Sayfa 880/1019 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 7,033 - 7,040 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    bu konuda hemfikir değilim.

40 yaşına gelmiş kaç polis veya uzman çavuşun Bmw arabası var.
    kaç tane doktorun Bmw arabası var.

yada lüks konutu var.

bir de bu şekilde bir istatistiki bilginiz var mı?
    Ben de size katılmıyorum.

Her doktor prof. olup muayene açamıyor. Açsa da her doktorun uzmanlığı o kadar para kazandırmayabilir.

Ancak bildiğim bir şey var ki oto sanayide işe çırak olarak başlayan bir çok ustanın ve yedek parçacının kapılarında 740 bmv si var...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
    herkes bi şeyler fışkırtmış....

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Ben de size katılmıyorum.

Her doktor prof. olup muayene açamıyor. Açsa da her doktorun uzmanlığı o kadar para kazandırmayabilir.

Ancak bildiğim bir şey var ki oto sanayide işe çırak olarak başlayan bir çok ustanın ve yedek parçacının kapılarında 740 bmv si var...

biraz önce polis ve uzman çavuş demiştiniz ?
    şimdi de oto yedek parçacı mı oldu ?

sizde maşallah bütün esnaf memur işçi herkesi iyi takip ediyorsunuz..
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    asgari ücret 527 TL imiş o yılda ..şuan ki 4.250 yukarıdaki i ürünlerin hepsine karşı alım gücünü korumuş..
    https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...ratti-6278444/

Güncel değil.

Son 1 yılı kapsamıyor.

Ancak, bu tablolara göre en rezil getiri mevduat ve BİST olmuş...

En iyi getiri altın ve dolar olmuş...

Reis dedi ya doktor maaşlarını sordum ortalama 8 bin ila 25 bin arasında alıyorlarmış dedi.Demek ki tam ortalama 16 civarında.Yahu akıl var fikir var 16 bin lira ile ne bmw si ne evi ne arsası geçinmek bile hanımı çalışmayan evi kira olan evli olan bir doktor için artık zor.Doktor denince hemen akla iyi kazanan proflar geliyor.Yahu adam prof olana kadar ayrı bir dünyada ayrı bir boyutta yaşıyor,bir tıp profunun hakiki anlamda iyi para kazanmaya başlaması 40 yaşından sonradır,üstelik hepsi de para kazanamaz,her dalda para yoktur.E adam 40 da para kazanmaya başladı 50 de zengin oldu ama hayat bitti yaşanamamış bir gençlik ailene çocuğuna hobilerine ayıramadığın koca bir hayat.Üstelik bu işi paraya çevirmek her profun becerebileceği bir şey de değildir.Ortalama doktor şu anda 15 bin falan alır ,bu da cidden anlamsız ben emekli doktorum asla kimseye doktorluk tavsiye etmem,bu zamanda cidden akıl işi değil.Ben de emekli olur olmaz 53 yaşında cerrah için genç denebilecek yaşta bıraktım,bu haliyle bu meslek zekama hakarettir diye düşündüm,hayatımdaki en doğru karardı.

6.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    biraz polis ve uzman çavuş demiştiniz ?
    şimdi de oto yedek parçacı mı oldu ?

sizde maşallah bütün esnaf memur işçi herkesi iyi takip ediyorsunuz..
    Ben mesleğe göre gelir çarpıklığına dikkat çekmiştim.

Bir polisin, uzman çavuşun 18 den 50 yaşına kadar aldığı maaşları toplayın.

Sonrada bir prof. doç. olmayan aile hekimi vs. nin 28-30 yaşından itibaren maaşları toplayın.

Arada az bir fark olacağını görürsünüz.

Bu fark ile 2 milyonluk BMW alınmaz.

Bu fark için de tüm ergenliğini, geçliğini harcamaya değmez...

Benim dikkat çekmek istedğim konu bu.

Ki Ereğli, Arçelik vs gibi bir işçi olarak sendikalı iyi bir ise girseniz daha fazla birikimini olur.

Ki onların da epey lüx arabaları evleri olduğunu görüyorum.

Buradaki mantıksızlık siz rahatsız etmiyor mu?

Hem en zeki, IQ seviyeli olanları seçiyorsunuz, hem de herkes eşit maaş alsın deniyor.

Bu komunist ülkelerde oluyordu.

Şimdi onlarda da yok.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Reis dedi ya doktor maaşlarını sordum ortalama 8 bin ila 25 bin arasında alıyorlarmış dedi.Demek ki tam ortalama 16 civarında.Yahu akıl var fikir var 16 bin lira ile ne bmw si ne evi ne arsası geçinmek bile hanımı çalışmayan evi kira olan evli olan bir doktor için artık zor.Doktor denince hemen akla iyi kazanan proflar geliyor.Yahu adam prof olana kadar ayrı bir dünyada ayrı bir boyutta yaşıyor,bir tıp profunun hakiki anlamda iyi para kazanmaya başlaması 40 yaşından sonradır,üstelik hepsi de para kazanamaz,her dalda para yoktur.E adam 40 da para kazanmaya başladı 50 de zengin oldu ama hayat bitti yaşanamamış bir gençlik ailene çocuğuna hobilerine ayıramadığın koca bir hayat.Üstelik bu işi paraya çevirmek her profun becerebileceği bir şey de değildir.Ortalama doktor şu anda 15 bin falan alır ,bu da cidden anlamsız ben emekli doktorum asla kimseye doktorluk tavsiye etmem,bu zamanda cidden akıl işi değil.Ben de emekli olur olmaz 53 yaşında cerrah için genç denebilecek yaşta bıraktım,bu haliyle bu meslek zekama hakarettir diye düşündüm,hayatımdaki en doğru karardı.

konu doktorun maaşı yada doktorluk mesleğinin zorlukları değil asla da olmamıştır.

eleştirisel olarak diğer meslek grupları ile karşılaştırılmasıdır.
    uzman çavuş ve polis ile doktorun kıyaslanmasına eleştiri getirdim.

her mesleğin kendi mecrasında zorlukları ve sıkıntıları vardır.

şahsen benim düşünceme göre maden işçisinin ücreti hepsinden daha fazla olmalı.
    ilkokul mezunu bir maden işçisi ile doktoru mühendisi kıyaslamak ne kadar doğrudur.

burada konuşulması gereken konu doktor ücretlerinin yetersizliği olmalı.
    çalışma koşullarının daha iyileştirilmesi olmalı.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Star Prof un kazandığı paraya bakıp doktor kazancını değerlendirmek messiye bakıp futbolcu kazancını , tarkan a bakıp sanatçıların kazancını veya kıvanç tatlıtuğa bakıp dizi endüstrisi kazançlarını değerlendirmeğe benziyor.

Sayfa 880/1019 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •