Sayfa 265/1001 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: Viop XXXIX

"Rusya' yı müzakerelere katılmaya, pervasız ve yıkıcı bir işgalden kaçınmaya çağırmaya devam ediyorum"

https://parafesor.net/ingiltere-basb...lar-30-01-2022

2. Pideyi zamlj aldık,ekmeğinden elj kulağındadir.
    Aracın depo şunu doldurdum,yaza böyle giderse araçlar vitrine döner..
    Rabbım yardımcımız olsun..

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Pideyi zamlj aldık,ekmeğinden elj kulağındadir.
    Aracın depo şunu doldurdum,yaza böyle giderse araçlar vitrine döner..
    Rabbım yardımcımız olsun..
    allah bilir tuş takımın da bozulmuştur. her şeyi devletten beklemeyin. asgari ücretin 10'da birini vererek şöyle bir cihaz alabilirsiniz.

https://www.amazon.com.tr/gp/product...?ie=UTF8&psc=1

%100'e yakın zamlanmış ama olsun. dombjra dinleyince geçer.

sonuçta ismet zamanında bunu bile alamıyorduk.
    audentes Fortuna iuvat

4. Kufur etmeye bile değmez diye buram buram manipule paylaşımı gördüm ama silinmiş ti
    Ses etmedim.
    Ek turcomusun nesin senin yazdıklarını alıntılayip mahtap bile olmuyorum,
    Beğenmiyorsan engellersin ,üstünüze vazife çıkarıp buranın muhtari gibi ikide bir cevab verme çok ağır yazarım,

5.  Alıntı Originally Posted by baddog Yazıyı Oku
    Yetmedi bir yazı daha koymuş.......üçüncüyü koymazsın inşallah....!!!!!!!

Hafta sonu bu tip muğlak ve eyyam yazılar....forumda herkesin birbirine küfür etmesinden daha çok zararlı....!!!!!!!!!

Hayırdır forumdaş neyin peşindesin....!!!!!!!!

Bu arada yönetime gereken şikayeti yaptım.....!!!!!!!!

Caza yemezsen çok üzülürüm....!!!!!
    Aynı haberi bu arkadaş da koymuş yalan değil herhalde bence kızma..

Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    "Rusya' yı müzakerelere katılmaya, pervasız ve yıkıcı bir işgalden kaçınmaya çağırmaya devam ediyorum"

https://parafesor.net/ingiltere-basb...lar-30-01-2022

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    .. sürekli bu varlıklar üstüne ürün yazabilirsin (türev) risklerini belirleyerek..
    Bu tarz ürünlere örnek verebilir misiniz

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Bu tarz ürünlere örnek verebilir misiniz
    burada kasededilen bu dayanak varlıkların genel olarak yeni ürünlerin tasarımında kullanılacağı. yani dayanak varlığı baz alan senaryolar.

mesela ilk aklıma gelenler şöyle:

1. spot long, vadeli short : özellikle vadeli enstrümanda piyasa faizi üstünde bir fiyatlama oluştuğunda.risksiz kazanç demek zira spot varlığa zaten sahipsin.

2. spot hisseleri takasbankta teminat olarak gösterip viop piyasasında herhangi başka bir enstrümanda poz açmak..bu sayede bir nevi nakit üretmiş oluyorsun vadeli poz açabilmek için..hisselerini satmadan onları nakit gibi kullanıyorsun.ama işlem detayları için takasbank viop prosedürü iyice okunmalı.. ezbere yapılacak şeyler değil..

3. spot hisselere karşı call short opsiyon yazabilirsin..dayanak varlık elinde olduğundan riskin sıfır. yaptığın şey hissedeki olası kazancını sınırlayıp mevcut hisse seviyesine göre daha yukarı bir yerden call opsiyonu satıp nakit üretmek. bu sayede hisse maliyetini düşürebilirsin.. ama profesyonelce yapılması gerekn bir şey..

bunlar benim gibi bir amatörün ilk aklına gelenler.. ama profesyonel yatırımcılar elbette daha fazla takla attıracak senaryolar üretebilirler..elinde dayanak varlık olduktan sonra olay yaratıcılığa kalmış..aracı kurumların sattıkları varantlarda da benzer düşünceler var.. onlarda türev ürün ve hatta aslında müşteriler açısından bir tür tek yönlü (sadece long) opsiyon ve dayank varlığı kullanıyorlar. ana fikir dayanak varlığın kurulan senaryoda sigorta rolü oynaması.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 265/1001 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •