Katılım fonları dışındaki fonlara yatırım yapmıyorum. Hisse senedi katılım fonlarında seçenek sınırlı. Katılım endekside sınırlı bir hisse evreni.

Portföylerinde yer verdikleri hisselerden daha çok, hisse senedi fonlarında en önem verdiğim kriterler, uzun vade performansı(getiri/sharpe oranı/standart sapma vs.), fon yöneticisi, fon stratejisi(değer yatırımı, büyüme yatırımı vs)

Hisse senetlerine ayıracak vakit,bilgi birikimim olsaydı belki bireysel hisse senedi yatırımı yapabilirdim. Vaktim vs olmadığı için hisse senetlerine yatırımlarımı yatırım fonları üzerinden devam ediyorum.

Portföyümde bu aydan itibaren hisse senedi yatırımı olarak 2 ye çeşitlendirmiş durumdayım. Hisse senedi yatırımlarım Qinvest ve İstanbul Portföye emanet. ELZ ile beraber artık IVF'ye yatırım yapıyorum.

Güncel portföy dağılımım %35 ELZ, %35 IVF, %30 KUT

Varlık dağılımında, portföy çeşitlendirmesi adına, %30 kiymetli madenlere(KUT) ayırmaya devam ediyorum. Yakın vade süreçte de oldukça faydasını göstermiş oldu.

Hedef portföy'de katılım hisse fonu çıkardığında, hisse yatırımlarımı 3 fon ile çeşitlendirmeyi planliyorum.

Saygılar.