Sayfa 387/590 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487 ... SonSon
Arama sonucu : 4718 madde; 3,089 - 3,096 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

1. Egser'deki imtiyaz benim açımdan sorun değil.
    Gelen karın %10 daha aşağısından hesaplıyorum ucuz ya da pahalı olmasına o şekilde karar veriyorum.
    Hesap sonunda bu kar payı imtiyazına rağmen geride kalan benim alabileceğim hisseler hala ucuz kalıyorsa neden almayayım ki?

Ayrıca sandalye sayısında bu hisseler aynı hakka sahip. Genel kurulda A grubu hisse ile B grubu hissenin oylama açısından hiç farkı yok. Esas önemli olan budur. Öyle şirketler var ki Şirketin %90 hissesine sahip olsanız bir hükmünüz kalmayacak şekilde imtiyaz tanınmış. Ancak Egser'de şirketin %50,01 hissesini toplayabilen bir kişi yönetim kuruluna girer. O yüzdendir ki zaten şirketin halka açıklık oranı belirli bir seviyede tutuluyor. İşin sonunda şirketi kaybetmek de var. Netice-i kelam egser'deki imtiyaz beni pek rahatsız etmiyor.

2. Açıklamalar için teşekkürler Sayın Shiva

Yeni hisse alacakları ve hissesi olanları net olarak bilgilenmek

çok önemli gerisi kişinin kendi kararı.

3. Sektörde zaten sayılı firma var. Halka açık eski olan kutpo , Uşak, Egser var. Yeni olanlar hakkında yorum yapamıyorum . Kutpo iki yılda sayısız operasyon geçirdi. Uşak bugün de bedelli açıkladı. Halka açıklığı yüzde 82. Fiyatı 1,64. Hala bedelli yapmaya çalışıyor. Her sene bedelli…
    Bi Egser kaldı. O da en son açıkladığı temettü ile Uşak patronundan 180 derece farklı olduğunu kanıtladı..

4.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Sizin yazdığınızdan pek bir şey anlamadım açıkçası.
    Temettü verimliliği konusunda geçmiş yorumlarımda vardı.

EGSER için geçmişte genellikle temettü verimi ortalama yüzde 6 kabul edersek, temettü verme tarihinde verimin yüzde 6 olması için hisse fiyatı

2.03 : 6 x 100 = 33,83 olmalı.

Yani temettü verme tarihi geldiğinde olası fiyat 33.83 olabilir.

Not:Yatırım tavsiyesi değildir
    Altına imzamı atarım sn.playmaker.
    Temettü veriminin veya şirketin yılda yaptığı karın yüksekliği/düşüklüğü tamamen şirketin piyasa değeri çarpanıyla alakalı olduğu için egserdeki temettü veriminin yüksekliği şirket değerinin daha önce defaaten bahsettiğim sebeplerle düşük olmasından kaynaklanmaktadır.
    Diğer bir deyişle;
    Elinde temettü verimliliği yüksek bir hisse TUTANLAR için AN İTİNARİYLE bu durum İYİ midir KÖTÜ müdür sorusunun cevabı şu sorunun cevabında gizlidir;
    KAR EDEN VE KARINI PAYLAŞAN BİR ŞİRKET HİSSESİ ALMAKLA BİRİKİMİNİZ NEREDEN NEREYE GELDİ?
    Bu birikim artışı diğer seçimlerinize göre düşük mü yüksek mi?

Dediğiniz gibi
    Fiyat 33 olaydı da temettü verimi rekor düzeyde değil de ortalama düzeyde gerçekleşmiş olaydı.

ELİNDE HİSSE TUTANLAR içinde buna itiraz edenin aklından şüphe duyarım.

5. Bu arada temettü açıklamadan 2 gün önce halka açık olmayan hisseler tek çatı altında birleşmiş.
    Keyfi bir durum mu?
    Sebep??

6.  Alıntı Originally Posted by Gogos Yazıyı Oku
    Altına imzamı atarım sn.playmaker.
    Temettü veriminin veya şirketin yılda yaptığı karın yüksekliği/düşüklüğü tamamen şirketin piyasa değeri çarpanıyla alakalı olduğu için egserdeki temettü veriminin yüksekliği şirket değerinin daha önce defaaten bahsettiğim sebeplerle düşük olmasından kaynaklanmaktadır.
    Diğer bir deyişle;
    Elinde temettü verimliliği yüksek bir hisse TUTANLAR için AN İTİNARİYLE bu durum İYİ midir KÖTÜ müdür sorusunun cevabı şu sorunun cevabında gizlidir;
    KAR EDEN VE KARINI PAYLAŞAN BİR ŞİRKET HİSSESİ ALMAKLA BİRİKİMİNİZ NEREDEN NEREYE GELDİ?
    Bu birikim artışı diğer seçimlerinize göre düşük mü yüksek mi?

Dediğiniz gibi
    Fiyat 33 olaydı da temettü verimi rekor düzeyde değil de ortalama düzeyde gerçekleşmiş olaydı.

ELİNDE HİSSE TUTANLAR içinde buna itiraz edenin aklından şüphe duyarım.
    Sn Gogos ve sn Playmaker ikiniz de çok doğru yorum yaptınız.

7. açıklanan kar da temettü de gayet iyi...temettü sonrası yine 14-15 lere inse de alsak...

8.  Alıntı Originally Posted by Gogos Yazıyı Oku
    Bu arada temettü açıklamadan 2 gün önce halka açık olmayan hisseler tek çatı altında birleşmiş.
    Keyfi bir durum mu?
    Sebep??
    Adnan Polat'ın paylarında artış olmuş ayrıca....

Sayfa 387/590 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •