Sayfa 9/993 İlkİlk ... 78910111959109509 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

1. Ev,iş Tüm faturalar otomatik ödeme. Hesabıma geçen giriş yaptım bi baktım aylık açıkta bıraktığım ödemeler için olan bakiye sıfır. Lan yoksa bende mi heklendim dedim. Meğer elektrik faturası ödenmiş asdasda.

Bu elektrik faturaları iş yeri kapattırır benden söylemesi.

Gıda fiyatlarında tehlike çanları: Gübrede son bir yılda yüzde 240a varan zam

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımsal üretimin en önemli girdilerinden olan gübre fiyatlarındaki fahiş artışa dikkat çekerken, mazot, yem, elektrik fiyatlarında da büyük artış olduğunu vurguladı. Bayraktar'a göre, fiyatların yükselmesi üretime zarar verecek ve ekonomide enflasyon baskısı daha da artacak.

https://www.google.com/amp/s/www.soz...s-6741501/amp/
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Ev,iş Tüm faturalar otomatik ödeme. Hesabıma geçen giriş yaptım bi baktım aylık açıkta bıraktığım ödemeler için olan bakiye sıfır. Lan yoksa bende mi heklendim dedim. Meğer elektrik faturası ödenmiş asdasda.

Bu elektrik faturaları iş yeri kapattırır benden söylemesi.
    Günaydın.!!!
    Crash tüm hızıyla otobanda.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Borsa düşüyor ,altın düşüyor , dolar düşüyor ,eurobond düşüyor , faiz düşüyor Esnaf sanayici değilsen parayı nereye yatırırsan yatır değer kaybediyor...Memleketin özeti .......USD burada arkadaşların altını çizdiği gibi 3. aydan sonra atak yapabilir öncesi olmayan dolarla tahta yapıyorlar...Marttan sonra da yola çıkmasa bizim kız evde kaldı demektir....

5.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Su anda bir Guney Kore filmi izliyorum

Hayatimda seyrettigim en iyi filmlerden. :The Man from Nowhere

Filmde bir suru gecekondu mahallelerine falan giriliyor bizdekilerden beter

Merak ettim baktim guney korede asgari ucret 1000 dolarmis

Bizdekinin 3 katindan fazla.

Peki nasil oluyorda bazi bolgeleri bizden daha fakir? Olayi anlayabilen varmi?
    Kore'de bazı şehirler endüstri şehri. Otomobil de, otomobilin üzerindeki civata da, otomobili ihraç ederken taşıyan gemi de aynı şehirde. Seul de finans şehri. Dolayısıyla bu bölgelerde yaşayanların gelirleri iyi. Orta tabaka ve emeklilerin yerleşimleri dışındakiler alt tabaka sayıyorlar. Bu adaletsizliğe karşı oldukları için de çok tekin yerler değil, tekin yerler olmadığı için de gelişmiyor. Demokrasileri vahşi kapitalizmi bir nebze frenlese de alt tabaka için bir getirisi yok.

6.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    1 dilimi 8 TL idi, sıradan bir baklavacıda. Acaba kullanılan malzemede ne kadar fark vardır?

7.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    AKP li Izmit Belediye başkanı Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, her bölgesinde, yakın coğrafyasında, uzak coğrafyasında oyun kurmaya, kurulan oyunları da bozmaya başladı. 2023 te bunun duruşması olacak. 100 yıllık hesaplaşma olacak. İşte o gün 100 yıllık hesaplamada sayın cumhurbaşkanımızın yanında olacak mısınız.?

https://www.cumhuriyet.com.tr/video/...Slider%20Haber

Diyor.

Oysaki, bu soygun ve sahtekarliga bir 20 yil daha goz yumacakmisiniz demeliydi.

Isparta'da yaninda olanlar simdi ektiklerini biciyor, donuyorlar.

Beter olun diyecegim de, cocuklara kiyamiyorum.
    Soygun önceden de vardı, gelecekte de olacak. Yeni gelen de soyacak,bunu herkes biliyor.
    Adam Cumhuriyet'le hesaplaşmadan bahsetmiş. Hesaplaşmak istediği Cumhuriyet'in en büyük özelliği, Doğu-Batı arasında kalan Osmanlı'dan elde tutabildiğimiz devletin rotasını Batı'ya çevirmekti. Bununla hesaplaşmak demek rotayı Doğu'ya çevirmek demektir. Ekonomik-siyasi en sıkı fıkı olduğumuz ülkelere bakarsak bu bariz şekilde ortada. Bu rotanın seçilmesi durumunda, net olarak Afgan,Fars,Arap kuşağında yer alacağız demektir. Bence bu son 20 yılın yönelimi Cumhuriyet tarihi'nin yeni bir tercihi. Bu kuşağı tercih etmeyen yurt dışına çıkmaya çalışıyor, tercih eden de sakal uzatmaya. Ya bu yönelim eski haline yani Batı'ya döndürülecek ya da bu tercihin etkileri hızlanarak iyice yerleşecek. Muhalefet, sadece soygun ve fakirlik üzerinden giderse başarılı olamayabilir. Çünkü Cumhuriyette halk ne zaman tercih yaptıysa Ecevit'in kısa dönemi hariç hep sağ tarafa meyletti. Asker gelip sola çekti,halk sağa kaydı bu şekilde sarhoş gibi yalpalaya yalpalaya bu güne geldik. Eğer halk yine iktidarı sadece sağ parti olarak görürse, ona yönelir. Batı karşıtlığı argümanlar güçlü olduğu için, muhalefet toptan rota değişikliği hakkında topa girmiyor bile. Bence muhalefetin,Cumhuriyetin oklarının tersine çevrileceği konusuna sahip çıkması lazım. Yoksa sağ eğilimli Türk halkını, askerin de olmadığı bir ortamda doğrultma fırsatı bulamayabilir.

İsparta olayi sunu gösterdi ki her evde sobanin hazir calisir olmasi sart.dgaz olmasi garanti degil.rusya her zaman kesebilir.elektrikten once isinma.

Sayfa 9/993 İlkİlk ... 78910111959109509 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •