Sayfa 339/1007 İlkİlk ... 239289329337338339340341349389439839 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 2,705 - 2,712 arası.

Konu: Viop XL

1. Garan için Avrupa'dan alınacak izin sürecinin uzadığı bilgisi dolaşıyordu en son.

2.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Garan için Avrupa'dan alınacak izin sürecinin uzadığı bilgisi dolaşıyordu en son.
    Piyasa dedikodusu çok fazla var. Haftalardır bu hafta haber gelecek dedikçe adamlar mal satmaya devam etti.
    Ama birileri de yabancının sattığı malı hayır için almıyor.

3. forumdaşlar bir şey sormak isterim.

nisan vadeli xauusd aldım diyelim, alırken gece seansını seçtim.. pozisyonun taşındığı süre boyunca kar/zarar her gün, gün sonu uzlaşma fiyatına göre kesinleşir ve hesaba yansıtılır. buraya kadar ok ama.. kar/zarar saat kaçta hesaplanır? 18:15 mi 23:00 mı?

4.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    forumdaşlar bir şey sormak isterim.

nisan vadeli xauusd aldım diyelim, alırken gece seansını seçtim.. pozisyonun taşındığı süre boyunca kar/zarar her gün, gün sonu uzlaşma fiyatına göre kesinleşir ve hesaba yansıtılır. buraya kadar ok ama.. kar/zarar saat kaçta hesaplanır? 18:15 mi 23:00 mı?
    Uzlaşma fiyatı: Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında sözleşmelerin gün sonunda teminatların güncellenmesi ve geçici kar zararın hesaplanması amacıyla hesaplanan değerdir. Uzlaşma fiyatı, gün sonunda gerçekleşen son 10 dakika içindeki fiyatın miktar ağırlıklı ortalaması alınarak hesaplanır. Eğer on dakika içinde 10 işlem gerçekleşmedi ise geriye doğru on işlemin ağırlıklı ortalaması alınır.

Akşam seansı hesaplamaya katılmaz.

Kaynak : Borsa Istanbul

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    forumdaşlar bir şey sormak isterim.

Bir sonraki güne yansıyacak uzlaşma 18.15 deki uzlaşmadır.

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Uzlaşma fiyatı: Vadeli işlem ve opsiyon piyasalarında sözleşmelerin gün sonunda teminatların güncellenmesi ve geçici kar zararın hesaplanması amacıyla hesaplanan değerdir. Uzlaşma fiyatı, gün sonunda gerçekleşen son 10 dakika içindeki fiyatın miktar ağırlıklı ortalaması alınarak hesaplanır. Eğer on dakika içinde 10 işlem gerçekleşmedi ise geriye doğru on işlemin ağırlıklı ortalaması alınır.

Akşam seansı hesaplamaya katılmaz.

Kaynak : Borsa Istanbul
    onu biliyorum sn tidebringer.. ama o son 10 dakika 18:05-18:15 mi yoksa 22:50-23:00 arası ağırlıklı fiyat ortalaması mı olur.. gece seansını seçmiş isem.

7. Garan da açık pozisyon iki milyonu geçmiş durumda.
    Buda ikiyüz milyon lot hisse demek.
    Çok büyük bir açık poz durumu var.
    Akbank in iki katı.
    Sanki bu ay gelmesi lazım gibi.
     Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Garan için Avrupa'dan alınacak izin sürecinin uzadığı bilgisi dolaşıyordu en son.
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Bir sonraki güne yansıyacak uzlaşma 18.15 deki uzlaşmadır.
    öyleymiş.. ben de şimdi şunu buldum bir taraftan..

"Akşam seansında gerçekleşen işlemler bir sonraki gün gerçekleşecek işlemler ile beraber takasa konu olmaktadır."

teşekkürler.

Sayfa 339/1007 İlkİlk ... 239289329337338339340341349389439839 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •