Sayfa 1129/2501 İlkİlk ... 1296291029107911191127112811291130113111391179122916292129 ... SonSon
Arama sonucu : 20003 madde; 9,025 - 9,032 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Sn. Deniz hocam bu benim için bilmiyorum belki hepimiz için yeni bir kavram artık her şeyin altında bir kurnazlık aradığımızdan mütevellit burada gene bir yapay sermaye oluşumu mu var MB bünyesinde yani satabileceği döviz marjını arttırmış mı olacak? konu ile ilgili öngörüleriniz nelerdir?

https://www.bloomberght.com/azerbayc...r-euro-2297685

Azerbaycan'dan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na 1 milyar euro geldi.

Bloomberg'in haberine göre Azeri Devlet Petrol Fonu, Merkez Bankası'nda 1 milyar euroluk depo hesabı açtı.

Fonun TCMB'de hesap tutarını birkaç taksit halinde yatırdığı ve hesap işlemlerinin 27 Ocak'ta tamamlandığı belirtildi. Söz konusu hesabın vadesi 6 ay.

2.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Sn. Deniz hocam bu benim için bilmiyorum belki hepimiz için yeni bir kavram artık her şeyin altında bir kurnazlık aradığımızdan mütevellit burada gene bir yapay sermaye oluşumu mu var MB bünyesinde yani satabileceği döviz marjını arttırmış mı olacak? konu ile ilgili öngörüleriniz nelerdir?

https://www.bloomberght.com/azerbayc...r-euro-2297685

Azerbaycan'dan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na 1 milyar euro geldi.

Bloomberg'in haberine göre Azeri Devlet Petrol Fonu, Merkez Bankası'nda 1 milyar euroluk depo hesabı açtı.

Fonun TCMB'de hesap tutarını birkaç taksit halinde yatırdığı ve hesap işlemlerinin 27 Ocak'ta tamamlandığı belirtildi. Söz konusu hesabın vadesi 6 ay.
    ne bulurlarsa atıyorlar ateşe...maksat ateş sönmesin

ancak yağmur bulutları çoktan toplanmaya başladı bile..
    ytd..

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Evet bekliyorum,çünkü;

-Petrol fiyatı alternatifi doğalgaza göre olduÄ·ça ucuz kaldı.
    -Küresel ısınmayı geri çevirmek için karbon salınımlı yakıtlardan enerji elde edilmesinin önce azaltılması sonra tamamen terkedilmesi öngörülüyor bu nedenle artık fosil enerjı kaynaklarına yatırımlar azaldı ama geçiş döneminde diğer enerji kaynakları talebe yeterli gelmediğinden enerji fiyatlarında genel yükselme var.
    -Rusya -Ukranya sürtüşmesi sonucu ortaya gerginlikler avrupaya akan doğalgaz miktarını azaltabilir bu da önce doğalgaz fiyatını sonra da petrol fiyatını yükseltebilir.
    -Küresel piyasalarda majör merkez bankalarının bastığı büyük miktarda para dolaşıyor, bu da emtia fiyatlarını yükseltici yönde etki yapıyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Energy Price Day %

TTF Gas 92.50 13.52 17.11%
    EUR

UK Gas 222.0000 32.69 17.27%
    GBp

Ukranya gerginliği avrupada gaz fiyatlarını uçurdu,günlük fiyat artışları %17'yi geçti.
    Sayin Deniz hocam yine bir ongurunuz gerceklesek ve petrolde yakin bir zamanda 100 usd gorecegiz saniyorum. Lon:ngas %11 e yakin bir yukselis var.

https://finance.yahoo.com/quote/NGAS....tsrc=fin-srch

Bist ve diger kuresel borsalar icin 2022 yilina ait bir ongurunuz mevcut mu ? Eski sayfalarda gozden kacirmis olabilirim.

Emekleriniz icin cok tesekkurler, saygilar.

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Sayin Deniz hocam yine bir ongurunuz gerceklesek ve petrolde yakin bir zamanda 100 usd gorecegiz saniyorum. Lon:ngas %11 e yakin bir yukselis var.

https://finance.yahoo.com/quote/NGAS....tsrc=fin-srch

Bist ve diger kuresel borsalar icin 2022 yilina ait bir ongurunuz mevcut mu ? Eski sayfalarda gozden kacirmis olabilirim.

Emekleriniz icin cok tesekkurler, saygilar.
    Çok uzun zamandır Türkiye borsasının yönü ve gideceği seviye ile ilgili hiç bir şey yazmadım,hiç bir öngörüde bulunmadım.
    Bugün ilk defa bir görüş yazıyorum.Kişisel öngörüm,borsamızın bu hafta göreceği en yüksek seviye en az 6 ay boyunca geçilemeyecek,bu seviyenin altında kalınacak.
    Bakalım öngörüm ne ölçüde isabetli olacak...Bekleyelim görelim...

Not:Bu öngörümün elbette sebepleri var ama öngörüm gerçekleşirse yazacağım,öngörüm gerçekleşmez ise demek ki sebepler geçerli değilmiş veya yeterli değilmiş manasına gelecek...
    Geçen hafta Pazartesi günü yukarıdaki yazıyı yazmıştım.Kayda geçmesi ve bundan sonra öngörümdeki gidişatı takip etmek için ,geçen hafta görülen en yüksek endeks seviyelerini de buraya yazalım:

BİST 100:1582.04
    BİST 30:1705.82

Yukarıdaki yazıyı bu başlıkta geçen yıl 18 Ocak tarihinde yazmıştım,6 Aylık süre doldu.18 Temmuz itibariyle kapanış değerleri aşağıdaki gibi oldu ve hiç bir gün yukarıda verdiğim rakamların üzerinde günlük kapanış olmadı.:

BİST 100:1363.28
    BİST 30:1470.19 oldu.

18 Temmuz tarihinden sonra borsa için yeni bir öngörüde bulunmadım.

17 Aralık tarihinde ise aşağıdaki öngörüde bulundum:

Sabah borsa için uyarmıştım.Bu sabah yazdığım yazı aynı zamanda bu sene içinde 18 OCAK tarihindeki yazımdan sonra borsa hakkında yazdığım ikinci yazı.Yine "doğru" seviyede bir uyarı gibi gözüküyor.Döviz kurlarındaki bu yıl %100'ün üzerindeki artışın çok sayıda borsa şirketinin bilançolarında muhakkak yıkıcı etkileri olacak.
    Borsamızın bugün gördüğü en yüksek seviyenin en az 3 ay geçilemeyeceğini tahmin ediyorum.
    Takip etmek için, gün içinde görülen en yüksek endeks seviyelerini kayıt altına alalım:

BİST 100:2406.87
    BİST 30:2677.24

oldu.

Sonuç olarak ;
    -Geçen yıl 18 Ocak tarihinde yazdığın yazıda o haftanın tepe seviyesi olduğu ve 6 ay süreyle hiç bir gün geçilemeyeceği öngörüm açık ara ile tuttu.

-17 Aralık tarihinde yazdığım,o günün borsa endeksinde tepe seviye olduğu ve en az 3 ay süre ile geçilemeyeceği öngörüm ise şu anda test ediliyor ve o da rahatla tutacak gibi gözüküyor,çünkü bist 100 endeksinin işaretlediğim tepe seviyesi 2406.87 seviyesine gelmesi için ,kalan 1.5 ayda bist100 endeksinin şu anki 1983.18 seviyesinden tam %21.37 kadar yükselmesi gerekiyor ki,Fed'in parasal sıkılaşmaya hazırlandığı mevcut konjonktür''de çok zayıf ihtimal olarak gözüküyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
    sn. deniz43; TL ile gelir elde edenlerin negatif reel faiz ve yüksek enflasyona karşı sizce birikimlerini hangi alanda değerlendirmesi bu yıl için(yada 1-2 yıllık süreçte) daha mantıklı olur? sizin de görüşünüzü merak ediyorum.

Aklıma gelen bazı alanlara ait görüşlerim:

Hisse tarafında doğru zamanda doğru hisseleri/şirketleri seçmek gerekir..Yada ilgilenecek durumu olmayanın kendi risk durumuna uygun fonları doğru zamanlarda alması gerekir.
    Ancak kurun 3-4 ayda bu kadar yıkıcı etkiyle yükselmesiyle büyük ihtimalle hem halkın alımgücü ciddi düşmüştür hem de direkt ve dolaylı yoldan firmaların da (yüksek ihracat yapanlar hariç olabilir) nominal kazancları artsa bile usd bazlı reel kazançları eksiye geçmiş olmalıdır. Yani sanki bu tarafta bir süre sıkıntılı olacak gibi..

KKM ile birikim yapsa 3 aylık vadede %17 faizle doların yükselmesine karşı koruma var ama vade sonunda usd yeterli seviyede yükselmezse bu işten devlet kazanclı vatandaş zararlı çıkmış olacak.. Şimdilik %36 lık (Ocakla beraber 50 li rakamlar konuşuluyor) TÜİK enflasyonuna karşın paranın reel olarak alım gücü çok kısa zamanda azalmış olacak..

Usd, Euro,Gbp vs alsa kısa vade ne olacağı belirsiz. uzun zamandır yatay trendde baskılanıyor görüntüsü var..Hiç konuşulmuyor ama birgün çark edilir de faizler artırılırsa ne olur mesela?! bu ayrı bir gizli risk unsuru..

Ev otomobil gibi yatırımlarda ise hem yapım -imalat maliyetleri çok yükseldi hem de bunun üstüne abartılı bir şekilde yükseltilmiş fiyatlamalar mevcut gibi geliyor bana.. örneğin geçen sene 40 bin dolara satılan evin bugün 60 bin dolara yada daha üzerine fiyatlarla satılmaya çalışılması gibi..(farklı örnekler de olabilir tabii) Ama genelde gördüğüm dolardaki son artışların bahane edilerek bu alandaki fiyatlamalarda olması gereken seviyelerin çok üzerine çıkıldığı yönünde..

Eurobondda ise bugün alan yarın faizler artarsa elden çıkardığında zarar yazması sözkonusu olabilir..

Altın ve gümüş ise devletlerce kontrolü daha zor biraz daha bağımsız bir alan gibi görünüyor. Bu yüzden bu tarafa şahsen biraz daha sıcak bakıyorum. tabi gümüş üzerinde Amerikalı bazı kuruluşların çok ciddi fiziki stokları ve nedenini tam anlayamadığım baskıları var sanırım.belki rezerv para USD bu yıkılmasın korkusu.. bir de bunlar da bilindiği gibi bir usd tl bacağı bir de ons bacağı vede bunları da etkilemeye çalışan farklı unsurlar var.. ama yine de sanki enflasyonist dönemde en güvenilir olanları bunlar..

Tuik baskani ve adalet bakani degisti
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    sn. deniz43; TL ile gelir elde edenlerin negatif reel faiz ve yüksek enflasyona karşı sizce birikimlerini hangi alanda değerlendirmesi bu yıl için(yada 1-2 yıllık süreçte) daha mantıklı olur? sizin de görüşünüzü merak ediyorum.

Aklıma gelen bazı alanlara ait görüşlerim:

Hisse tarafında doğru zamanda doğru hisseleri/şirketleri seçmek gerekir..Yada ilgilenecek durumu olmayanın kendi risk durumuna uygun fonları doğru zamanlarda alması gerekir.
    Ancak kurun 3-4 ayda bu kadar yıkıcı etkiyle yükselmesiyle büyük ihtimalle hem halkın alımgücü ciddi düşmüştür hem de direkt ve dolaylı yoldan firmaların da (yüksek ihracat yapanlar hariç olabilir) nominal kazancları artsa bile usd bazlı reel kazançları eksiye geçmiş olmalıdır. Yani sanki bu tarafta bir süre sıkıntılı olacak gibi..

KKM ile birikim yapsa 3 aylık vadede %17 faizle doların yükselmesine karşı koruma var ama vade sonunda usd yeterli seviyede yükselmezse bu işten devlet kazanclı vatandaş zararlı çıkmış olacak.. Şimdilik %36 lık (Ocakla beraber 50 li rakamlar konuşuluyor) TÜİK enflasyonuna karşın paranın reel olarak alım gücü çok kısa zamanda azalmış olacak..

Usd, Euro,Gbp vs alsa kısa vade ne olacağı belirsiz. uzun zamandır yatay trendde baskılanıyor görüntüsü var..Hiç konuşulmuyor ama birgün çark edilir de faizler artırılırsa ne olur mesela?! bu ayrı bir gizli risk unsuru..

Ev otomobil gibi yatırımlarda ise hem yapım -imalat maliyetleri çok yükseldi hem de bunun üstüne abartılı bir şekilde yükseltilmiş fiyatlamalar mevcut gibi geliyor bana.. örneğin geçen sene 40 bin dolara satılan evin bugün 60 bin dolara yada daha üzerine fiyatlarla satılmaya çalışılması gibi..(farklı örnekler de olabilir tabii) Ama genelde gördüğüm dolardaki son artışların bahane edilerek bu alandaki fiyatlamalarda olması gereken seviyelerin çok üzerine çıkıldığı yönünde..

Eurobondda ise bugün alan yarın faizler artarsa elden çıkardığında zarar yazması sözkonusu olabilir..

Altın ve gümüş ise devletlerce kontrolü daha zor biraz daha bağımsız bir alan gibi görünüyor. Bu yüzden bu tarafa şahsen biraz daha sıcak bakıyorum. tabi gümüş üzerinde Amerikalı bazı kuruluşların çok ciddi fiziki stokları ve nedenini tam anlayamadığım baskıları var sanırım.belki rezerv para USD bu yıkılmasın korkusu.. bir de bunlar da bilindiği gibi bir usd tl bacağı bir de ons bacağı vede bunları da etkilemeye çalışan farklı unsurlar var.. ama yine de sanki enflasyonist dönemde en güvenilir olanları bunlar..
    Mevcut konjonktürde maalesef reel getiri sağlayacak bir yatırım alanı bulmak zor.Türkiye'de yıllık %82.8 gibi çok yüksek bir enflasyon var(ENAG),gelecek hafta da muhtemelen %90'lı enflasyon oranlarını göreceğiz.Yıllık getirisi enflasyonun altında kalmayacak TL yatırım alanı bulmak pek mümkün değil gibi gözüküyor.Uzun vadede döviz kurlarının bölgeler arası enflasyon farkları kadar yükseleceği dikkate alınabilir ve döviz pozisyonları korunabilir ama şu anda Türkiye'deki enflasyona göre çok daha düşük düzeyde olsa da ,rezerv paralarda da da 40 yıldır görülmeyen bir enflasyon oranı var.Dolar enflasyonuna karşı,başta ABD yurt dışında hisse senedi,emlak,tahvil yatırımı yapılsa, onlar da şu anda aşırı primli,hatta balon oluşmuş durumda. Para enflasyon oranı düşük ülkelerin "hard currency" paralarında tutulabilir; İsviçre(%1.5 enflasyon),Japonya(%0.8 enflasyon) ama onların paraları da ABD faiz arttırmaya ve parasal daralmaya başlayınca muhtemelen dolara karşı değer kaybedecekler.Aynı miktarda japonya yen'i ya da isviçre frang'ı daha az dolar edecek.
    Bu durumda para kazanmaktan ziyade,bu dönemde birikimlerin değerini reel olarak korumak daha önem kazanıyor.Onun için defansif yatırım araçlarından riski dağıtarak bir sepet oluşturmak en mantıklısı gibi gözüküyor.
    -Altın kısa vadeli ve gümüş uzun vadeli portföye bir miktar konabilir.
    -Kış mevsimi boyunca enerji emtiaları ile ilgili fonlara portföyde bir miktar yer ayrılabilir,orta vadede tarım emtiaları fonlarına fortföyde yer ayrılabilir(Gübre fiyatlarındaki astronomik artış nedeniyle bu yıl hem küresel gıda üretiminde düşüş bekleniyor,hem de yüksek maliyetlerin fiyatlara yansıması bekleniyor).
    -Ucuz ve uzun vadede iyi prim yapabilecek bir arsa alma fırsatı çıkarsa değerlendirilebilir.(Tek önerebileceğim TL varlık)
    -Geri kalan kısım için,1 yıllık tahmini harcamalar için bir TL tutar ayrıldıktan sonra, geri kalan birikimlerin "hard currency" dövizlerden birinde ya da birkaçında tutulup,Fed'in parasal sıkılaştırma ve bilanço daraltmasıyla varlık fiyatlarında balonun sönmeye başlamasıyla birlikte yılın son çeyreğinde ya da gelecek yıl çıkabilecek cazip değerlemelerle döviz cinsinden varlıklara yatırım yapma fırsatı çıkıncaya kadar nakit pozisyonda beklemek,benim penceremden en makul yol gibi gözüküyor.

https://www.paraanaliz.com/2022/dovi...a-zor-g-23135/

"Arka kapıdan döviz satışı" sürüyor; hesaplama yapmak artık daha zor

Sayfa 1129/2501 İlkİlk ... 1296291029107911191127112811291130113111391179122916292129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •