Sayfa 398/1001 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498898 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,177 - 3,184 arası.

Konu: Viop XXXIX

1.  Alıntı Originally Posted by Vob24 Yazıyı Oku
    dolar 6 ayda zaten 8 den 14 lere geldi, daha ne yapsin.

hadi itiraf et, big-mac index i daha once hayatinda hic duymamistin, bu konuda hic yorum bile yapmiyorsun, neden? kendi kendine dolarin degeri daha yuksek olmali diyorsun, referansin nedir, hala cevap yok.

2022 sonuna kadar daha cok var, once bir asagi yapacak, tl over-sold suan icin diyorum, daha bunu bile anlayamiyorsun, iste bu gercekten uzucu

once bir dalisa gecsin usd, sonra 2022 sonu fiyatini konusmaya baslariz
    Cevap verememek ile cevap vermeye gerek duymamak farklı. Big mac endeksine de cevap vermeyeceğim
    Hani derler ya sen giderken...
    Sana teknik açıdan çok güçlü grafiğin ile başarılar.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    BigMac endeksinde güncel fiyatlara da bakmak lazım ben de arada balıyorum. Bir ara McDonalds'da yemek en uygun şeydi, şimdi çok pahalılanmış.

Economist zamdan önce fiyatları almış olabilir. Mcdonalds Türkiye sitesinde burger fiyatı daha yüksek görünüyor şu an 39,99 TL denmiş ancak hesaplamada 24.99 TL olarak almış.

Azerbaycan'da Bigmac 4,50 AZN denmiş 8.00 AZN/TRY fiyat ile 36 TL ediyor. Orada BigMac daha pahalıydı şimdi Türkiye'den ucuz olabilir.

Kira, et ve diğer gıda malzemeleri, elektrik ve işçilik ücretleri çok uluslararası ticarete konu olmayan mallar, o yüzden BigMac endeksi çok güvenilir olmayabilir.

Bu arada Starbucks endeksi de varmış.
    https://odatv4.com/ekonomi/dunya-sta...-sirada-228583

duzeltme icin tesekkur ederim, yeni big-mac fiyatina gore bu durumda TL %50 undervalued

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Cevap verememek ile cevap vermeye gerek duymamak farklı. Big mac endeksine de cevap vermeyeceğim
    Hani derler ya sen giderken...
    Sana teknik açıdan çok güçlü grafiğin ile başarılar.

piyasa gereken dersi herkese yeri geldiginde veriyor terste kaldigi anda

bu snoop tavirlara hic gerek yok, cevap vermeye tenezzul etmiyorum vb.tarzda konusmalara. eger fasulye ile oynamiyorsan piyasa gerekeni yapacaktir,

neyse uzatmiyorum

4.  Alıntı Originally Posted by Vob24 Yazıyı Oku
    duzeltme icin tesekkur ederim, yeni big-mac fiyatina gore bu durumda TL %50 undervalued
    Benim tahminim şu an dolar 12 TL filan olmalı, enflasyon geldikçe bu rakam yukarı çıkar ve cari kura yaklaşır.

İhracatçı dışaıdan aldığı fiyatı baz alıyor zam yapıyor, yerli kömürden elektrik üretenler bile devlet garantisi fiyatını düşük bulup spotta elektirk satmaya çalışıyormuş. Önceden %5 kar ile çalışıp 10 birim mal satan %20 kar ile belki 3-4 mal satsam daha karlıyım diyor. Kiraları 12 aylık ortalama enflasyon deyip baskıladılar ama kira tespit davaları artmış orada enflasyona yansımayan ama hissedilen bir fark da var ama yaza doğru yansır.

Yazın turist gelmesi, enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının düşmesine bağlı durum. İsrail doğalgazı vs belki bir katalizör olabilir. Bir tweet'de İngizlice olarak ne zaman Türkiye'nin başı sıkışsa İsrail'e döner güvenmeyin diye bir yabancı yazmış, TV'de ise dün büyük resme bakın Türkiye ile İsrail hep dayanışma içindedir diye kamuoyu alt yapısı hazırlanmaya başladı bence.

Aslen güven azaldı doğru şey de yapılsa etki yapmıyor son dönemde.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Sevgili bearbull kardeşim.
    Bu soruna anca yarın bilgisayar başında cevap verebilirim.
    Evde cepten idare ediyoruz
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    yemekçi abim selam,

şu aşağıdaki tabloda x30etki yazanlar
    senin arada x30 endexi hangi hisse ne kadar etkilemiş paylaştığın resimdeki oranlarla tutuyor mu?

x30 - x50 - x100 için endexe ağırlıklarını hesaplayan kod yazdım ama doğruluğu için teyit lazım.

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by cokısacı Yazıyı Oku
    Putin -macron görüşmesi 5 saattir dewam ediyor
    Sonucu pala zaten biliyor

Yarın ona göre gap yapacak

Pek samimi bir ortam yok sanki.

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Benim tahminim şu an dolar 12 TL filan olmalı, enflasyon geldikçe bu rakam yukarı çıkar ve cari kura yaklaşır.

İhracatçı dışaıdan aldığı fiyatı baz alıyor zam yapıyor, yerli kömürden elektrik üretenler bile devlet garantisi fiyatını düşük bulup spotta elektirk satmaya çalışıyormuş. Önceden %5 kar ile çalışıp 10 birim mal satan %20 kar ile belki 3-4 mal satsam daha karlıyım diyor. Kiraları 12 aylık ortalama enflasyon deyip baskıladılar ama kira tespit davaları artmış orada enflasyona yansımayan ama hissedilen bir fark da var ama yaza doğru yansır.

Yazın turist gelmesi, enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının düşmesine bağlı durum. İsrail doğalgazı vs belki bir katalizör olabilir. Bir tweet'de ne zaman İngizlice olarak Türkiye'nin başı sıkışsa İsrail'e döner güvenmeyin diye biri yabancı yazmış, TV'de ise dün büyük resme bakın Türkiye ile İsrail hep dayanışma içindedir diye kamuoyu alt yapısı hazırlanmaya başladı bence.

Bence aslen güven azaldı doğru şey de yapılsa etki yapmıyor son dönemdeç
    Sayın ariston , bu faiz indirimi merakı ve keyfi ekonomik model olmasaydı 12 lira bile yüksek bir değerdi. Naci Ağbal ve politikaları devam etseydi ben doların 10 lira bile olmayacağını düşünüyorum.
    Ama hala faiz indireceğiz denirse bu kur durmaz...

8.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Sayın ariston , bu faiz indirimi merakı ve keyfi ekonomik model olmasaydı 12 lira bile yüksek bir değerdi. Naci Ağbal ve politikaları devam etseydi ben doların 10 lira bile olmayacağını düşünüyorum.
    Ama hala faiz indireceğiz denirse bu kur durmaz...

"Faiz sebeb" söylemi bahane, dolar almadan döviz kurunu yükseltmek istediler ipin ucu kaçtı bence.

Dünya ekonomileri için deneme tahtası olduk.

Ekonomi için fiyatlar önemli ama güven unsuru çok daha önemli. Öngörülebilirlik kalkınca ciddi yatırımcı da gelmiyor olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 398/1001 İlkİlk ... 298348388396397398399400408448498898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •