Saðlýklý yaðlardan biri de eskiden sade yað dediðimiz ghee yaðý.
Sade yaðý hatýrlýyan kaldý mý bilmiyorum.
Tereyaðýnýn sadeleþtiriliþ hali.
Süt þekeri, su falan uzaklaþtýrýlýyor.Saf yað kalýyor.%99 yað kalýyor.
Ama fiyatý da el yakýyor.
https://www.organikgurmem.com/sade-yag
Hollanda da benzin
3 aylýk sürede
Litresi 1.98 den 2.25 e gelmiþ
Yudum ve Sýrma markalý yaðlarýn yaný sýra Egemden, Brillo, Cielo ve Afia markalý natürel sýzma, natürel birinci ve organik zeytinyaðlarý üretiyor.Savola Group, Suudi Arabistan ve Ortadoðu'nun en zengin isimlerinden biri olarak bilinen Prens El Velid Bin Talal'in þirketi olan Kingdom Holding bünyesinde yer alýyor.
Ulkenin bir çok yað markasý bu firmaya satýlarak
Türkiye yað piyasasýnda adeta bir monopol oluþturulmuþ.
Alýcý ve satýcý olarak fiyat belirleyici olmuþ.
Sonuç; Evet fabrika yerinde duruyor, bir yere götürülmüyor ûreticin satarken az kazanýyor, tüketicin alýrken çok ödeyerek fakirleþiyoruz.
bir halt olacaðý yok.
Tariþ bir kooperatiftir, farklý faaliyet alanlarý var ama zeytin ve zeytinyaðý kanalýnda çok güçlüdür. Ürünlerini kendi üyelerinden temin eder. Örneðin zeytinyaðýný zeytinyaðý fabrikalarýnda zeytinlerini sýktýran üreticilerden temin eder. Ve üyelerine piyasanýn daha üzerinde alým fiyatý teklif eder. Hileli ürün olmaz. Düþük kalitedeki zeytinyaðýný da kendi rafinasyon tesisinde rafine ederek, rafine zeyinyaðý ve riviera zeytinyaðý yapýmýnda kullanýr. Ama þu ortamda onun da karlýlýðý iyi deðildir hatta batak olduðu söyleniyor. Ama elinde çok deðerli emlaklarý var ve üye sayýsý nedeniyle hiçbir hükümet siyaseten batmasýný istemez.
Bu bilgileri neden verdim bilmiyorum![]()
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri