Originally Posted by
JAS
Düşüş başlangıcında 418 mikro lot (4.18 lot) short vardı. Şu anda elimde sadece 53 tane kalmış.
Neden kapattığıma gelince, benim haberle pek işim olmaz biliyorsun, sadece dalgalara bakıyorum. Eğer çok çok büyük bir hata yapmıyor isem şu anda 4. dalganın sonlarına doğru geliyoruz. Bunun ardından 5. dalga ile 36800 üzerinde yeni zirve gelmesi gerekir tabi eğer sayım doğru ise. Bu yüzden yeni tur için eldeki shortları realize etmem lazım. Eh, kar da oldukça tatmin edici. Ver gitsin, alan da kazansın.
Eğer şu anda hiç dikkate almadığım büyük çöküş senaryosu (28-26 bin hedefli) devrede ise yapacağım şey de şu. Eldeki shortlar biter bitmez, bu kez kademeli olarak long toplamaya başlarım.
TA dan bağımsız, benim konjonktür analizime göre, ben de böyle bir seyir bekliyorum...ama bu işler belli olmaz tabi, tedbiri de elden bırakmamalı.
Özellikle powell ı baskı altına alıp, güvercin bir yol haritası koarpaya çalışıyorlar diye düşünüyorum..ukrayna işi vs de işin sosu.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri