Sayfa 433/1312 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533933 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. selamlar 1 milyon kredinin 10 yıl yıl odemeli geri dönüşü(aylık 15.800) 1milyon dokuzyüz bin. evin fiyatı 2 milyon lakin 2 milyonum mevduatta var ..sizce kredi mi kullanayım yoksa bankadaki parayı mı kullanayım. .bu arada 16 bin tl krediyi ödeyecek ekstra ticari gelirim yok .yani gelirim ev bark kartlar ,vs giderlere yetiyor.yani yarısını nakit yarısını kredilimi yoksa hepsini peşin mi alayım tşkler

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    selamlar 1 milyon kredinin 10 yıl yıl odemeli geri dönüşü(aylık 15.800) 1milyon dokuzyüz bin.lakin 1 milyonum mevduatta var ..sizce kredi mi kullanayım yoksa bankadaki parayı mı kullanayım. .bu arada 16 bin tl krediyi ödeyecek ekstra ticari gelirim yok .yani gelirim ev bark kartlar ,vs giderlere yetiyor.
    1 milyon “tl” olarak duruyorsa sikintili, eger birikiminizi degerlendiremeyecekseniz ev alin o parayla.

Ben olsam full kredi ceker kenardaki parayi eurobond, hisse, altin, yabanci hisse fonlari vs degerlendirir taksitleri oradan oderdim.

3. Ben kira artış oranlarını enflasyonun altında kalmasını mantıklı buluyorum.

Kira artışlatının enflasyonun altında kalmasının faydaları;

-Ev ihtiyaçtır. Yatırım aracı olmamalı
    -Kiracı sirkilasyonunu azaltır
    -Yatırımcıları ev yetirimı yerine reel sektör yatırımına yöneltir. Para betona fazla gitmez.
    -kiralamada talebi azaltacağından kira fiyatlarının artması azalır
    -kiracı uzun yıllar kalırsa kiranın düşük kalacağını bişdiğinden evi benimser ve eve daha iyi bakar
    - Ev sahibi kiradan kazanamayacağı anladığında, piyasaya yeni talep oluşturmaz. Aksine sahibi olduğu yatırımlık evleride satışa çıkartır. İhtiyaç için alacak kişiler daha uyguna ev bulabilir. Talep azalmıştır.

4.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Ben kira artış oranlarını enflasyonun altında kalmasını mantıklı buluyorum.

-Yatırımcıları ev yetirimı yerine reel sektör yatırımına yöneltir. Para betona fazla gitmez.
    -kiracı uzun yıllar kalırsa kiranın düşük kalacağını bişdiğinden evi benimser ve eve daha iyi bakar
    - Ev sahibi kiradan kazanamayacağı anladığında, piyasaya yeni talep oluşturmaz. Aksine sahibi olduğu yatırımlık evleride satışa çıkartır. İhtiyaç için alacak kişiler daha uyguna ev bulabilir. Talep azalmıştır.
    Savunabilecegim bir görüşü savunmadan çabuk cokerttin tebrikler. Güzel bir düşünce ve sağlam hipotez. Tam bir munazaraci kafası

5. Eksisozlukte binlerce yazi var emlak balonu altinda

Ev sahipleri sikayet ediyor 100 bin dolara ev aldim dolar firladi ee simdi evim 60 bin dolar

Ev arayanlar sikayet ediyor 500 bin TL lik ev 2 milyar oldu devlet bir sey yapsin

Yeni kiralik ev arayanlar sikayetci kiralar 2-3 e katlamis 1-2 yilda gecinemiyoruz diyorlar

Eskiden kiraci olanlar mutlu ama tedirgin cunku cikarlarsa yeni kira simdikinin 2 kati olacak

Muteahhitler mutlu degil cunku malzeme fiyatlari iscilik maliyetleri katlamis yenisini yapsa maliyet astronomik olacak yapmasa sermayesi eriyecek

Banka mutlu degil eskisi kadar cok konut kredisi verilemiyor cunku basvuran az cunku ev fiyatlari cok artti krediye yetecek geliri yok insanlarin. Konut kredisinin faizi eksiyken bile insanlar basvurmuyor dikkatinizi cekerim

Piyasa allak bullak. Kimse mutlu degil.

6. Güzel sözleriniz için teşekkürler
     Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Savunabilecegim bir görüşü savunmadan çabuk cokerttin tebrikler. Güzel bir düşünce ve sağlam hipotez. Tam bir munazaraci kafası

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    selamlar 1 milyon kredinin 10 yıl yıl odemeli geri dönüşü(aylık 15.800) 1milyon dokuzyüz bin. evin fiyatı 2 milyon lakin 2 milyonum mevduatta var ..sizce kredi mi kullanayım yoksa bankadaki parayı mı kullanayım. .bu arada 16 bin tl krediyi ödeyecek ekstra ticari gelirim yok .yani gelirim ev bark kartlar ,vs giderlere yetiyor.yani yarısını nakit yarısını kredilimi yoksa hepsini peşin mi alayım tşkler
    Hocam,

Banka 1 milyon TL konut kredisi vermeye sıcak bakıyor mu?

Son dönemlerde 500k TL üzerinde ıvır zıvır süre oyalamaya başlamışlar gibi duyuluyor
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Ben kira artış oranlarını enflasyonun altında kalmasını mantıklı buluyorum.

İyi niyetle hazırlanmış güzel bir yazı, fakat bu şartlar altında müteahhitlerin yeni ev yapmayacağı unutulmuş.
    Bazen pahalıya bulmak, hiç bulamamaktan iyidir. (ki pahalı da neye göre pahalı)

Evin kıymetini baby boomer nesli iyi bilir.
    Malesef X ve Y kuşağı ev sahibi olmayı çok hafife alıyor.
    "Kolayca ev sahibi olayım, tek maaşla sanki cep telefonu taksidi öder gibi ev alayım" falan, dünyanın hiç bir yerinde yok böyle bir şey.

Komünizmde bile vasat bir işte çalışan adamı taa şehrin dışındaki köpek bağlasan durmayacak köhne bloklara atarlar.
    Yol aşırı uzun olacağından 8'de iş başı yapmak için 5'te kalkılır. Trenlerle tıkış büküş halde şehrin merkezine çalışmaya gidilir.

İşçinin veya öğretmenin falan şehir merkezinden taksitle ev alabilmesi dünyanın hiç bir yerinde kolay değildir. Birçok yerinde mümkün de değildir.

Sayfa 433/1312 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •