Yahu ne desem nasıl desem nasıl kelimeler cümleler kullansam ata sözü müyakışır deyim mi yakışır cümleye nasıl başlasam bilemedim şaşırdım kaldı kağıt üzerinde bir fikriniz varsa belirtiniz yoksa dışardan sessizce izleyin elinizde var ise kar ve zararına ortaksın yoksa ne işin var burda elinde yoksa yazmanın ne anlamı var kardeşim şu fiyat alıcıyım dersin alır yazarsın foruma şuraya düşecek bı olacak tencere kapak olacak şu saatlerde yazmayacak bu saatlerde yazacak hayırdır. İnsanların değerlerini sorgulamayın kardeşim kimin vicdanlı ve etik olduğunu bilemezsiniz bırakın bu işleri elinizde Var ise fikirlerinizi belirtin yoksa oturunmizleyin bize ne buraya düşecek o olacak bu olacak herkesin kendi kafasına göre bir ucuz fiyatı var be ordan alır bu bölgedir görecelidir demedim mi söylemedim mi dediysen kendine söylediysen kendine sen 33 ten alırsın 45 te inersin vatandaş 45 ten alır 100 de iner misal sen dipten aldım diye övünürkenn vatandaş tepeden sattım diye övünür o yüzden borsayı kimse bilemez biliyorum diyenede inanmam çünkü hisse senetlerinin dinamikleri bilinmezliklerle doludur her şey kuralına göre işlemez gişe senetlerinde her şey matematik değildir yoksa matematik prefösörleri milyoner olurdu aracı kurumlar robotlar yerine matematikçileri ile alırlardı Ayrıca bir kişinin fikrini savuna bilirsin hiç yadırgamam ama kişi art ve kötü niyetliyse o zaman yadırgarım kimsede yok oydu yok buydu böyleydi şöyleydi yan toplara girmesin oturun zamanınızı şirketin bilançosunu okuyarak geçirin şirketi araştırın neyi var neyi yok neden böyle sorgulayın reel bir şey varda paylaşın son olarak ta savaş gözleyipte oyuna gireceklere olsun savaş belki olacak. O zaman sen ucuz gir kardeşim bunu millete tencere kapak olacak diye söyleme sen 45 te inersin vatandaş sana 100 den tencere kapak gönderir
Son olarak kendi kendine güvey olmak ve
Kendi çalıp kendi oynamak
Bınları da söylemeden geçmek istemem
Dip not bu aralar süpriz şarkısı dinliyorum nedense
Bilanço tarihi net hangi gün bilen arkadş varmi.
Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.
Sadece bilanço beklentisi ile hissede olmak /kalmak çok doğru değil bence. Birincisi mevcut durumda bilançoyu tahmin etmek çok güç değil. İkincisi daha önce defalarca güzel bilançolar geldi ancak aynı anda hisse fiyatına olumlu yansıdığı pek görülmedi. Aksine ters hareket etme eyliminde oldu.
Bizleri kalıcı anlamda yukarıya taşıyacak başkaca gelişmeler gerekli. Bunların başında da şirket merkezli açıklama, gelecek hakkında bilgilendirme, projeksyon ve hedefler. Özetle şirkete ve yatırımcısına güven verecek ve sahip çıkacak açıklamalar. Belki bir zamanlar sıcak tavaya su dökmek olarak nitelendirilen ancak benim nezdimde yine şirketine sahip çıkmak olarak gördüğüm pay geri alımı. Bir çok kurumsal ciddi şirket bu dönemde bunu yaptı. Bizim şiketimizin ve kasa durumunun da pekala buna uygun olduğunu biliyoruz. Ve elbette ki piyasa koşulları ve realitesine uygun yeniden değerleme çalışması, maslak ve büyükçekmece arazileri ile ilgili gelişmeler, Rusyadaki gayrımenkul ile ilgili iyi bir kira sözleşmesi, Bodrum satınalımı ile ilgili uygun ödeme planlı, dövizi akıllıca kullanılmış bir haber, yeni uygun yatırım amaçlı yurtdışı veya yurtiçi alı, proje geliştirme v.b.
Genel kurulda her ne kadar önemsemesem de olumlu yansıyabilecek bedelsiz haberi ve daha da önemli olan iyi oranlı bir temettü açıklaması.
Özetle benim beklentim bilançodan ziyade bu yazdıklarımdan bir şeylerin gerçekleşmesi.
Bilanço herkesin malumu...
Sabrın ve akıllı yatırımın galip gelmesi dileklerimle. Bol kazançlar kıymetli ortaklarım.
Yer İmleri