Sayfa 38/545 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon
Arama sonucu : 4353 madde; 297 - 304 arası.

Konu: EPLAS - Egeplast

Bazı mecralarda sanki eplas a ilave oalrak 12 milyon dolar borç çıkmış gibi yorumlar yapanlar var.
    Oysa burada sadece alacağın tahsili ile ilgili bir durum var. Borç hala Kemal Zorlu nun borcudur.

Yani eplas 12 milyon doları ödese bile bu parayı Kemal Zorlu ya rücu edecektir. Yani Eplas finansal rapordaki ilişkili taraflara borçlar kaleminden KZ ya olan borç varsa mahsup edilir.
    Bunun üzerinde fazladan bir ödeme söz konusu olursa bu sefer farkı için ilişkili taraflardan alacaklar kalemine kaydedilecektir.

Bilmiyorum analtabildim mi.
    Eplas için sadece bir ödeme yükümlülüğü doğmuş olması nedeni ile sıkıntı vardır.

Şimdi top Kemal Zorlu da. Nasıl bir formül üretecek göreceğiz
    İstinaf mahkemesine itiraz ile sadece süreci uzatır. Sonuç değişmeyecek görünüyor.

Mesela Almanya daki varlık 10-15 milyon Euro ya satılır borç ödenir.
    Eplas borçlar kalemi o kadar ek
    silir. Fark kadar KZ dan alacaklı olunur.

Top Kemal Zorlu da

2. Hayatımdaki en büyük pişmanlığım bu hisse oldu.

Borsa İstanbul'da azımsayacak kadar şirket var "Bunları yaptık, bunları bunları da yapacağız diye yatırımcıyı aydınlatma kap'ı gönderen"

Ama ben hala yatırımcının kafasında bir çok soru bırakacak şekilde kap gönderen , yatırımcıyı tam aydınlatmayı istemeyen bir şirketin peşinden gidiyorum.

Kemal Zorlunun yönettiği şirket en büyük ayıbım oldu.

Kemal zorlunun şirketleri sigara gibi hem bağımlılık yapıyor hem de yavaş yavaş öldürüyor.

3. Son bir yılda piyasaya yaklaşık olarak 210 milyon liralık eplas hissesini arz ettiler

A

4. Hesap sormak istediğim, bildiğim gizli kapaklı işler var,
    sadece boşluğa haykırıyorum şuan..
    ben köprüyü gecmeden o köprüyü patlatmak istemem.
    71-72 yaşında... Kuş ötmez kervan geçmez.. bu dünyasını yakan öbür dünyasını düşünmeyen diyordum.. artık demiyorum çünkü Allah inancı olduğunu düşünmüyorum.. Bu yaşta bukadar kirli iş olmaz be kardeşim.. inancın yok orasını anladık, insanlığın hiç mi yok. Kayınçoya selam söyle.. hediyelik için yakında mekanına uğrayacağım. UNUTMA!!
    "GERÇEKLERİN ER YA DA GEÇ ORTAYA ÇIKMAK GİBİ BİR HUYU VARDIR."

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Dost olduklarını bilmiyordum.
    Aynı sektörde faaliyet gösteren rakipler değiller mi?
    Dost mu düşman mı bilmiyorum ama kim kime 12 milyon dolar borç verir?
    12 milyon dolar??????
    Nasıl bir şey bu?
    Eyüp Sabri Tuncer Vehbi Koçtan borç ister.
    Vehbi Koç bırak borcu kolanya sisselerinin deliğini büyüt der ve bataktaan kurtulur.is adamları borç almayı sever ama borç vermezler.kendi eşlerine bile borç vermezler.hatta
    Adamın kardeşi kardeşine 12 milyon dolar borç morc vermez.

Hisselerin fil hafızasi vardır derler
    Bir ara 60 kurustu
    Bir ara 50 TL
    Adamlar 60 kuruşa da getirebilir
    50 TL de yapabilir
    Tabi uçuk fiyatlar bunlar.ama olmaz olmaz demeyin borsada
    Her şey mümkün
    Adam yeniden değerleme ayağına elinde olan hisselrini 25 TL den sattı.
    Bu hisseleri 20 den de geri koyabilir
    10 dan da koyabilir
    50 kuruştan da geri koyabilir pekala ki ülkenin ekonomik konjukturu buna uygun.
    Yarın patır patir düşebilir.
    Veya tam tersine 50 ye kadar ceker bilemem orasını
    Bu tip hisselerde çok dikkatli olunmalıdır
    Asla tüm yumurtaları böyle hisselere yatirmayin
    Çok canlar yakabilir.
    Benim yazdıklarım şahsi fikrim yani şirketi bilmem
    Patronu bilmem
    Tahta sahibini bilmem.
    Kim almış kim satmış bilmem
    Herkes kendi inancına göre araştırmalarına göre
    Araştırma görevlisi kişilerin görüşlerine göre hareket etsin.
    Kimsenin vebalini alamam
    Bu nedenle aksi bir durum olmadikca burada yazmayacağım.
    Konya da hisse 170 deyken yazdım 5000 olacak diye forum beni yasakladı.hisse 1700 leri gördü sonra 800 e çektiler üç yıl içinde
    Şükür kimseye zarar ettirmedim.
    Herkese bol kazançlar dilerim
    Benim adım köpeğimin ismi honky
    Honky iyi koku alırdı o bir kuş kopegi

6. Hemmen hemmen hemen satısa koyuyorum. 20 / 10 lira ve 60 kuruştan alacam ben de.

Haa! Asla ytd. Aman ha! Günah alamam abi ben
    Son düzenleme : akresta; 21-01-2022 saat: 08:52.

Şu bilirkişi raporunu bir görebilseydik.

12 Milyon doların izini finansal tablolarda süremiyoruz.
    Fakat bilirkişi raporu paranın eplas ve bağlı ortaklarına aktığını gösteriyor.
    Nasıl olduğu muhtemelen bilirkişi raporunda yazıyor.

Bilirkişi raporunu nasıl görebiliriz?
    Hisseleri bloke edip belgesi ile ilgili mahkemeye gidip dosyasından istenebilir.
    Verirler mi bilemem, aklıma başka yol gelmiyor.

Diğer yol SPK üzerinden şirketi bilirkişi raporunu açıklamaya zorlamak.

Malesef bizim gibi ülkelerde sermaye piyasaları işte bu yüzden gelişmiyor. Çünkü güven ve şeffaflık yok

İSTİNAF SÜRECİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI

1-Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

2-Birinci derece mahkemelerin verdiği son kararı temel alan istinaf mahkemeleri her dava açısından farklı zaman dilimlerinde sonuçlanabilmektedir. İlgili mahkemelerin sonuçlanmasında net ve belirli süre söylenememekle beraber 2018 yılının istinaf dosyalarına bakıldığında dosyaların sonuçlanma süreleri 2 – 2,5 ay iken, 2020 yılında bu sürenin 1 yıl ve daha fazlasına ulaştığı görülmektedir. İstinaf mahkemelerinin sonuçlanma süresini bazı faktörler etkilemektedir. İş yoğunlukları, tanıkların duruşmalarda hazır olmaları, posta işlemlerinin uygun şekilde yapılması, bilirkişi raporlarının hızlı ve usule uygun bir şekilde yapılması bu süreyi etkilemektedir.

3-Genel kural olarak ilk derece mahkemesinin kararının istinaf edilmesi, icrayı durduran bir işlem değildir. Dolayısıyla, kararı icraya koyabilirsiniz. Ancak, bu durumda da karşı taraf icranın konulduğu icra müdürlüğünden mehil vesikası isteyerek icranın geri bırakılmasını ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nin Hukuk Dairesi’nden isteyebilir. Ancak, bunun için davalı taraf, istinaf dilekçesini “Tehir-i icra talepli†yani icranın geri bırakılması talepli istinaf etmiş olmalıdır. Ayrıca, borçlu olan taraf, icranın geri bırakılması için icra dosyasına teminat da yatırmak zorundadır. Bu bedel, toplam dosya borcuna yaklaşık üç aylık faiz de eklenerek icra müdürlüğü tarafından hesaplanır. Ancak, bu işlemler borçlu olan tarafın yapacağı işlemlerdir. Teminat yatırıldıktan sonra icra dosyası, Bölge Adliye Mahkemesi’nin onama ya da bozma kararı vermesine kadar duracaktır.

Sayfa 38/545 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •