Sayfa 38/472 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 297 - 304 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Teşekürler, alıştık bunlara artık.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Emeklilerin artış yüzdeleri arasında ayrım yapmak, saçmalıktan başka bir şey değil.
    Bu ayrımı, çalışmakta olan kişilere yapabilirsiniz.
    Ama emekliye yapamazsınız.
    Emekli maaşı demek, yatırılan toplam primlerin, geri dönüşü demektir.

Ayrıca düşük maaşları, 2500 TL'de eşitlemekte saçmalık.

Diyelim A kişisi, toplam 100 TL prim yatırdı.
    B kişisi toplam 130 TL prim yatırdı.

A kişisi 1700 TL, B kişisi 2000 TL maaş alıyordu.
    İkisini 2500 TL'de eşitledin.
    B kişisinin, devlete ödediği fazladan primler, buharlaştı, yok oldu.
    İşte buna popülizm diyorlar. herkesi aşağı koşullarda eşitle. Dipte olanlar sana minnet duysun üstten aşağı düşenler beddua etsin.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    İşte buna popülizm diyorlar. herkesi aşağı koşullarda eşitle. Dipte olanlar sana minnet duysun üstten aşağı düşenler beddua etsin.
    Bu daha başlangıç 2030 gibi prim ödeyip odememenden bağımsız eşit emekli maaşı olmasını bekliyorum.

Zaten ülkenin en az 70% için prim asgari ücretten ödeniyor. Diğerlerinden çalıp oncelikle bunlara aktarım yapacaklar.

E 50 den sonra kimse çalışamayacak aç kalmayacağı ve oy vereceği göz önüne alınırsa onlara da maaş ödeyebilirsiniz için yine maaşı asgari ücret üstü olandan calinacak

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    Bu daha başlangıç 2030 gibi prim ödeyip odememenden bağımsız eşit emekli maaşı olmasını bekliyorum.

Zaten ülkenin en az 70% için prim asgari ücretten ödeniyor. Diğerlerinden çalıp oncelikle bunlara aktarım yapacaklar.

E 50 den sonra kimse çalışamayacak aç kalmayacağı ve oy vereceği göz önüne alınırsa onlara da maaş ödeyebilirsiniz için yine maaşı asgari ücret üstü olandan calinacak
    Sürekli aynı şeyi yazıyorsun. Amacın ne bilmiyorum. Bazı kayırmalar yapılsa da dediğin durum akıl mantık dışı. Bu nedenle insanları yüksek prim ödemekten soğutmak doğru değil.

Peki şunu biliyor musun? Asgari emekli maaşı 2500 yapılsa da, sonraki yıllarda artışlar 2500 üzerine değil, eski maaş üzerine ekleniyor. Yani maaşı belki de 2-3 yıl 2500 de kalacak, artmayacak Kişiler var.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Sürekli aynı şeyi yazıyorsun. Amacın ne bilmiyorum. Bazı kayırmalar yapılsa da dediğin durum akıl mantık dışı. Bu nedenle insanları yüksek prim ödemekten soğutmak doğru değil.

Peki şunu biliyor musun? Asgari emekli maaşı 2500 yapılsa da, sonraki yıllarda artışlar 2500 üzerine değil, eski maaş üzerine ekleniyor. Yani maaşı belki de 2-3 yıl 2500 de kalacak, artmayacak Kişiler var.
    Kardeş zamlar eski maaş üzerinden mümkün değil olmaz artık. Kaldıki yüksek prim ödesen ne olacak. Aylık bağlama oranları ile kuşa döndürüldü zaten. Dünyanın hangi ülkesinde prim ödedikçe emekli maaşında düşüş var. İyiki 2011 yılında primlerimi tamamlayıp ardından eşim için yatırmaya başlamışım. Devam etsem maaşım 2500 tl. Ee eşim için yatırmaya başladım şimdi o da emekli olsa bi 2500 de ordan etti 5 bin. Aynı primle çift maaş. Niye yüksekten prim ödeyeyimki. Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

evet sürekli aynı şeyleri yazıyorum zira emeğinle kazanıp prim yatıracak insanların parasının siyasetçilerin seçim kaynağı olmasını istemiyorum.

sizin beyaz yaka topiğinde yaptığınıza benzer gönüllü bir hizmet diyelim kısaca.

bir üst mesajda sn. zeytinci kendi özel durumundan bahsetmiş ve beni desteklemiş.

ülkenin kabaca 70% i asgari ücretli (SGK ya göre) ve bu oran sürekli artıyor, son aylık bağlama oranı ile bu arkadaşların emekli maaşı iyimser ihtimalle asgari ücretin üçte biri civarı olacak.

diğer primi normal olanlardan çalınıp maaşı asgariden gösterilenlere aktarma yapılacak, sıkıntı şu ki aktarım yapılması gereken grup devasa, yapılabilecek kısım ise onun yarısı bile değil.

matematik belli detaya gerek yok.

imkanı fırsatı olan herkese yatırım tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle minimum tutar dışında SGK yatırmayın.

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    evet sürekli aynı şeyleri yazıyorum zira emeğinle kazanıp prim yatıracak insanların parasının siyasetçilerin seçim kaynağı olmasını istemiyorum.

sizin beyaz yaka topiğinde yaptığınıza benzer gönüllü bir hizmet diyelim kısaca.

bir üst mesajda sn. zeytinci kendi özel durumundan bahsetmiş ve beni desteklemiş.

ülkenin kabaca 70% i asgari ücretli (SGK ya göre) ve bu oran sürekli artıyor, son aylık bağlama oranı ile bu arkadaşların emekli maaşı iyimser ihtimalle asgari ücretin üçte biri civarı olacak.

diğer primi normal olanlardan çalınıp maaşı asgariden gösterilenlere aktarma yapılacak, sıkıntı şu ki aktarım yapılması gereken grup devasa, yapılabilecek kısım ise onun yarısı bile değil.

matematik belli detaya gerek yok.

imkanı fırsatı olan herkese yatırım tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle minimum tutar dışında SGK yatırmayın.
    SGK konusu gerçek bir uzun vade işidir. Ülkemizde, hemen her esnaf, hatta kobi patronu bile minimumdan yatırmıştır primini. Geldiğimiz noktada asgari ücretin bile yarısını alamayan, ancak zamanında orta-üst gelirle yaşamış çok insan var.

Ancak benim çevremde emekli olanların hemen hepsi sigorta primi tavandan yatmış, 7-8 bin gün ile emekli olmuş ve 10 bin civarında emekli maaşı alıyorlar. beyaz yakanın son 20 yıldaki en büyük avantajı primlerinin tavandan yatması, bu sayede 2,5 asgari ücretlik emekli maaşı almalardır.

Ali gider, veli gelir..bugün yaşanan anormallikler kısmen de olsa düzelir...1-2 yıla bakıp uzun vadeli planlarda değişiklik yapmamak lazım..bu mantıkla hisse yatırımı yapmayın diyen de çıkacaktır. ne de olsa 3-4 yıldır dolar bazında hisse yatırımı kaybettirmiştir.

Tavsiye verirken biraz daha etraflıca düşünmek, ona göre konuşmak lazım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Kardeş zamlar eski maaş üzerinden mümkün değil olmaz artık. Kaldıki yüksek prim ödesen ne olacak. Aylık bağlama oranları ile kuşa döndürüldü zaten. Dünyanın hangi ülkesinde prim ödedikçe emekli maaşında düşüş var. İyiki 2011 yılında primlerimi tamamlayıp ardından eşim için yatırmaya başlamışım. Devam etsem maaşım 2500 tl. Ee eşim için yatırmaya başladım şimdi o da emekli olsa bi 2500 de ordan etti 5 bin. Aynı primle çift maaş. Niye yüksekten prim ödeyeyimki. Saygılar.
    yürürlükte olan üç ayrı model var şu an..99 eylül öncesi sigortalı olanlar, 2008 öncesi ve sonrası...herkes kendi durumuna bakıp, hangi modele tabi olduğunu, avantaj ve dezavantajlarını öğrenmeli..mesela ben 99 öncesi sigortalıyım, kurumsal hayatım boyunca hemen her zaman tavandan yattı primim...eğer düşül ücretle prim ödemeye devam etsem maaşım düşecekti tabii ki, bu nedenle gün limitini doldurduğum için sigorta primi ödemiyorum, zaten kendi işlerimi yapıyorum.

yeni başlayanlara çok bir şey diyemem, 65 yaş ve belki 40 yıllık çalışma süresi var önlerinde..ama zamanında tavandan sigortası ödenmiş olanlar, emekliliklerine az bir süre kalanlar mümkün olan en yüksekten primlerini ödemeye devam etsinler derim.

Sayfa 38/472 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •