-

Originally Posted by
onurbey
Gpg %+1.41
Saygilar.
Teşekkürler Onur hocam. Benim de taşıdığım bir fon. Elinizde başka hangi fonlar var acaba?
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
2022 için öngörü yapmak zor olacak belli ki, bu ortamda yabancı fonlara fazla yüklenmek hata mı olur acaba, abd borsaları artık pek çıkacak gibi görünmüyor, doların durumu da şüpheli sürekli bir müdahale, bist de bunlara ayak uydurursa o tarafa da fazla güvenilmez, geriye altın, gümüş, petrol kalıyor herhalde, bir strateji oluşturmak hiç kolay olmayacak.
-
Eywallah dostum, canli ornek vermek istedim ama siz ispat ettiniz. sikinti yok hepimiz icin...

Originally Posted by
cerento
PDD den bahsediliyor.sizinle alakasi yok .kiralarda stopaj kesin yok.
20 aralik carpilmasinda baya sattim
Yfv aıs mpf mpk bunlarda stopaj yok
M2007J20CG cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Yuji ustadim tablolarda
Kiralarda mpk,mpf ppf lerde ıdl oranlari hatali veriyor.bi baksan
Tşk.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
ersunan
2022 için öngörü yapmak zor olacak belli ki, bu ortamda yabancı fonlara fazla yüklenmek hata mı olur acaba, abd borsaları artık pek çıkacak gibi görünmüyor, doların durumu da şüpheli sürekli bir müdahale, bist de bunlara ayak uydurursa o tarafa da fazla güvenilmez, geriye altın, gümüş, petrol kalıyor herhalde, bir strateji oluşturmak hiç kolay olmayacak.
Minimum enflasyona karşı korunma için de eşikler çok yüksek doğrusu. TL bazında yıllık %60-70, $ bazında min %8 kazanmak gerekiyor ki şu gidişata göre işimiz zor. 2022 hangi yatırım aracı enflasyona göre daha az kaybettirecek senesi olacak sanırım.
-
Gorunen o ki IPB turev-viop islerinden vazgecmis bakalim sadece bugunluk mu bir vazgecis. Fon varlik dagilimi ;
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPB
-
Yarınki Döviz kuru etkisi -%1.33
-

Originally Posted by
kerem_goksoy
Minimum enflasyona karşı korunma için de eşikler çok yüksek doğrusu. TL bazında yıllık %60-70, $ bazında min %8 kazanmak gerekiyor ki şu gidişata göre işimiz zor. 2022 hangi yatırım aracı enflasyona göre daha az kaybettirecek senesi olacak sanırım.
Gerçek enflasyon ne kadar olur bilmek zor ama 2021 gibi olacaksa tl. bazında aylık %6-7 getiri bizi ancak kurtarır. Tabi bunun için de ppf, borçlanma kira fonları hiç işe yaramaz, tüm birikimi riskli varlıklara yatırmak gerekiyor.
Yerli, yabancı hisse fonları, altın ve döviz bazlı fonlardan bir sepet yapmak dışında seçenek görünmüyor. Şahsen bir türlü o riske giremiyorum, bu sene de enflasyona karşı kaybetmeye devam edeceğim anlaşılan.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri