Sayfa 415/1001 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515915 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,313 - 3,320 arası.

Konu: Viop XXXIX

Hikaye anlatıcısı tabiri bunlar için..
    Hep hikaye..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Şu sıralar düşeni alıp yükselini satın diyorlar TV'de, 3-4 gün sonra tekrar eski yerine geliyormuş. Ayn para hisseler arası dolaşıyor taze para yok deniyor.

Düşeni kademeli ve araya süre bırakarak almak, daha iyisi almak için çok kısa ortalamaların yukarı dönmesini beklemek gerekiyor. Prensip olarak o fiyatın altında maliyet yapmamak lazım yoksa elini vermişken kolunu kaptırabiliyorsun o arada başka hisselerde başka hikayeler yazılmaya başlıyor.

Ne kadar dikkat etsemde genelde şuradan bir kaç kademe alayım derken, daha düşmüş biraz daha alayım derken gün sonunda o hisse kucağımda kalıyor. Herif bu şekilde çalışanları bir kaç kez devre keserek korkuttu işlem hacmi azaldı.

Düştükçe daha fazla almaya trader dilinde paçal yapmak, psikolojide ise "sink money fallacy" deniyormuş, robotlar ve disiplinli traderlar bu tip tuzaklara düşmüyor.
    Düşüşlerde kademeli almak gerekli. Ama çıkışlarda da kademeli satmak lazım. Genelde KY satma kısmında sorun yaşıyor. Bekliyor. Hisseler sön dolaş aynı yerde.
    Tüpraş 1 ay önceki fiyatında. Son 2 günde çıkmışta ne olmuş elinde olan 1 aydır parası sabit bekliyor.

Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by cokısacı Yazıyı Oku
    yabancılara yapılan sunumda milletin yastık altındaki altınlarına atıf yapılmış

kurtuluş milletin kefen parası

bunu bende derdim bakan olmaya gerek yokk ki
    gözlerdeki ışıltıyı neden anlatamamış ki daha etkiliydi oysa
    Allah aşkına bizim insanımız yastık altı altınını verir mi? Bankadaki dolarlar tl ye döndürülmedi daha. Ayşe teyze kolundaki bileziği gidip bankaya verecek...zor ...

4. Robot mobot aslında işin esprisi ariston abi, mesela akşam pazarı ucuzluğu olursa en çok düşeni mi alırsın yoksa en çok yükseleni mi.
    Hamdım Piştim Yandım

5. Devir daim makinası icat etmişiz. Yerli bankadan dolar alıyor, banka o doları başka birine satıyor, o da tekrar bankaya getiriyor.

Dış açık sızıntısını kapamak için şapkadan tavşan da çıkarılıyor. Görüntü süre kazanma çabası var.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Robot mobot aslında işin esprisi ariston abi, mesela akşam pazarı ucuzluğu olursa en çok düşeni mi alırsın yoksa en çok yükseleni mi.
    Normalde akşam alıp sabah satmak lazım ama akşama kadar ekranda beklerken bütün para başka hisselere gidiyor, akşam pazarından faydalanamıyoruz, tersine akşam ucuzluğuna katkıda bulunuyoruz. Gündüz uyumak da bir çözüm olabilir 17:00 de kalkıp neler var pazarda demek daha iyi olabilir.

Aynı mantık ile sabah açığa satıp, akşam yerine koymak da karlı olabilir ama strese dayanabilmek gerekir.

7. Mesela endekis şuan yeşil, ama senin hisse kırmızı ise o hisseden kaçacan.
    Niye,
    Çünkü endekis düşerken en önden koşar.
    Basit kurallar var aslında trade için
    hergün para dağıtıyorlar burda
    Hamdım Piştim Yandım

8.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Düşüşlerde kademeli almak gerekli. Ama çıkışlarda da kademeli satmak lazım. Genelde KY satma kısmında sorun yaşıyor. Bekliyor. Hisseler sön dolaş aynı yerde.
    Tüpraş 1 ay önceki fiyatında. Son 2 günde çıkmışta ne olmuş elinde olan 1 aydır parası sabit bekliyor.

Satmak bence ordinaryus bilgisi gerektiriyor. Eğitimler hep nereden alacağına yönelik. Ben alım tarafında nispeten ilerledim ama genelde maliyete gelince sat kurtul bunu, bu kadar stres yaşattı gibi bir durum oluyor, esas yükseliş ise ondan sonra başlıyor.

Sayfa 415/1001 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515915 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •