Sayfa 94/426 İlkİlk ... 44849293949596104144194 ... SonSon
Arama sonucu : 3407 madde; 745 - 752 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

1.  Alıntı Originally Posted by chevron Yazıyı Oku
    Nnf buradan çıkarak çok büyük hata yaptı. Zaten geçen ay çıktıkları fiyatın üstündeyiz büyük ihtimalle. Koca koca fonlar bile ne hatalar yapıyor...
    Yunus Şahin’in videosunu izledim. Baltic Dry düşüşü ile eski normaline döndü, bundan sonra pek adam olmaz modundaydı. Tahminim sadece spot fiyatlara göre yorum yaptı çünkü vadeli fiyatlar o zamanlarda da fena değildi. Ayrıca (konteyner fiyatlarında düşüş olmasa da) ihracatçı firmaların maliyetleri azalacak diye yorumladı. Halbuki Baltic Dry, kuru yük üzerine ve konteyner fiyatları ile ilgisi yok. Bu arada Baltic Dry özelinde bazı uzmanlar 2022, 2021’den bile daha iyi olacak derken bazıları 2021 kadar olmasa da 2020 ve öncesinden daha iyi olacak diyor. Vadeli fiyatlara göre ikisi de ihtimal dahilinde. Her iki durumda da Gsdho, piyasa değerine göre çok güzel kar getirecek gibi. Kambiyo karını düşünmeden bile bu senenin kar beklentisi ve mevcut fiyat ile 2.5-3.5 F/K olabilecek bir hisse Gsdho.

Alıntı Originally Posted by chevron Yazıyı Oku
    Nnf buradan çıkarak çok büyük hata yaptı. Zaten geçen ay çıktıkları fiyatın üstündeyiz büyük ihtimalle. Koca koca fonlar bile ne hatalar yapıyor...
    Valla ben o fon çıkışında bizim bilmediğimiz işler olduğuna inanıyorum Bizim gibi amatörlerin gördüğü şeyleri o fonların profesyonel yöneticilerinin görmediklerini düşünmüyorum.Bu borsa işi bir oyun,o fon çıkışları da girişleri de oyunun bence bir parçasıydı.Üstlerine düşeni yaptılar üç beş ücretlerini ceplerine koydular çıktılar gibime geliyor.Yoksa kağıdın asıl sahibinin izni ve dahli olmadan borsada hiç bir kağıtda kuş uçmaz.Bunun tek istisnası gavurlardı,onlar arada oynu bozuyordu artık onlar da yok tamamen masada bizimkilerle başbaşayız.Önemli olan gösterinin hangi sahnesindeyiz onu doğru mu tahmin ettik)))))))))) Bence şirket öyle bir durumda ki algyo misal ,artık mızrak çuvala sığmıyor bu bilanço ile bir patlama bekliyorum.

Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Yunus Şahin’in videosunu izledim. Baltic Dry’daki düşüş ile eski normaline döndü, bundan sonra pek adam olmaz modundaydı. Tahminim sadede spot fiyatlara göre yorum yaptı çünkü vadeli fiyatlar o zamanlar da fena değildi. Ayrıca konteyner fiyatlarında düşüş olmasa da ihracatçı firmaların maliyetleri azalacak diye yorumladı. Halbuki Baltic Dry, kuru yük üzerine konteyner fiyatları ile ilgisi yok.
    Bu arada Baltic Dry özelinde bazı uzmanlar 2022, 2021’den bile daha iyi olacak derken bazıları 2021 kadar olmasa da 2020 ve öncesinden daha iyi olacak diyor. Vadeli fiyatlara göre ikisi de ihtimal dahilinde. Her iki durumda da Gsdho, piyasa değerine göre çok güzel kar getirir.
    Orda olay gsdho nun karının kemiksiz dolar bazında olması.Hiç bir risk olmadan dolarla kar ediyor.Geçen yıl baltıc dry endeksinin patlama yapmadığı ilk altı ayda 10 milyon dolar kar vardı.İkinci altı ayı da yirmi gün sonra göreceğiz.Hadi o baltıc dry daki patlamayı gözardı edelim gene 10 milyon dolar denizcilik karı olsun.Yıllık kar sadece denizcilikten 20 milyon dolar olsun ,baskılanmış dolar kuru ile 270 milyon kemiksiz denizcilik karı demektir,diğer karları ile kambiyo karı hesaba katılmadan yıllık 400 450 milyon arası bir faliyet karı var demektir.E insaf bu şirketin sermayesi 450 milyon,sermayesi kadar kar yapan şirket 10 olmalı diye borsa kuralı var ,biz bunun yarısına razıyız 5 olmalı minımum.Bence bir iki aya kalmaz o değeri görürüz.

Global parababaları hiperenflasyon istiyor,bunun sağlanması için navlunların pahalı olması şart,bence o navlunlar düşmek bir yana bu yıl geçen yıldan çok daha muhteşem bir patlama yapacak.

Açın bakın bu ay capesize da iki kez yüzde 26 lık günlük artışlar oldu.Baltıc 2000 dolara nasıl geldi anlamadık ,şimdi biraz duruldu ama iki gün yüzde 20 lik artışlar olsa nasıl 3000 dolar oldu anlıyamayız bile.Ondan sonrası zaten malum.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sınıflandırma Endeksi Alıntıları
    Borsa dizin inişler ve çıkışlar Oran yerel
    Baltık kuru dökme 1711.00 208.00 %13.84 02/09
    Baltık Denizi Pelerini 1503.00 301.00 %25.04 02/09
    Baltık Panama 2153.00 182.00 %9,23 02/09
    Baltık Aşırı 1911.00 177.00 %10.21 02/
    Bu 9 şubattaki artış oranları.Deniz pelerini dediği capesize .Çinceden google çevrisi olunca böyle oluyor.Bize bunun gibi üç gün olsa yeter.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Orda olay gsdho nun karının kemiksiz dolar bazında olması.Hiç bir risk olmadan dolarla kar ediyor.Geçen yıl baltıc dry endeksinin patlama yapmadığı ilk altı ayda 10 milyon dolar kar vardı.İkinci altı ayı da yirmi gün sonra göreceğiz.Hadi o baltıc dry daki patlamayı gözardı edelim gene 10 milyon dolar denizcilik karı olsun.Yıllık kar sadece denizcilikten 20 milyon dolar olsun ,baskılanmış dolar kuru ile 270 milyon kemiksiz denizcilik karı demektir,diğer karları ile kambiyo karı hesaba katılmadan yıllık 400 450 milyon arası bir faliyet karı var demektir.E insaf bu şirketin sermayesi 450 milyon,sermayesi kadar kar yapan şirket 10 olmalı diye borsa kuralı var ,biz bunun yarısına razıyız 5 olmalı minımum.Bence bir iki aya kalmaz o değeri görürüz.
    Gsdho’nun BİST’te alternatifi yok. Geliri dolar bazlı, varlıkları dolara endeksli ve ikisine göre de çok ucuz. Ayrıca ülkesel riskler nedeniyle düşük fiyatlanma sorunu da minimum olmalı. Eğer 2022’de, 2021’in ilk yarısındaki ortalama navlun fiyatları olsa Gsdho 20 milyon dolar denizcilik karı getirirdi. Diğerlerinden de 8-9 milyon dolar gelse, kambiyo karını düşünmeden mevcut fiyatla 3.5 F/K olur. Sene başında benim de hesaplamam bu şekildeydi ama şimdiye kadarki duruma göre 2021’in ikinci çeyreğinden bile daha iyi navlun fiyatları var. Özellikle Supramax’ta çok iyi değerler var. Mevsimsel düşüşte çok diri durdu. Bazı uzmanlar da bunu görüp 2022’de 2021’in rekorları geçilebilir yorumlarını yapıyor. Bence Gsdho Bist 50 hissesi olsa, biraz daha hacimli bir hisse olsa fonlar bu kadar kolay vazgeçmezdi.

Ben en temkinli tahminleri yazdım yoksa elbet geleceği en güzel şirketlerden birine ortağız.Asıl beklentilerim ve tahminlerim çok daha güzel zamanı gelince onları da paylaşırım.Bu yıl burdayım )))))))

Sayfa 94/426 İlkİlk ... 44849293949596104144194 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •