Sayfa 56/708 İlkİlk ... 646545556575866106156556 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 441 - 448 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    İhracatta stok meselesi vardı. Bir kısmını kapanış kurundan hesaplamış olabilirler mi?
    değerli ortağımız yarımada doğru bir noktaya değinmiştir. konuya 2019da da baktım;
    vergi bilançosundaki ihracat: 162.1 mio TL
    SPK bilançosudnanii 30 nolu dipnottaki ihracat:158.5 mio tl.
    fark: %2.3

ihracatta genellikle disribütörlerle olan anlaşmalar net fiyat üzerinden olur ve satış da net fiyattan gerçekleşir. çok nadiren performans bazlı "kota indirimleri" olur. bu %2.3lük fark belki de öyle bir şeydir.

daha çok olasılık verdiğim ise şudur: deva, devatise 10milyon euro satış yapar bu rakam vergi bilançosuna gider. devatis ise aynı yıl içinde 3.taraflara 9 milyon euro satar.. SPK vergi tablosuna, 10 milyon usd değil, 9 milyon usd yazılır. konsoldiasyonun mantığı böyledir.

bazan tersi de olur; devatis 11 milyon sattı ise, bu kez konsolide ihracat (bu durumda isim aslında, "uluslararası satış" olur) vergi rakamından büyük olur.

her halükarda, bir miktar iskonto etsek de; ki tersi de olabilir (10 vs 11 örneğinde olduğu gibi konsodlie, vergi tablosundan büyük olabilir); ihracat rakamımız oldukça iyidir..

tabi ki, en doğrusunu spk faaliyet raporunda göreceğiz.

ihracattaki büyümenin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini düşünüyorum. olmuyorsa, zaten ya kadroyu gözden geçirmeli ya da pazara erişim stratejisini gözden geçirmeli. yoksa; şirket iyi ihracat yapmaya elverişli bir çok koşul ve avantaja sahiptir.

2. gelen kâr evet çok iyi zaten beklentimin herkesten yüksek olduğunu yazmıştım. önümüzdeki çeyrekte 2021/3 aylığa göre çok çok iyi gelmesi kuvvetle muhtemel. Nöbetçi eczanenin cirosunun yüksek olması gibi bir olay bu durum veya baz etkisi dedikleri işte … Bilançoda kutu başına satış
    Pazar payı oranı ve sıralaması bir de ihracat rakamlarına odaklanın derim.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yani 1.Ç bilançonun çok olumlu beklentisi hisse fiyatlarında hatırı sayılır bir sıçrama yaptırabilir.Yaz sezonu olumlu turizm beklentisi de BIST te bir yükseliş yaratır ise neden olmasın.

4.  Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Yani 1.Ç bilançonun çok olumlu beklentisi hisse fiyatlarında hatırı sayılır bir sıçrama yaptırabilir.Yaz sezonu olumlu turizm beklentisi de BIST te bir yükseliş yaratır ise neden olmasın.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...07#post5775807

"..........Ocak 2022de, bir önceki yılın aynı ayına göre (bu verillerde yukarıdaki açıklamlardakilerle aynı bazdadır); %44.3 büyümüştür............." demiştim..

sayın pej, burda verdiğim ocak pazar büyüme rakamı tahmin değildir; hata payı %1in altında olan sektör verisidir.

5. arkadaşlar bu aralar savaş ortamı bist aşağı yönlü çkerse tahmini(1600 ler) deva da bu karlılıkla çok aşağı doğru tekara gider mi endişeliyim.herkese bol kazançlar y.t.d

6. Utandılar galiba, güzel gelen satış rakamları(özellike ihracat) hatırına kötü piyasada artıda tutuyorlar...önemli olan kapanış tabii ki, günü 2 milyon lot üzeri hacim ve %5 üzeri primle kaparsak önümüzdeki günler için umutlu olabiliriz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Ah DEVA Ah!!! vardır bir bildiğin umarım.

8.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...07#post5775807

"..........Ocak 2022de, bir önceki yılın aynı ayına göre (bu verillerde yukarıdaki açıklamlardakilerle aynı bazdadır); %44.3 büyümüştür............." demiştim..

sayın pej, burda verdiğim ocak pazar büyüme rakamı tahmin değildir; hata payı %1in altında olan sektör verisidir.
    şubat 20 den sonra zaten %37 zamlı satılmaya başladı özellikle martın rakamları çok yüksek gelecek geçen yıl ilk çeyrekte sektör okulların kapanması sebebiyle çok küçülüp sadece kronik pazar ile ayakta durmuştu. Hem geçen yıla göre büyüme hem de %37 ifk zammı ilk çeyrekte çok yüksek gelecek…

(eski nick ielab)

Sayfa 56/708 İlkİlk ... 646545556575866106156556 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •