Sayfa 478/1044 İlkİlk ... 378428468476477478479480488528578978 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 3,817 - 3,824 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    VAKBN...

Burada da haftalık yine sıkıntılı, fakat günlükte güzel gidiyor ve bir kaç güne kadar duvarı geçebilirse güçlü bölgeye adım atacaktır...

Buradaki sıkıntı dediğim gibi haftalık. Eğer hisse haftalığa göre şekil alırsa ki; şu anda moment kaybediyor, günlükte o duvarı geçemez...!

Günlüğün peşpeşe bir kaç hafta güçlenmesi haftalığı da etkiler... Bunu zaman gösterecektir...

Aylık ve çeyreklikte ise çok daha güçlü bir oluşumun ayak sesleri mevcut...! Bir şeylere hazırlık var ama zaman istiyor...

Bu da bir kaç hafta düşüş yönlü veya yatay seyir izleyip, aylığın ve çeyrekliğin güçlenmesini sağlayacaklarını gösteriyor...

Eğer bu oluşum gerçekleşirse endeks rakamları tüm tahminleri aşar geçer... Seçim öncesi ve sonrasın hazırlık var gibi...

Grafik ve açıklamalar için çok teşekkürler, Vakıfın en sevdiğim yanı Aylık grafiği arada açıp bakıyorum yoksa seans içi hareketleri izlenecek gibi değil
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

2.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Az önce de yazdığım gibi; bir hazırlık var. Fakat zamana ihtiyacı var...

Adamlar 1. turu bitirdi, şimdi 2. tur için taşları yeniden dağıtıyorlar...

Bakalım nereden çevirecekler... Hemen olmasını beklemiyorum ama bu babalara da hiç akıl sır ermiyor. Talimat nasıl geldiyse ona göre hareket edeceklerdir...!

Endeks 140 binden kalkarken bankalara yada hisselere sırayla giriyorlardı sonra ne olduysa sıra falan kalmadı, bazı bankaların kademleri hiç olmadığı kadar sığ ve aşağı/yukarı çok ani hareketler yapıyorlar, ekran başında kalıpta bu hareketlerden etkilenmemek çok zor bence
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

3. Vakıf ın tl grafiğini senin için topiğinde paylaşıyorum zaten.

Dolar aheste aheste mavi çizgiye kadar gevşeyebilir orası da 12.10 civarı bir yer.

4. [IMG]Endeks 140 binden kalkarken bankalara yada hisselere sırayla giriyorlardı sonra ne olduysa sıra falan kalmadı, bazı bankaların kademleri hiç olmadığı kadar sığ ve aşağı/yukarı çok ani hareketler yapıyorlar, ekran başında kalıpta bu hareketlerden etkilenmemek çok zor bence[/IMG]

Onun sebebi de doların yükselmesidir bence. Bankaların döviz açık pozisyonlarından dolayı sattılar.
    Sanayilerde ihracatçı şirketleri aldılar.

Öyle bir şeye hazırlık yapılıyor ki; inanasım gelmiyor ama sonu yine hüsran olacaktır, tıpkı 2008 gibi...!

O zamana kalmadan çıkmak lâzım. İnşaAllah sistemler uyarı verir de vakitlice çıkar herkes...

Bu uzun bir süreç olacaktır. 2-3 sene sürebilir... Yani 2-3 sene yükseliş yaşarsak neler olur neler. Merakla bekliyorum...

Önce şu düzeltmeler bir bitsin de hayırlısı ile... Çok can yakabilir bu düzeltmeler...!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Bana bugünlük müsâde...

Yarın ola, hayrola...

Herkese hayırlı geceler...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

7. Endex ekim ayı

Dolar ekim ayı

8.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    [IMG]Endeks 140 binden kalkarken bankalara yada hisselere sırayla giriyorlardı sonra ne olduysa sıra falan kalmadı, bazı bankaların kademleri hiç olmadığı kadar sığ ve aşağı/yukarı çok ani hareketler yapıyorlar, ekran başında kalıpta bu hareketlerden etkilenmemek çok zor bence[/IMG]

Onun sebebi de doların yükselmesidir bence. Bankaların döviz açık pozisyonlarından dolayı sattılar.
    Sanayilerde ihracatçı şirketleri aldılar.
    Ben bu söyleme katılmıyorum şahsen, bu sanayi şirketlerinin maliyeti olan enerji bizde TL olarak fiyatlanmıyor, yine hammaddeleri TL gibi görünse bile dünyada fiyat neyse bizde de o oluyor, dünyadan tek fark iş gücü olabilir bence, birde üstüne kurun ne olacağı belli değil alırken satarken kaç tanesi profesyonel bir kur riski yönetimi sergiliyor soru işareti, ben sanayi işinden anlamıyorum ama aklıma yatmıyor bu konu,

Birde dolar yükselmeye başlamadan önce THY 12 TL ydi şuan 28 TL civarı benim bildiğim kadarıyla borsada en fazla döviz açığı THY de var, THY hakkında başka konularda var ama burada yazmak uygun olmaz.

Bankalar döviz almışsa bence bu riske karşıda pozisyon açmışlardır yada açmış olmaları lazım işleri finans olan bu kurumlar bu riski yönetemeyecekse sanayi şirketlerinin döviz riskini yönetmesini aklım almaz

Sayfa 478/1044 İlkİlk ... 378428468476477478479480488528578978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •