Sayfa 774/1019 İlkİlk ... 274674724764772773774775776784824874 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 6,185 - 6,192 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Hocam düz mevduat yapsaydık %20 alıp zınk oturacaktık hepimiz.
    Hesabınız doğru ancak vade dönüşünüz de en azından net % 60 faiz ödemesi alacaksınız.
    Buda tesellimiz olsun.Sağlık olsun.
    29 martta kkm 29 nisan enflasyon endeksli dönüş bakalım bu 29 rakamının kerameti neymiş göreceğiz

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    30 Ocak 2022 İtibarı ile dolar - 30 MART 2021 de bağladığım enflasyon endekli 397 gün ve 0 stopaj yüzde 20 faiziyle vadeli mevduatım için;

Ayda yüzde 1,666 faizden 11 ayda net % 18,32 faiz aldık.

Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım şu an 9,78 e karşılık geliyor.

30 Ocak itibari ile şu an dolar 14,13 ten işlem görüyor.

Aradaki fark % 45 KÜLLİYEN ZARAR. + AYLIK DOLAR FAİZ KAYBI

Geçen ayki dolar kur ile (bir aylık artı faiz almam karşın zarar yüzde 38 den yüzde 45 e çıkmış)

TÜM SERVETİM 2 Mart itibarı ile (dolar faizi ve enflasyonu hariç olmak üzere) yüzde 45 yakın BUHARLAŞMIŞ....

SERVET ve EMEK HIRSIZLIĞININ RESMİ....

ASKERLİK YAP, ÖMÜR BOYU ÇALIŞ, SERMAYE EDİNMEK İÇİN HEP TASARRUFLU YAŞA, SİYASETÇİLER SENİN PARANI ÜMMETÇİLİK ALGISI İLE KENDİ ÜLKESİ İÇİN SAVAŞTAN KAÇIP ELEK GİBİ SINIRDAN GEÇEREK GELEN KİŞİLERE DAĞITSIN....

Matbaanın anahtarının SİYASETÇİLERDE olduğu bir MİLLİ PARA ya GÜVENMENİN BEDELİ....
    Hocam ben mesela mevduattan başka bir yatırım enstrümanı kullanmıyorum, daha doğrusu döviz, borsa, emtia vs. gibi bir kültürüm yok. Siz dolar, ev, araba, vs. alıp satan biriyseniz, ki öyle olsa büyük ihtimalle paranızı 400 gün bağlamazdınız, bu sürede paranızı daha iyi işletmediğiniz için üzülebilirsiniz. Ama benim gibi riski sevmeyen azılı bir mevduatçıysanız, bu bağlamda %50-60 arası bir faiz almak bence muazzam bir durum olacak. Ben şahsen oraya yatırmasaydım günlük Nkolay, On hesap vs. gibi seçeneklerle bu zamana kadar gelmiş olacaktım ve aldığım bileşik faiz taş çatlasa %25 filan olacaktı.

3.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Hocam düz mevduat yapsaydık %20 alıp zınk oturacaktık hepimiz.
    Hesabınız doğru ancak vade dönüşünüz de en azından net % 60 faiz ödemesi alacaksınız.
    Buda tesellimiz olsun.Sağlık olsun.
    Mevduatı ilk yaptığımda buradan vadenin çok uzak olduğu konusunda eleştiriler almıştım.
    Ben max. vade için 397 günü tercih ettim. (400 hafta sonuna geliyordu)
    Dolarda kalmak daha iyi bir alternatifmiş...
    Ancak yine de 32 gün yenileyenler bizden çok fazla servetlerini kaybettiler...
    Emlak alanlar kazandı...
    1 milyon ev en az 2 milyon, 2 milyon olan 4 milyon oldu...
    2 bin TL kira geliri 5 bin, 5 bin olan 10-12 bin oldu...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

4. Faiz artırımı yapılmadan nereye kadar gidilecek böyle.
    Ekonomi ve biz hepimiz ülke olarak kaç ay daha bu yükü kaldırabiliriz

Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Hocam ben mesela mevduattan başka bir yatırım enstrümanı kullanmıyorum, daha doğrusu döviz, borsa, emtia vs. gibi bir kültürüm yok. Siz dolar, ev, araba, vs. alıp satan biriyseniz, ki öyle olsa büyük ihtimalle paranızı 400 gün bağlamazdınız, bu sürede paranızı daha iyi işletmediğiniz için üzülebilirsiniz. Ama benim gibi riski sevmeyen azılı bir mevduatçıysanız, bu bağlamda %50-60 arası bir faiz almak bence muazzam bir durum olacak. Ben şahsen oraya yatırmasaydım günlük Nkolay, On hesap vs. gibi seçeneklerle bu zamana kadar gelmiş olacaktım ve aldığım bileşik faiz taş çatlasa %25 filan olacaktı.
    Net %21 olurdu max.

6. Durmak yok hedef 500 metrede 1 lira yakıt sarfiyatı

17 mart toplantısı pas gecilmemeli artik brent 118 oldu akaryakıt fiyatları adan z ye herşeye etki ediyor yazin bile ucuz sebze meyve olmaz bu gidişle .

8.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Net %21 olurdu max.
    Doğru, net olarak anca o kadar.

Sayfa 774/1019 İlkİlk ... 274674724764772773774775776784824874 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •