hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Vakıf ın tl grafiğini senin için topiğinde paylaşıyorum zaten.
Dolar aheste aheste mavi çizgiye kadar gevşeyebilir orası da 12.10 civarı bir yer.
[IMG]Endeks 140 binden kalkarken bankalara yada hisselere sırayla giriyorlardı sonra ne olduysa sıra falan kalmadı, bazı bankaların kademleri hiç olmadığı kadar sığ ve aşağı/yukarı çok ani hareketler yapıyorlar, ekran başında kalıpta bu hareketlerden etkilenmemek çok zor bence[/IMG]
Onun sebebi de doların yükselmesidir bence. Bankaların döviz açık pozisyonlarından dolayı sattılar.
Sanayilerde ihracatçı şirketleri aldılar.
Öyle bir şeye hazırlık yapılıyor ki; inanasım gelmiyor ama sonu yine hüsran olacaktır, tıpkı 2008 gibi...!
O zamana kalmadan çıkmak lâzım. İnşaAllah sistemler uyarı verir de vakitlice çıkar herkes...
Bu uzun bir süreç olacaktır. 2-3 sene sürebilir... Yani 2-3 sene yükseliş yaşarsak neler olur neler. Merakla bekliyorum...
Önce şu düzeltmeler bir bitsin de hayırlısı ile... Çok can yakabilir bu düzeltmeler...!
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Bana bugünlük müsâde...
Yarın ola, hayrola...
Herkese hayırlı geceler...![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Endex ekim ayı
Dolar ekim ayı
Ben bu söyleme katılmıyorum şahsen, bu sanayi şirketlerinin maliyeti olan enerji bizde TL olarak fiyatlanmıyor, yine hammaddeleri TL gibi görünse bile dünyada fiyat neyse bizde de o oluyor, dünyadan tek fark iş gücü olabilir bence, birde üstüne kurun ne olacağı belli değil alırken satarken kaç tanesi profesyonel bir kur riski yönetimi sergiliyor soru işareti, ben sanayi işinden anlamıyorum ama aklıma yatmıyor bu konu,
Birde dolar yükselmeye başlamadan önce THY 12 TL ydi şuan 28 TL civarı benim bildiğim kadarıyla borsada en fazla döviz açığı THY de var, THY hakkında başka konularda var ama burada yazmak uygun olmaz.
Bankalar döviz almışsa bence bu riske karşıda pozisyon açmışlardır yada açmış olmaları lazım işleri finans olan bu kurumlar bu riski yönetemeyecekse sanayi şirketlerinin döviz riskini yönetmesini aklım almaz
Yer İmleri