Sayfa 64/472 İlkİlk ... 1454626364656674114164 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 505 - 512 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Sayın kızıldağ haber linki var mı?

Tüm 99 öncesine indirim gelmesi zor, Umut oluşması İçin 99 öncesinde 2-3 sene geri çekme yapılabilir. Bunu açar mısınız? Zaten 99 öncesinden bahsedilmiyor mu?
    Dün tv lerde sadece bür hatırlatma yapıldı. Bunu 2-3 aydır yapıyorlar, şimdilik değişik bir durum yok. Hak sahipliği 99 öncesi sigorta ile başlıyor ama tamamını kapsayacak bir düzenleme çıkmaz. Bariz seçim yatırımı olduğu belli, en son bu konu ele alınacak denildi. Muhtemelen sonbaharı bulur. Yukarıda arkadaşın dediği gibi hepimiz kendi miktarlarımız ölçüsünde yorumluyoruz, nasıl bir düzenleme olacağına dair en ufak bir ip ucu yok. 30 yıl sigorta 8 bin üstü prim olanlar avantajlı, adam bugün 50 yaşında, ama 53 yaşı bekleyecek, belki bu tarz durumlar kısmen faydalanır.

2. Alenen söz verilen 3600 4 yıldır birşey olmadı. Biraz gaz gibi bu EYT de ...

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Her emekli maasi alan asalak olmuyor

Ama 20 sene calisip 40 sene emekli maasi almak?

Okudugunu anlamadan cev
    Muhatap olmamak lazım seninle aslında ancak. Bize kaç gün sgk ödeyerek ve kaç yaşında emekli maaşı almaya başladığını söylersen asalak mısın sülük müsün biz anlarız merak etme.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Muhatap olmamak lazım seninle aslında ancak. Bize kaç gün sgk ödeyerek ve kaç yaşında emekli maaşı almaya başladığını söylersen asalak mısın sülük müsün biz anlarız merak etme.
    Her dönemin kendine göre yandaşı oldu, ama Şuan cidden yandaş olmak bu düzeni savunmak büyük cesaret ister. Açlık yokluk ve sefaletin yandaşı, savunucusu olmak büyük vebal almakla eşdeğerdir. Adam 52 yaşında işe giremiyor prim az yaşı bekliyor ve bu insanlar çaresiz. Valla ben istemiyorum bunu ispatta ederim ama cidden çok çaresiz insan var en azından 50 yaşını geçmiş işi sigortası olmayanları emekli etsinler. O yaşlardaki çaresizliğin tanımı tarifi olmaz. İşde bu yüzden saraya yandaş olmak büyük günah.

5.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Her dönemin kendine göre yandaşı oldu, ama Şuan cidden yandaş olmak bu düzeni savunmak büyük cesaret ister. Açlık yokluk ve sefaletin yandaşı, savunucusu olmak büyük vebal almakla eşdeğerdir. Adam 52 yaşında işe giremiyor prim az yaşı bekliyor ve bu insanlar çaresiz. Valla ben istemiyorum bunu ispatta ederim ama cidden çok çaresiz insan var en azından 50 yaşını geçmiş işi sigortası olmayanları emekli etsinler. O yaşlardaki çaresizliğin tanımı tarifi olmaz. İşde bu yüzden saraya yandaş olmak büyük günah.
    hocam şu an 50 yaşında olan kişi iyi kötü bir yatırım yapabilmiş en azından kendi evinde oturan ve muhtemelen ikinci evi de olan biridir.

benim babam çeşitli sebeplerle 42 yaş gibi aktif iş yaşamından büyük oranda çekildi, daha sonra bazı işler yapmayı denese de elle tutulur düzenli bir geliri olmadı. Elimizde oturduğumuz ev dışında elle tutulur bir yatırım yoktu.

kardeşim liseden sonra okumadı onun aldığı maaşın yarısını babamın bağkur una ödeyerek bir şekilde emekli ettik (ben üniversite öğrencisiydim kendi masrafımı karşıladım).

çok şükür evimiz olduğu ve emekli maaşı da olduğu için bu noktalara gelebildik.

babam 45 yaş gibi emekli oldu ki giriş yaşı 18 di ve büyük oranda primlerini ödemişti.

2030 ta 50 yaşında olacak insanların büyük çoğunluğunun elle tutulur bir yatırımı olmayacak ve özel sektörde çalışma imkanları çok kısıtlı olacak.

bu yüzden dediğiniz gibi insanların o yaşta çaresiz kalmaması için adı değişebilir ama bir kaynak aktarımı olacak/olmalı.

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    hocam şu an 50 yaşında olan kişi iyi kötü bir yatırım yapabilmiş en azından kendi evinde oturan ve muhtemelen ikinci evi de olan biridir.

benim babam çeşitli sebeplerle 42 yaş gibi aktif iş yaşamından büyük oranda çekildi, daha sonra bazı işler yapmayı denese de elle tutulur düzenli bir geliri olmadı. Elimizde oturduğumuz ev dışında elle tutulur bir yatırım yoktu.

kardeşim liseden sonra okumadı onun aldığı maaşın yarısını babamın bağkur una ödeyerek bir şekilde emekli ettik (ben üniversite öğrencisiydim kendi masrafımı karşıladım).

çok şükür evimiz olduğu ve emekli maaşı da olduğu için bu noktalara gelebildik.

babam 45 yaş gibi emekli oldu ki giriş yaşı 18 di ve büyük oranda primlerini ödemişti.

2030 ta 50 yaşında olacak insanların büyük çoğunluğunun elle tutulur bir yatırımı olmayacak ve özel sektörde çalışma imkanları çok kısıtlı olacak.

bu yüzden dediğiniz gibi insanların o yaşta çaresiz kalmaması için adı değişebilir ama bir kaynak aktarımı olacak/olmalı.
    Sayın thron, 1991 de işe başladım, 3 yıl sonra evim ve arabam vardı. Şimdi çocuklarımız büyük bir yaşam savaşı ile karşı karşıya aldı ve en önemlisi umutsuzluk çok yüksek. Ülkede acilen parlementer sistem gelmeli, kim olduğunun zerre ilgisi yok. Bir nesil resmen batırıldı, belki ucundan kıyısından kurtulur ümidi taşıyoruz. %10 luk net bir yandaş ise inanılmaz zenginleşti. Ülkeye ticari demokrasi gelmeli. İşsizlik azalmalı, üretim yerine faize para topluyoruz. Düşünün elimde TL var dolar bazında korunarak TL faiz alıyorum. Bu banka hesaplarına çökmeden önceki son evre ve bu paranın büyük kısmı enerji ödemelerine gitmiş. Bu kur korumalı sisteme bir tur para yaptırıldı, ikinci üçüncü turu olmayacak, dünya enflasyon pençesinde ama ülkemizde ceza hariç somut bir adım atılmadı. Gençlerimiz işsiz, 40-45 yaş üstü insanlar işsiz. Ülkede yabancı sayısı çok fazla, kendi insanına sahip çıkamayan bu düzen içinde şahsen eyt yazmak bile bana itici geliyor. Bu nedenle herkes kendinden mesul olsada, kayıt dışı enflasyonla mücadele etmenin şimdilik tek yolu bireysel temettü emekliliği hak etmektir. Hazır ülkede yabancı yokken kalite şirketlerden bu imkanı elde etmektir. Umarım bir an önce eyt yerine erken seçim olurda gençlerimizin önü açılır umudu artar.

7. Bu hükümetin geçmişte çıkardığı Bağkur ve SSK borç afları sisteme büyük bir yük getirdiği....Primlerini düzenli ödeyen kesime büyük haksızlıklar yapıldı...Maaş tutarları ödenen prim katsayısına göre değil bilmem ne idüğü belirsiz hesaplamalarla göre düzenlendi...

Örnek, aftan yararlanıp 100 lira ödeyen bir bağkurlu ile düzenli prim ödeyerek enflasyondan arındırılmış hali ile 500 TL ödeyen bağkurlu aynı emeklilik maaşı aliyor.....Aflar çıkarıldığı zaman çoğu kişi yine kamu bankalardan uzun vadeli kredi çekerek borçlarını taksitlendirerek beleşten emekli oldular.....Buna pek bir ittirazım yok...Neticede bu emekli kesimin çoğu düşük gelirli vatandaş kitlesinden oluşmaktadir.....ittiraz ettiğim husus, emekli maaşların prim ödeme katsayısına göre belirlenmemsidir.....28 yıldır prim ödemekteyim...Emekli olsam bile aftan yararlanıp benim yarım süre kadar prim ödemeyip emekli olan vatandasın aldığı maaştan pek farklı bir maaş alamiyacağim....

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bu hükümetin geçmişte çıkardığı Bağkur ve SSK borç afları sisteme büyük bir yük getirdiği....Primlerini düzenli ödeyen kesime büyük haksızlıklar yapıldı...Maaş tutarları ödenen prim katsayısına göre değil bilmem ne idüğü belirsiz hesaplamalarla göre düzenlendi...

Örnek, aftan yararlanıp 100 lira ödeyen bir bağkurlu ile düzenli prim ödeyerek enflasyondan arındırılmış hali ile 500 TL ödeyen bağkurlu aynı emeklilik maaşı aliyor.....Aflar çıkarıldığı zaman çoğu kişi yine kamu bankalardan uzun vadeli kredi çekerek borçlarını taksitlendirerek beleşten emekli oldular.....Buna pek bir ittirazım yok...Neticede bu emekli kesimin çoğu düşük gelirli vatandaş kitlesinden oluşmaktadir.....ittiraz ettiğim husus, emekli maaşların prim ödeme katsayısına göre belirlenmemsidir.....28 yıldır prim ödemekteyim...Emekli olsam bile aftan yararlanıp benim yarım süre kadar prim ödemeyip emekli olan vatandasın aldığı maaştan pek farklı bir maaş alamiyacağim....
    2030 gibi hiç prim yatırmayanlar da sizinle benzer maaşı alacaklar

onların alacağı maaş için prim ödüyorsunuz şu an.

Sayfa 64/472 İlkİlk ... 1454626364656674114164 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •