Başka uyarı alan var mı arkadaşlar? Uyarı alan varsa bırakın ama benim bilgisayarımda yıllardır durur bu dosyalar kimseye istemeden zarar vermek istemem.
Başka uyarı alan var mı arkadaşlar? Uyarı alan varsa bırakın ama benim bilgisayarımda yıllardır durur bu dosyalar kimseye istemeden zarar vermek istemem.
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Ben tablete indirdim bir sorun çıkarmadı
Satinca haber et gerel alalim)
Valla arkadaslar sizin gibi cok kisi var cevremden bende biliyorum.
Buna unsur ve sebepler bana gore soyle. Yeterli naktin olmamasi ve portfoyu bolmeme istegi.
Tamamen olay bundan kaynaklaniyor. Birazda inat ve sabir edilirse hisseler kacmiyor.
Yada kacsa bile yeni aldiginiz hisse yine o oranda kazandiriyor dert edilmiyor.
Twitter : @Sacro_trade
Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.
Soda yı mesela nerdeyse 15 sene bitecek elimde tutuyorum.Ancak önümüzdeki 5 sene geride kalan 15 seneye bedel pozisyonda olacak.Temmuzda %20 bedelsiz verecek Soda.Ama vereceği %140 kusur bedelsiz var daha.Soda hersene temettü+bedelsiz veren nadir hisselerden .Bunada şimdi %140 kusur sermaye arttırımından dolayı bedelsiz potansiyelide eklendi.Bu şu demek oluyor ki temmuzda vereceği %20 bedelsizden sonra en kötü önümüzdeki 4 sene için (31.12. 2021 e kadar kanuni dağıtma süresi var ancak bir seferde de verebilir bu bedelsizi)her sene %35-50 arası bedelsiz hisse artışı garanti cepte olacak demektir.Bu duruma dikkatinizi çekerim.Önümüzdeki 2 sene içinde Soda ya bağlı ikinci katmadeğerli ve ihracaat potansiyeli olan CAM ELYAFI ( 70 bin ton yıllık kapasiteli olacak ve TÜRKİYE nin yıllık İhtiyacı 55-60 bin ton yıllık cam elyafını tek başına karşılayacak kalan ihraç edilecektir)fabrikasının üretime geçmesi ile Soda nın kar marjları katlanarak artacaktır.Yabancı bunu önceden gördüğü için kısa zamanda takas oranları %58 lere ulaşmıştır.Zaten Soda nın kasasında 1 milyar tl den fazla nakiti var ve bu her ay artıyor.Hatta Cam elyafı fabrikası için harcayacağı 400 milyon tl parayı da zamana yayacağı ve Devlet teşviklerindende( organize san. bölgesi yatırımından dolayı) yararlanacağı için elindeki hazır nakitte fazla bir bozulma( 2 sene için ) olmayacak ve bu nakitin de kambiyo geliri olarak hissedarlara temettü ve bedelsiz olarak dağıtımı devam edecektir.Soda için daha fazla açıklamaları Soda topicinde bulabilirsiniz.Uzun vadeciler için Soda takibe alınması gereken hisselerden biridir diye düşünüyorum.Hayırlısıyla.....
Son düzenleme : yucin; 29-06-2017 saat: 01:04.
Almak, satmak ,tutmak herkesin kendini bağlar o kaddarr...(ytd değil şahsi fikirlerimdir.)
Yer İmleri