Sayfa 367/1001 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: Viop XXXIX

1.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    1980 li yillara geri donduk
    1980 yillarinda insanlar kisin bakliyat tuketiyordu
    1980 li yillarda kis aylarinda su forumda bizim eve haftada 3kg domates 2 kg salatalik 1 kg yesil biber girerdi diyebilecek insan sayisi bir elin parmaklarini gecmez
    O günler benim çocukluk dönemimdi. Araba telefon TV buzdolabı zenginlerde olurdu. Ben simit satardım. Babam üç tekerli motorsiklet ile çalışır köyde dedemin harmanini kaldırır yaz tatili boyunca annem biz koyun kuzu yayar sütünü sağar peynir yoğurt tereyağı yapardık. O dönemde darbe ve Kıbrıs yaptırımlari vardı. O dönem haricinde o kadar kriz gördük bunları görmedik. Git gide de kötü gidiyoruz.

Gördük ocak ayı enerji maliyetini.
    Büyüme işini planlaman lazım.
    Enerjiyi az tüketen sektör
    Ve kimsenin kullanmadığı ürünlere enerjiyi harcamaman lazım..
    Öyle yüzlerce mazot yakan tırlar yerine
    Ya gemi
    Ya da hızlı treni taşımacılık ta kullanacan.
    15 milyonluk İstanbulu taksi plakalı rant ile yönetemezsin..
    Ülkedeki ağalık düzeni kalkmalı..
    Ortak fayda ne ise onun gereği yapılmalı..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

3. Iyi de seksenlerde sebze meyve bedavaya yakındı fiyatsal
    Keşke öyle olsa

4. Biz artık mevsimi haricinde sebze meyve almıyoruz. Yazın Konya'nın taze sebze ve meyvelerini kurutuyor pişiriyor saklıyoruz. Dipfriz de közlenmiş çiğ yada pişmiş ürünler et tavuk sucuk var. Miadına göre en az bir yıllık gıda diğer ihtiyaçlar ise daha uzun süreli stokladim. 2002 yılından beri strateji aynı arada bir böyle ciddi yükseliş olur. Seçime kadar kısmen idare ederim.

5.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Gördük ocak ayı enerji maliyetini.
    Büyüme işini planlaman lazım.
    Enerjiyi az tüketen sektör
    Ve kimsenin kullanmadığı ürünlere enerjiyi harcamaman lazım..
    Öyle yüzlerce mazot yakan tırlar yerine
    Ya gemi
    Ya da hızlı treni taşımacılık ta kullanacan.
    15 milyonluk İstanbulu taksi plakalı rant ile yönetemezsin..
    Ülkedeki ağalık düzeni kalkmalı..
    Ortak fayda ne ise onun gereği yapılmalı..

Verin bu kardeşinize yetkiyi beş yılda Almanya Japonya yaparım bu ülkeyi. Peşinen söyleyeyim şehir içi yollar bile bireysel taşıma için pahalı olur. Benzin mazot üretim hariç 50 den aşağı olamaz. Ama her yere hızlı tren olur. Tarım ve hayvancılığın önünü sonuna kadar açarım. Bir metre ekilmemiş yer bırakmam. Masada oturan bir memur bırakmam. Muhtarlık makam araçları bırakmak kimseyi de cezaevinde kös kös yatırmam dağa taşa meyve ağacı ettiririm. Termal su ile ısınma ya önem veririm.

6. Bizim ülkeye has 50 ye yakın yöresel peynir var. Bizimkiler 50-100 TL iken Avrupa'da 50 Euro ya peynir satıyorlar. Turizm bölgesinde bunların tanıtımı için stand açarım büyük otellerde bunu zorunlu yaparım. Hayvancık ve süt ürünleri altın yılını yaşar.

Yahu bide sizin gibi okumuş gün gör müş insanları anlamıyorum..
    Bu mevsimde su gibi onlarca zararlı ilaçla desteklenmiş salatalığı almak...

ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

8.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bizim ülkeye has 50 ye yakın yöresel peynir var. Bizimkiler 50-100 TL iken Avrupa'da 50 Euro ya peynir satıyorlar. Turizm bölgesinde bunların tanıtımı için stand açarım büyük otellerde bunu zorunlu yaparım. Hayvancık ve süt ürünleri altın yılını yaşar.
    O işler keşke öyle kolay olsa, arada ki fark sadece tanıtım veya devlet desteği olsa. Fransa ve İtalya köylerini gezip orada ki insanlarla tanissaniz sanırım arada olan farkı net anlarsiniz.

Sayfa 367/1001 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •