................................................. .................................................. ............

Haaaa

Onun da kolayı var

Yine TTK nın 445. maddesince izmir asliye mahkemesine Sermaye artırımı iptali için dava açarız

Saygılarımla
    Merhaba,

Bravo kardeşim. Bunlar güzel bilgi ve öneriler.

Destekliyor ve şimdiden ileride olabilecek hukuki işlemler için her türlü maddi desteğe hazırım.

İyi bir gece ve huzurlu bir yeni yıl diliyorum.

Saygılarımla,

Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Sayın playmaker

Haaaa

Onun da kolayı var

Saygılarımla
    Tam da beklediğim tepki budur.
    Gerçekten madem 10 yıllarca bu şirkete güvenmişsiniz meydanı boş bırakmayın derim.

4.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Sayın playmaker

Haaaa

Onun da kolayı var

Saygılarımla
    Yazını okuyunca aklıma geldi Bazı şirketlerde bedelli sermaye arttırımından red Yediğinde sürekli bedelli sermaye artırımı yapılamayacağı gibi cevaplar verilmiştir böyle şirketler var okumuştum eplas ta son dört sermaye artırımına bakın hepsi bedelli bu yüzden red yemiş olabilir ve şirket bu utanç verici durumu açıklamıyor olabilir.

Alıntı Originally Posted by Melasis61 Yazıyı Oku
    Yazını okuyunca aklıma geldi Bazı şirketlerde bedelli sermaye arttırımından red Yediğinde sürekli bedelli sermaye artırımı yapılamayacağı gibi cevaplar verilmiştir böyle şirketler var okumuştum eplas ta son dört sermaye artırımına bakın hepsi bedelli bu yüzden red yemiş olabilir ve şirket bu utanç verici durumu açıklamıyor olabilir.
    Yukardaki yorumumda yazmıştım;
    Şirketin bilindiği kadarı ile yurtdışı şirketleri ve varlıkları var mı? -Var
    Peki bu şirketler yüzmilyonlara varan malvarlığına sahip iken şirkete ekonomik bir katkıları var mı? -YOK

Peki bu atıl varlıklar orada dururken borsada hisselerini yayıp yatırımcıların cebine göz dikmek ne demek oluyor o zaman.
    KZ bu malları kendine mi ayırmış yani?

Daha yeni TUCLK Malta daki şirketi ve üzerindeki gemiyi 4.750.000 USD ye bu hafta sattı, aynı zamanda yüzde 500 bedelli süreci SPK da 3 haftadır bekliyordu.
    EPLAS ve TUCLK gelişmeleri üst üste koyunca bir paralellik var gibi. Acaba TUCLK bedelli kararı alınca ona da benzer tepki vermiş olabilir mi? TAbi tamamen tahmine dayalı bir çıkarım yapıyorum. Bir bilgiye dayanmıyor.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •