Hakiki köy tavuðu yumurtasý yiyen biri, çiftlik yumurtasý farkýný hemen anlar.
Hakiki köy tavuðu yumurtasý yiyen biri, çiftlik yumurtasý farkýný hemen anlar.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Þu anda köylerde bile malesef çiftlik yemi veriyorlar.
Bi arkadaþýn gezen tavuk çiftliði var gittim baktým kýþýn hqyvanlar full kapalý yazýn ise 2000 tavuk 400 metrekare açýk alana salýnýyor. Ne eþelenip bulacaklarý solucan ne yeþillik. Yemleri ise çiftlik tavuðu yemi. Normal yumurta 70 kuruþken 1 tl ye satýyordu.
bir halt olacaðý yok.
Bizim arakadaþ Ýstanbul merkezde evin çatýsýna kurdu organik yumurta üretiyordu .
Pazarda arta kalan tüm yeþillikleri veriyordu günde 30-40 yumurta alýyordu bakkal dükkanýnda da satýyordu .
Sonra bir daireyi mütaahit alýp çürük raporu aldýrdý ev yýkýldý o kadar tavuðu ne yaptý acaba bugün kuzeni uðradý da soramadým
Seferihisar da bahçemde 12 tavuðum vardý. Özgür dolaþýyorlardý. Karþýmda mera olduðundan ot- böcek - solucan her þey mevcuttu. Sadece akþamlarý iki avuç arpa veya mýsýr atardým. Bir gün yumurtlar bir gün dinlenirlerdi. Köyümüzde hiç kimse tavuðu kümese kapatmaz. Yem vermeyi de genelde unuturlar. Hayvanlar tamamen doðal beslenirler. Haliyle yumurta verimi yüksek deðildir. Yumurtanýn düþmaný çoktur. Diðer yaratýklar halletmeden folluktan toplamak lazým.
Yer Ýmleri