Sayfa 50/472 İlkİlk ... 40484950515260100150 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 393 - 400 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Aylık işveren ve çalışan sgk prim miktarını toplayın şu anda çalışmasanız ödeyeceğiniz gss priminden çıkarın, ardından bunun 35 yıllık bileşik getirisinin emekli maaşınızdan az mı çok mu olduğuna bakın ( 60 yaş emeklilik hadi 25 yaşında çalışmaya başladığınızı hesaplayalım)
    Üstelik Allah uzun ömür versin 60 yaşında emekli maaşı alacak birinin ortalama yaşam beklentisini 100 yaş kabul ederek hesaplayın (bugün 25 yaşında olan biri 100 yaşına kadar yaşar sanırım) sistemin emeklilik sistemimi yoksa sosyal destek sistemimi olduğuna karar verin.

Birleşik getirinin aylık getiri hesap kısmı karmaşık olabilir zira sizin amacınız bu dünyadan ahirete göçmeden önce parayı sıfıra yakın hale getirmek yani 90’dan sonra ana parayı yiyebilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ne yaptın..100 yaş ne...en son hz adem o kadar yaşamıştı galiba

Beklenen yaş belli, istatistiklerde var, tr için düşük, tr deki erkekler için daha da düşük..son salgından sonra 70 lere inmiştir herhalde. hesabı 100 e göre yaparsan her ülkedeki emeklilik sistemi batar zaten.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Beklenen yaş belli, istatistiklerde var, tr için düşük, tr deki erkekler için daha da düşük..son salgından sonra 70 lere inmiştir herhalde. hesabı 100 e göre yaparsan her ülkedeki emeklilik sistemi batar zaten.
    Ben 100 olayina katiliyorum tam 100 olmasada yaklasiyor 100'e her gecen gun.

3. Ortalama yaşam süresine bakmak lazım.
    Ortalama yaşam şuan artıyor. Ancak ülkemizde şuan 78 civarı.
    İlerde 100 olması ihtimali var ama bence çok düşük. Grafiğe göre uzun yıllar alır.
    http://www.saglikokuryazarligi.org/y...-yasam-suresi/

4. SGK Emeklilik İşlemleri

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Şu anda 25 yaşında olanlar 100 yaşını devirebilir. Sonuçta ilaçlar yardımıyla kimyasal olarak insanları bir şekilde dengede tutabiliyoruz. Cerrahi olarakta müdahale var. Bence mümkün

Asıl soru 50 yıl sonra dünyada sosyal güvenlik sistemi kalacak mı ?
    Sonuçta altın dayalı para sistemini tek kalemde silenler yarın ayak bağı olursa bu işinde bir yolunu bulurlar

5.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    4700 küsür günle 9bin tl gözüküyor.

bu durumda 9000 gün tavandan doldurursak 18bin tl gibi rakam mı olacak yani?
    Kendi soruma kendim cevap vereyim;
    Bugun 8500 civari gunu olan ve cogu tavandan yatmis bi tanidik icin hesaplattik 16bin tlye yakin bi rakam cikti. 😳

Uygulamada yilbasinda bi guncelleme yaptilar rakamlar baya artti, emin olamiyorum Bu uygulama dogru mu hesapliyor??

Bu bahsettigim arkadas 10 sene sonra emekli olacak, enflasyona ezdirmezlerse gayet iyi rakamlar valla su an yoksulluk sinirindan bile yuksek.

6. Bildiğim kadarıyla %5 felan sapma olabiliyormuş o uygulama sonuçlarında.
    Sizin tanıdığın maşallahı var. Çok güzel rakam bence.
    Yeni emekli olmuşlar uygulamayı doğrulayabilir bizlere.

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Bugun 8500 civari gunu olan ve cogu tavandan yatmis bi tanidik icin hesaplattik 16bin tlye yakin bi rakam cikti. 😳

Uygulamada yilbasinda bi guncelleme yaptilar rakamlar baya artti, emin olamiyorum Bu uygulama dogru mu hesapliyor??

Bu bahsettigim arkadas 10 sene sonra emekli olacak, enflasyona ezdirmezlerse gayet iyi rakamlar valla su an yoksulluk sinirindan bile yuksek.

7. Tabiki kalır. Gelişmiş ülkeler buna çözüm olarak emeklilik yaşlarını arttırıyorlar.
    Bizde de mevcut sistem ilerleyen yıllarda 65e kadar çıkacak.
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Şu anda 25 yaşında olanlar 100 yaşını devirebilir. Sonuçta ilaçlar yardımıyla kimyasal olarak insanları bir şekilde dengede tutabiliyoruz. Cerrahi olarakta müdahale var. Bence mümkün

Asıl soru 50 yıl sonra dünyada sosyal güvenlik sistemi kalacak mı ?
    Sonuçta altın dayalı para sistemini tek kalemde silenler yarın ayak bağı olursa bu işinde bir yolunu bulurlar

8.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Bugun 8500 civari gunu olan ve cogu tavandan yatmis bi tanidik icin hesaplattik 16bin tlye yakin bi rakam cikti. ��

Hata varsa birkaç ay içerisinde düzelir. Bende Aralık ile Ocak'ta gördüğüm rakama göre artış oranına şaşırdım. Umarım hatalı değildir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 50/472 İlkİlk ... 40484950515260100150 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •