Kaldirac etkisiyke saglam kredi genislemesine yol acar kaba taslak kamu bankalarinin 51.5 milyar sermaye artirmasi 300 350 milyar tl arasinda kredi buyumesine sebep verir. 2018 den beri ayni seyleri yapiyolar. Hisselerin fiyatina olumlu yansiyacagini dusunmuyorum. Bedava krediyi bulan ya dolar aliyor ya ev arsa. Kisacasi bu genisleme dolar ev araba arsa fiyatlarini artirmaktan baska bir ise yaramaz bence.
ziraatte yapılan sermaye artışı sadece demirören grubunun ödemediği borcunu ancak karşılıyor.
boş laflar boş işler.
faydası olsa daha öncekinde olurdu.
bir çeşit servet transferi.
=>birinin cebinden al,
=>öbürünün cebine koy.
=>görev zararını da bütçeye kitle.
mission completed![]()
audentes Fortuna iuvat
Ev fiyatları uçmuş geçen yıl sonbahar da 250 bine satmadıgim evi 450 bine satliga çıkardım.430 bine müşteri var verip bireysel ısıtma ve kapıcısı olmayan ev alacağım Allah nasip ederse. Benim gibi insanlar için ısınmadan yakıt parası vermek üstüne kapıcı parası vermek lüks gelir. Ben kapıcı dahil 10-12 bine evi fırın gibi ısıtırim.
200 baz puanlık bir faiz indirimi gyo'lara hareket getirir mi ?[emoji846]
ama politika faizindeki indirim , piyasa faizine bindirim olarak yansıyor.
30 yıllık evin değeri 450 bin 3-5 yıllık evin fiyatı 520 bin ise 520 bine alacağım ev bana çok ucuz geliyor. Dengesizlik var. Hiç bilemedik kirada otursam parayı mevduata koysam 18 bin kira öderim yıllık 50 bin kalır bana. Mantıklı değil mi
İyi günler arkadaşlar.bir sorum olacaktı.gumus vadeli kontratta 1221 den 200 bin zarar yazıp vadeyi 0222 ye taşıdım şimdi her kontratta dünya kadar kar elde etmişim gibi yüzde 10 stopaj kesiliyor.aslinda hala epeyce zarardayim.bu vergi olayı nasıl oluyor.bunu nasıl çözebiliriz.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Yer İmleri